. .. .. .. .. .. .
. .

Mirabelková marmeláda - RECEPT 1675

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Mirabelková marmeláda


[ recept č. 1675 zo dňa  ]


Mirabelková marmeláda


POTREBNÉ PRÍSADY

mirabelky * kryštálový cukor * kyselina citrónová *

POSTUP PRÍPRAVY

Na 1 kg mirabeliek 500 g kryštálového cukru a 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Áno, áno, ujo Oto, ďakujeme za mirabelky!


2. Keďže nám sused ujo Otko priniesol neplánovane nádherné mirabelky, rozhodli sme sa s Mariannkou, že uvaríme mirabelkovú marmeládu. Neobišlo sa to bez asistencie drobčeka na kuchynskej linke. Hoci urobenie dvoch pohárikov marmelády nezaberie viac ako hodinku času, trvalo mi (nám) to celé doobedie. Bábätúšikovi sa to páčilo až prvú minútku.


3. Šup šup umyť mirabelky.


4. MIrabelky sa veľmi zle odkôstkovávajú, tak ich dajte celé osušené a umyté do kastróla, popučte rukou a varte asi 20 minút.


5. Dvadsať minút by malo stačiť na správnu hustotu marmelády. Marmeláda by mala byť zatiaľ tekutá.


6. Cez sito preceďte rozvarené ovocie a odvážte výslednú hmotu. Na každý 1 kg ovocnej šťavy by ste mali pridať 500 g kryštálového cukru.


7. Pridajte cukor a kyselinu citrónovú a šup s ovocnou šťavou späť do hrnca na varenie. Varte ďalších 20 minút.


8. Správnu hustotu marmelády odhadnete tak, že si kvapnete lyžičkou na malý tanierik a keď začne marmeláda chladnúť, mala by stuhnúť. Ak netuhne, varte ďalších 5 minút. Varenie by ste nemali predlžovať o viac ako 10 minút, pretože marmeláda stratí na kvalite.


9. Ak marmeláda tuhne, nalejte ju ešte horúcu cez lievik do pohárov,


10. tuhne!!! :-) sa tešííím :-)


10. a obráťte poháre dole tlamičkou, až pokiaľ vychladnú. Sterilizovať nie je potrebné.


11. Nezabudnite poháriky označiť a obliecť im čiapočky. Teda dá sa to vydržať aj bez čiapočiek, ale bábätúšik mi spinkal, a ja som mala dlhú chvíľku.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Nátierka z kuracej mortadely | Mirabelková marmeláda | Španielsky ryžový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Z. (garbaretka) ID 50227 (24.7.2011, 15:08)
Mila Marcelka, dakujem za pomoc (Y). Pri varení marmelady som sa drzala (L) vasich pokynov a vyslo to (clamp).. dakujem (clamp) (D)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (28.6.2007, 11:30)
(Y) (Y) (Y)Veľmi zlaté.... (X)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (28.6.2007, 11:14)
V tomto recepte je najlepší ten bábätúšik .. milučká Marianka. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu