. .. .. .. .. .. .
. .

domáce upečené celozrnné bochníky - RECEPT 18172

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 6432 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


domáce upečené celozrnné bochníky


[ recept č. 18172 zo dňa  ]


domáce upečené celozrnné bochníky


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg muky (celozrna, ked chces robit z obycajnej tak polohruba) 1/2 drozdia 3 stredne velke zemiaky 50 gramov slnečnicové semienka, 50 gramov lanove semianka, 50 gramov dinove lupasemienka (možu sa dat rozne druhy semienok podla chuti napr. sezam a podobne stale po 50 gramov na pol kila muky) 1/2 sácku kmínu (drveny alebo cely) 1,5 lyzice soli 1,5 dl prevarenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarim v supke do makka.Vodu prevarim necham vychladit tak na 70°C (aby bola este tepla ale nie vriacia) . Do mensej misky dam drozdie, zalejem teplou vodou a rozmiesam. Chvilku necham na teplom mieste vykysnut. Do vacsej nadoby dam muku vsetky druhy semienok, sol, kmin a zalejem vykysnutým drozdim. Zemiaky ocistim a najemno nastruham do cesta. Vypracujem cesto (cesto je dobre spracovane ak sa uz nelepi na ciste ruky, ak sa po dlhej dobe cesto stale lepi treba pridas este trochu muky pripadne ak je cesto velmi sypke a nechce sa vytvorit jednotna masa treba pridat este trochu prevarenej vody) .Vypracovane cesto necham pol hodiny az hodinu kysnut. Potom s mokrymi rukami vytvarujem z cesta vhodne velke bochnicky (je dobre ak su trosku placatejsie aby sa dobre prepiekli) Bochnicky poukladam na plech pokrytym papierom na pecenie. Peciem v teplovzdusnej rure na 250°C asi 20 minut potom stisim na 150°C a pomaly dopekam do zlatista. Pri peceni treba davat pozor a casto obracat bochnicky aby sa piekli z oboch stran rovomerne cas pecenia je dost individualny podla typu rury tak na to treba ozaj davat pozor. Takisto je dobre kazdych 7-10 minut bochnicky potriet vodou aby nepopraskali.
<< Moja druhá. | domáce upečené celozrnné bochníky | banánová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka J. (ladybirdka) ID 6432, mimibazar.sk/ladybirdka (6.10.2009, 8:31)
to je recept od mojej sestry ale urcite potesi (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu