končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Martina R. (MR.13) ID 7284 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)[ recept č. 15914 zo dňa 5.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke... Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby.... sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie.. posypeme mletými orechami alebo sekanými... pridáme hrozienka stočíme do závinu.. tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech. upečený medovník prierez ešte raz už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.7.2009, 12:39) | |
No, môžem povedať, že čím bol starší, tak lepšie chutil. 4-dňový sme ho dojedli, a vtedy bol priam božský.... lepší ako čerstvý. | |
ODPOVEDAŤ |
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (upravené 12.7.2009, 15:26) | |
Mňa si neinšpirovala receptom, skôr tým, že ho chystáš švagrinke na cestu do zahraničia...... Ja odchádzam na dovolenku a práve som ho dopiekla na cestu. Idem síce až za 2 dni, ale chystám už teraz. Garantuješ, že vydrží ako čerstvý. ...... Mňam, no neviem, či vydrží pri nás A |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (MR.13) ID 7284 (13.7.2009, 13:15) | ||
Tak prajem kráásnu dovolenku.. a dobrú chuť !!! | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.7.2009, 14:49) | |
m mnaaam ja som nieco taketo podobne robievala kedysi na vianoce, take medove rolady, asi to bolo ale ine cesto, a plnilo sa to aj roznymi plnkami zo suseneho ovocia, cukrikmi.....bolo to nieco MNAM hned by som si dala | |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (MR.13) ID 7284 (7.7.2009, 20:01) | ||
je to fakt dobručké | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.7.2009, 8:08) | |
tento medovnicek je uzasny. pecieme ho uz roky a tiez ho balime na cesty. vrelo odporucam | |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (MR.13) ID 7284 (6.7.2009, 13:32) | ||
Ja som ho zase roky odkladala "na potom" ale to bola chyba Takže je to vlastne "cestovatelský" medovníček a nie vianočný | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.7.2009, 17:49) | |||
presne tak dlho vydrzi,je dobre skladny a dost syty, no presne na cesty | |||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |