. .. .. .. .. .. .
. .

Orechovník (závin z kysnutého cesta) - RECEPT 16897

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Orechovník (závin z kysnutého cesta)


[ recept č. 16897 zo dňa  ]


Orechovník (závin z kysnutého cesta)


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 250 ml mlieka, 1dl oleja, 3 PL kryšt. cukru, 1 čL soli, 2 žĺtka Plnka: 400 g mletých orechov, práškový cukor podľa chuti, 1,5 dl mlieka, mletá škorica, rum, vanilkový cukor. Ja som do jedného závinu pridala aj kakao s cukrom (1,5 PL kakaa + 2,5 kopcovej PL práškového cukru + orechy), má chuť ako orechy s čokoládou. Na potretie závinov: olej

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Keď droždie vybehne, vlejeme ho do misy k preosiatej múke, pridáme žĺtka, olej, zvyšný cukor a soľ. Vymiesime husté cesto
Necháme ho vykysnúť. Po vykysnutí ho varechou ešte trocha premiesime a necháme nakysnúť znova.
Potom cesto vyvalíme na pomúčenú dosku, rozrežeme ho na dve časti a sformujeme do bochníkov. Ešte chvíľu necháme stáť. Potom rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a cesto potrieme olejom. Nanesieme naň orechy zmiešané s cukrom a škoricou, pokvapkáme mliekom, do ktorého sme zamiešali rum a vanilkový cukor.
Zahneme boky cesta, aby nevypadávala plnka a závin zrolujeme smerom k sebe. Prenesieme na plech s PNP. To isté urobíme s druhou polovicou cesta. Obidva sa zmestia na jeden plech, len ich musíme zatočiť. (zabudla som ich odfotiť pred vložením do rúry :(
Necháme ešte 20 min kysnúť, kým si rozkúrime rúru na 180°C. Potom záviny dobre potrieme olejom a dáme piecť, orientačne skúšame špajdľou, či je závin upečený ( ja som piekla 35 minút) .
Ihneď po vybratí z rúry záviny poprskáme vodou (umytými mokrými rukami), alebo ich potrieme studeným mliekom pomocou maslovačky - cesto bude fajn mäkké.
zblízka (čisto orechový, na hornej fotke sú tie kakaovo-orechové)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Kurací rezeň EXPRES*♥* | Orechovník (závin z kysnutého cesta) | *♥*Domáce rožky*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria P. (merry2211985) ID 177008 (28.2.2020, 8:50)
(clamp) (Y) je fantastický
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2014, 10:26)
(Y) (banky) (andel) (stromecek) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera B. (VieraBr) ID 287650 (30.12.2013, 16:28)
(child12)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2014, 23:44)
čo, neboli dobré? alebo sa vari nepodarili? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (16.9.2012, 23:18)
ahoj,chcem sa pytat,ci orechovnik nepraska,dakujem pekne mobilka5@azet.sk (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2012, 10:37)
ahoj, nepraskol mi doteraz nikdy. aby sa to nestalo, treba cesto pred pečením popichať vidličkou na rôznych miestach - hlavne pri spodku, po bokoch.. stačí jemne ale na viacerých miestach. záviny praskajú preto, že plnka býva veľmi mokrá a pri pečení vzniknutá para nemá kade unikať. no a práve tomu sa dá zabrániť tým poprepichovaním - para tými otvormi uniká počas celého pečenia a otvory sa do konca pečenia viac menej uzatvoria. no a keď sa kontroluje prepečenie cesta, špajdľou prepichneme závin zvrchu - tiež vzniknú otvory, kadiaľ para uniká. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
dana b. (danabr) ID 64720 (29.10.2012, 8:30)
Ahoj chcem sa opytat,tu plnku robíš tak,že zovrie mlieko a tak tam šupneš tie orechy a povaríš?alebo len zmiešaš studene mlieko s oechami?
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.12.2012, 0:40)
Veľmi sa ospravedlňujem, že som skôr neodpísala :-$ ale nezbadala som to, až teraz. Mrzí ma to, prepáč (F)
Plnku robím tak, že v rajnici zmiešam orechy, cukor a pridám mlieko (studené), povarím to, pričom plnku stále miešam. Môžeš pridať aj trocha škorice. Dlho to netreba variť lebo tekutina sa rýchlo odparuje. No a treba nechať vychladnúť.
Prajem krásne (banky) (andel) (kolednici)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdalena g. (megi50) ID 244946 (14.9.2012, 19:27)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2012, 15:44)
:-) (L) :-) (L) :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2009, 12:00)
Áno, máš pravdu :-) výborný a voňavý. Neoplatí sa to kupovať, keďže sa dá ľahko spraviť a keďže máme radi orechy, nemôžeme ani cítiť tie kupované ošidené +o(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (10.8.2009, 9:02)
orechy milujem ..urcite bol vyborny... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu