Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Indický NAAN chlieb
[ recept č. 16794 zo dňa 7.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5 dcl tepleho mlieka,1,5 dcl bieleho jogurtu,4 šalky hl.muky,2 PL oleja,2čl cukru,2 čl droždia,1 čl pr. do pečiva,1 čl soli,1 vajičko
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko dame do pekarničky,vymiesit a vykysnut,potom tvarujeme placky,ktore pečieme na 220 st asi 10 min.Placky sa pekne nafuknu,takze sa daju plnit napr.šalatom s grilovanym maskom..atd..Po upečení mozeme povrch potriet maslom.Toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky..
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vyvalkane placky.. |
![]() |
Takto pekne sa nafukli v rure.. |
![]() |
Naplneny šalatom,praženou cibulou a mletym steakom.. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.12.2014, 14:13) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna v. (anya23) ID 38976 (14.12.2014, 10:45) |
maju sa piect na suchom plechu?tiez by ma zaujimalo keby to chcem robit z cerstveho drozdia tak ako.akurat som robila tvoji Chilli con carne s cokinou a cesto na chlebik uz kysne sa tesiiim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.12.2014, 20:31) |
Ano ,peču sa na suchom plechu..a ak chceš použit čerstve droždie ,stačí dat polovičku -možno aj menej -a postup nechat taký istý.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (26.8.2009, 7:32) |
včera večer som robila tento chlebík a bol výborný to maslo na záver mu dalo veľmi dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.8.2009, 15:48) |
Betka,treba nechat cesto hrubšie,lebo ked je moc tenke tak sa potom nenafukne..nabuduce sa ti určite podaria..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (25.8.2009, 15:22) |
matruška,ake hrubé cesto si asi vyvaľkala.Ja som ich robila v sobotu,boli mňamkové,ale nenafúkli sa mi tak pekne,len tak menej |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (14.8.2009, 15:31) |
este otazocka.. ak dam do NAAN chleba cerstve drozdie.. kolko asi? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (8.8.2009, 22:31) |
jeeej, takyto chlebik som jedavala, original v UK .. no este viac mi chutil CHAPATI... na to receptik nevies co? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.8.2009, 13:48) |
predstav si ze viem..CHAPATTE:2 šalky hl.muky,2PL oleja,3/4 šalky vody,1/2 čl soli,vymiesit hladke cesto a nechat 1 hod odpočivat,potom rozdelit na 12 časti a na tenko vyvalkat..Piect na suchej panvici z oboch stran..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (14.8.2009, 15:25) |
jeeej super... tesim sa... urcite doma vyskúsam... a nevies nahodou, ako by som zo slovenskych surovin urobila KEEMA? dik.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |