
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Musaka[ recept č. 1851 zo dňa 24.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, zemiaky, baklažán, cibuľa, cesnak, bazalka, oregano, soľ, korenie, na bešamel : maslo, múka, mlieko alebo smotana, strúhaný syr. POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na kolieska a na troške oleja opražíme z oboch strán a odložíme. Mäsko orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, prípadne iné korenie podľa vlastnej chuti. Medzitým si nakrájame zemiaky na plátky (ako baklažán) a buď ich krátko vypražíme, alebo klasicky uvaríme v osolenej vode. Ja som ich vyprážala, bolo to dobré ale pre niekoho možno dosť mastné. Ďalej si uvaríme klasický bešamel: rozpustiť maslo, pridať múku, opražiť a zaliať mliekom. Ochutíme to soľou, korením a bazalkou, príp. muškátovým orieškom. A začíname vrstviť: Pekáč málinko vymastíme, ak je kvalitný, ani netreba mastiť, keďže v mäsku aj v baklažáne je oleja dosť. Naspodok dáme baklažán, potom zemiaky, mäsko, znovu zemiačky a celé prikryjeme baklažánom. Vrch polejeme bešamelom. Dáme zapiecť, pred dopečením postrúhame syr a dopečieme. |
Lucia L. (larinka123) ID 139435 (5.4.2010, 9:26) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |