končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Doboška[ recept č. 16388 zo dňa 23.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 750 g výberovej múky* 100 g Palmarínu/ Hery* 300 g práškového cukru* 3 celé vajcia* 1/2 pr. do pečiva* 1,5 dcl mlieka Krém: 22 kávových lyžíc hrubej múky* 1 l mlieka* 300 g kr. cukru* 1 vanilkový cukor* 3 lyžice kakaa* 1 Palmarín/ Hera Na poliatie: čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Prehrabávam sa v priečinkoch PC a nachádzam recepty dobrôt, ktoré som piekla snáď aj pred polrokom :)). Čím dlhšie táto doboška stála, tým bola lepšia. :D OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Palmarín s práškovým cukrom vymiešame. 2. Pridáme vajcia a znova dobre vymiešame ( vajcia som pridávala postupne, pekne po jednom). 3. Pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Rozdelíme na 5 častí. 4. Každý kus rozvaľkáme a upečieme na plechu ( radšej by som plech jemne potrela maslom alebo Palmarínom), nepečieme dlho, skutočne môže mať maximálne takú farbu ako na fotke( myslím hnedé okraje), horúci plát rýchlo stiahneme( aby neostal nalepený). 5. Z múky, mlieka a cukru (aj vanilkového) uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme kakao a Palmarín. 6. Plnku nenecháme vychladnúť, ešte teplú si ju rozdelíme na 5 častí ( v poslednej si necháme len trochu), natrieme na všetky pláty, poriadne rukami zaťažíme každý plát. 7. Na posledný plát natrieme časť plnky( tá časť, kde je plnky len trošičku, netreba veľa, len aby dobre držala čokoláda). Necháme v chlade. 8. Na vychladnutú dobošku nalejeme čokoládovú polevu( čokoláda na varenie, Cera, lyžička oleja) a necháme stuhnúť. 9. Krájame horúcim( namočený v horúcej vode a utretý) nožom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Andrea U. (andula30) ID 29352 (20.5.2011, 14:04) |
Dobry den ako dlho a na kolko stupnoch peciete cesto? |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.5.2011, 6:15) | ||
Adka, okolo 180` v teplovzdusnej rure | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.7.2009, 12:23) | |
doboska je vzdy uzastna | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (27.7.2009, 19:41) | ||
tuším, aj vy ju máte v receptoch, však? | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena M. (Missie525) ID 12680 (24.7.2009, 9:24) | |
Silvika ta vyzera naramne dobre, a este lepsie musi chutit Skoda ze nemam doma Palmarin. Snad potom v nedelu | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.7.2009, 12:12) | ||
Potom dajte vedieť, či Vám chutí, aj keď o tom nepochybujem. | ||
ODPOVEDAŤ |