
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Marie K. (marie333) ID 16804 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Veget lasagne[ recept č. 16739 zo dňa 5.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 balíčka lasagní / kupujem tie, ktoré sa nemusia predvárať/ asi 16 ks, kocka mrazeného špenátu alebo čerstvého, 3 strúčiky cesnaku alebo, kto koľko znesie, soľ, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, vegeta, oregano, bazalka, cca 200g strúhaného syra, 2 PL hladkej múky, mlieko, cca 5 ks rajčín ošúpaných 1 tavený syr v črievku smotana na varenie olej hladká múka, pórik, šampiňóny, mrkva asi 3 kusy POSTUP PRÍPRAVY Takže najskôr si nakrájame pórik, ktorý osmažíme na oleji, pridáme očistené naplátkované šampiňóny, trochu soli, podusíme, pridáme očistenú nastrúhanú na hrubšie mrkvu, podisíme a pridáme pokrájané ošúpané rajčiny, opäť podusíme, na záver pridáme prelisovaný cesnak. V druhom hrnci si pripravíme bešamel- na oleji osmažíme hladkú múku, pridáme tavený syr, ttvrdý nastrúhaný syr a zalejeme mliekom, asi 2 dl a necháme prevariť, aby sa syry roztiekli, potom zalejeme smotanou, ochutíme muškátovým orieškom, soľou a oreganom s bazalkou. No a ešte si pripravíme obvyklým spôsobom špenát- ja si urobím bešamel, ktorý rozriedim mliekom, dám trochu soli a čierneho mletého korenia, pridám mrazený alebo čerstvý špenát a prelisovaný cesnak. Jenskú misu alebo plech si vymastíme olejom, nalejeme trochu bešamelu, pokladieme plátkami lasagní, polejeme vrstvou špenátu, zeleninovej zmesi a posypeme kukuricou,opäť bešamel, lasagne atď, vrstvy striedame do spotrebovania ingrediencií, záver tvorí vrstva syrového bešamelu, dáme piecť do zhnednutia. Možno vás odradí spústa surovín a prípravy ale výsledok stál za to, vyskúšajte, príprava mi zabrala asi hodinkui s krájaním a dusením všetkých vrstiev, prajem dobrú chuť! |