
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zemiaková roláda - zo židovskej kuchyne[ recept č. 17329 zo dňa 26.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 kg zemiakov 1 1/2 - 2 hrnčeky hrubej múky 1/2 hrnčeka krupice 2 lyžice zemiakového škrobu 1 vajce asi 1 lyžička soli plnka: 400 g hydinovej údeniny POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť a potom nastrúhame. 2. Všetky suroviny na cesto zmiešame a dôkladne vypracujeme. Pevné cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm polovicu posypeme mletou údeninou. Cesto pevne zrolujeme a na oboch koncoch stlačíme. 3. Roládu zabalíme do mokrej utierky a opatrne ju preložíme do hrnca s vriacou vodou (vody musí byť toľko, aby bola roláda do polovice ponorená). Hrniec prikryjeme a roládu pomaly varíme asi 25 minút. Potom ju obrátime a varíme ešte 20 minút. 4. Uvarenú roládu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom ju vybalíme z utierky a pokrájame. Podávame s dusenou kvasenou kapustou. Obmena: Roláda je chutná aj na druhý deň opečená na oleji. |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (2.9.2009, 23:38) |
uplne skvele to vypada. Ked som to citala, hned ma napadlo, ci sa to neda urobit aj s toho kupovaneho zemiakove cesta v prasku a pouzit ako plnku mlete maso. hm? ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Katarína B. (kava4) ID 47637 (7.9.2009, 14:13) |
Tak to ti veru neviem, s práškového som to ešte nerobila. Treba vyskúšať, potom mi povieš. P.S. Niet nad pravé domáce zemiaky, tie majú podla mňa aj tak najlepšiu chuť. Niesom priliš velký fanda, tých umelých vecí zo sáčku. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |