. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodové minitortičky z plechoviek - RECEPT 16138

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Jahodové minitortičky z plechoviek


[ recept č. 16138 zo dňa  ]


Jahodové minitortičky z plechoviek


POTREBNÉ PRÍSADY

malé plechovky s odrezaným vrškom aj dnom * krémový tvaroh (zo slovenských je najlepší Vian s 1,1% tuku - Kaufland) * sladká smotana na šľahanie alebo kyslá smotana * podľa chuti práškový a vanilkový cukor * plátková želatína * okrúhle piškóty alebo kúpený či doma upečený tortový korpus príp. ak vám ostala staršia bábovka alebo nejaká piškóta - tak môžte použiť * čerstvé jahôdky * neslané pistácie, mätové lístky na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto tortičky som robievala ešte dávnejšie, v časoch, keď som ešte nemala žiadnu formu na pečenie a chcela som niečo malé mňamkové a pritom vizuálne pekné ukuchtiť. Sú ideálne najmä pre rodinky s malým počtom osôb, ktoré nevládzu pojesť celý plech koláčov. Príprava minitortičiek je blesková, nenáročná na suroviny a čas, a taktiež nevyžaduje ani veľké kulinárske zručnosti. Vyrobiť ich dokáže úplne každý a pri troške fantázie sa z nich dajú vyčarovať doslova umelecké dielka...Moje tortičky sú len inšpirácia - vy môžete použiť ľubovoľné ovocie, plnku či zdobenie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebujeme malé plechovky, na ktorých vršok aj dno odrežeme. Výhodu majú tí, ktorí disponujú otvárakom na konzervy, ktorý nezanecháva ostré okraje - vyrába ich napr. Tupperware, Zenker, Lurch, ....Je tiež dobré, aby vnútro konzervy nebolo plechové, ale potiahnuté plastom. Samozrejme hotové antikorové miniformičky na tento druh zákuskov sa dajú aj kúpiť, problémom je však dosť vysoká cena...
Z upečeného plátu cesta (príp. kúpeného v obchode alebo okrúhlych piškótiek) si vykrojíme priamo konzervou krúžok.
Kruh cesta vložíme na dno konzervy.
Čerstvým jahôdkám trošku zrežeme základňu (to aby stáli rovno, keď ich budeme vkladať do plechovky) a prekrojíme ich na polovice.
A spôsobom, ktorý je vidno na fotečke ukladáme jahôdky do plechovky...
Napokon už len narstvíme do plechovky krémik. Ten si vytvoríme vymiešaním krémového tvarohu, smotany, cukru a pridáme aj plátkovú želatínu (kto by chcel presný postup na krém aj na piškótu - mám ho uvedený v mojom recepte na tvarohovo-čučoriedkové rezy). Upozorňujem, že v tomto receptíku treba pridať do krému viac plátkovej želatíny...Tortičky necháme cez noc odpočívať v chladničke.
Tortičky po vytiahnutí z chladničky necháme trocha postáť pri izbovej teplote - ca.10min. A potom zľahka oddelíme príborovým nožom od plechoviek. Na záver ľubovoľne ozdobíme....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TVAROHOVÉ HALUŠKY SE ZELÍM | Jahodové minitortičky z plechoviek | Skvelá pochútka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (13.7.2009, 17:49)
(Y) (Y)-super pri najblizsej prilezitosti vyskusam! a myslim si ze by sa to piskotwove cesto aj mohlo piect v tej plechovke ved je to ako tortova forma. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.7.2009, 18:10)
Ahoj Alenka, ďakujem pekne (L) dobrý dotazík - ja som tiež nad tým rozmýšľala, či by sa nedalo to cestíčko piecť priamo v konzerve, ale neviem, či by sa dobre prepieklo... *-) ťažko povedať, asi musím vyskúšať... (hello) (K)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.7.2009, 17:40)
Evka, paráda (L) super receptík .. a hlavne rýchly :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.7.2009, 18:08)
ďakujem Maťka, teším sa, že sa ti páčia (radost) a boli aj veľmi dobručké, také ľahunké ako pierko (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.7.2009, 17:30)
No,naaaaaadhera Evicka :-o (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)hned som vedela,ze je to tvoja fotecka (P)..krasne naservirovane,a o tej lahodnej sviezej chuti len tisko sniiiiiivam |-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.7.2009, 18:07)
vďaka Maťka, ja som pri ich zdobení myslela na teba, že ty by si to vedela krááásne naservírovať - tak romantikoš (kytara) inak tortičky sú fakt svieže, žiadna ťažoba - proste letná chuť jak má bejt (leto) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.7.2009, 18:24)
jej,ty si zlaticko (L) (L)...i ked tazko by som ta prekonala,lebo si ich naservirovala naozaj nadherne (clamp) (clamp)..no,budem musiet nasetrit nejake plechovky,lebo momentalne ziadnu doma nemam :^) :-) :-)...a vidis,este ma napadlo,dnes rano sa mi ozval pan Stano,a mal aj cestu do Nitry,takze uz mam K2 domka :-) :-)a dokonca aj sviecky,aj podnos..no,pan Stano je chodiaci obchod :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.7.2009, 18:36)
jee, Mati, to je super správička, tak nakoniec všetko dopadlo dobre (Y) :-) :-) :-) Áno, p. Stano je chodiaci obchod - to som ti zabudla ešte povedať - kúpiš u neho aj formičky, vykrajovátka a pod.... ;-) ;-) Ja som vedela, že von nesklame...Tak Maťka prajem ti veľa tvorivého majstrovania pri príprave (^) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.7.2009, 18:53)
Dakujem (L) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (13.7.2009, 17:10)
waaaaaaaau (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) toto vyzera supersky... tento tyzden urcite prichystam |:o) |:o) |:o)
opat.. uz mi je to aj trapne sa tolko opakovat - velmi pekne naservirovane a odfotene (Y) (Y) (Y)
sikulkaaa (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.7.2009, 18:03)
ďakujem Žanetka, si veľmi milá (L) (L) (L) som moc rada, že som ťa inšpirovala týmto jednoduchým letným dezertíkom :-) (K) (hello) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu