
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Olivový koláč a opečené baklažánové plátky[ recept č. 15494 zo dňa 21.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Olivový koláč: 250 g polohrubej múky, 4 vajcia, 150 ml olivového oleja, 150 ml bieleho vína, 150 g šunky na kocky, 150 g nastrúhaného syra, 100g čiernych 100 zelených olív /alebo akákoľvek kombinácia/, trochu vegety, soľ, korenie. Baklažánové plátky: 1 baklažán, soľ, olivový olej, provensalské korenie, čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Ďalšia inšpirácia z časopisu DObré jedlo, Júl 2009. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Všetky suroviny si prichystáme a olivy šunku nakrájame, syr postrúhame. ![]() Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, víno a polovicu nastrúhaného syra. Ochutíme soľou a vegetou a vymiešame polotuhé cesto. Formu vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. ![]() Na cesto navrstvíme šunku, olivy (pozatláčame do cesta) a na vrch syr. ![]() Dáme zapiecť do rúry. Najprv na 10 minút na 200 stupňov. a potom na 25-35 minút na 180 stupňov. ![]() Podávame s bielym vínom alebo dobre vychladeným pivom :) ![]() A ešte k baklažánovým čipsom :) Baklažán nakrájame na tenké plátky, dobre osolíme a necháme odstáť (najlepšie aj pol hodiny). POtom ich dobre opláchneme a vysušíme /prípadne len zotrieme vodu a soľ kuchynskou papierovou utierkou). POukladáme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením a vložíme do rúry. 180 stupňov cca 20-30 minút (ak máte funkcie gril alebo ventil či ako sa to volá, tak kľudne dajte to), treba odsledovať,my sme boli nedočkaví a mali ich tam menej a sme ich v polovici aj otáčali. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Denisa J. (Damia) ID 3904 (6.7.2009, 16:43) |
no toto vyzerá geniálne ![]() všetky suroviny sú u nás milované ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.6.2009, 12:33) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2009, 22:56) |
mňam, keď vidím ten ugrilovaný baklažán, tečú mi slinky... máme radi aj olivy, vyskúšam to. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 23:32) |
ano, aj ta nasa ma 28 cm , a vnutro je take vyvsene a ten okraj je taky vlnovkavy. ale nabuduce dame do vacsej formy, aby cesto bolo trochu tensie ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 22:11) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2009, 21:16) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.6.2009, 20:23) |
Mňam olivky a syrček ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |