. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥* - RECEPT 15475

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)


*♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥*


[ recept č. 15475 zo dňa  ]


*♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho na guláš (najlepšie krk, glejovka-resp. močing), 3 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 čL ml.sladkej papriky, 1/2 čL mčk, 1/2 čL mletej rasce, 1/4 čL celej rasce, 1 PL majoránky, 1 chilli paprička, 1 - 2 ks zelenej papriky, 2 čL paradajkového pretlaku, soľ, na zahustenie 1 postrúhaný zemiak alebo 2 čL hladkej múky rozmiešané s trochou studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, osušené mäso zbavíme blán a prípadne i tuku. Pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a trochu cesnaku pokrájame a dáme restovať na olej. Časť cesnaku necháme na záverečné dochutenie. Cibule by mala byť rovnaká kopa ako mäsa. Na cibuľu dáme restovať mäso. Opekáme ho čo najrýchlejšie pri vysokej teplote, aby sa čím skôr uzavreli póry, preto mäsko aktívne miešame. Keď je už poriadne orestované, pridáme koreniny. Opäť restujeme, aby sa všetky kúsky pekne obalili a osmahlo sa i korenie, len to nesmie dlho trvať (aby nezhorkla paprika). Pridáme zelenú papriku a chilli papričku. Taktiež pridáme pretlak, restujeme a osolíme. Týmto sa nám urobila krásna šťavička. Ale keďže ideme dusiť, musíme pridať potrebné množstvo vody. Uzavrieme vrchnák tlakáča a necháme dusiť. Čas dusenia v papiňáku pre rôzne druhy mäsa (či mias :-) ? ) je orientačný, takže budeme musieť experimentálne zistiť pre to naše aktuálne mäsko. Moje mäsko sa dusilo 50 minút. A bolo krásne mäkulinké a šťavnaté (Bohužiaľ, musím priznať, že nebolo kúpené u nás, ale u južných susedov. U nás kúpené bolo na pohľad pekné, ale dusila som ho oveľa dlhšie, kým zmäklo a nebolo také dobré :-( takže kvalita mínus )
Guláš po otvorení tlakáča ochutnáme, šťava zhustla od rozdusenej cibule, ale ak chceme viac šťavy, pridáme potrebné množstvo horúcej vody a dochutíme ju. Zahustíme pridaním jemne postrúhaného zemiaka alebo pridaním zátrepky z malého množstva vody a múky. Povaríme. Dochutíme už len prelisovaným cesnakom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pokrájame na väčšie kúsky


Cibuľu a trochu cesnaku pokrájame a dáme restovať na olej


Na cibuľu dáme restovať mäso. Opekáme ho čo najrýchlejšie pri vysokej teplote, aby sa čím skôr uzavreli póry, preto mäsko aktívne miešame.


Keď je už poriadne orestované,


pridáme koreniny.


Pridáme zelenú papriku a chilli papričku.


Taktiež pridáme pretlak, restujeme a osolíme.


Týmto sa nám urobí krásna šťavička


Ale keďže ideme dusiť, musíme pridať potrebné množstvo vody.


Uzavrieme vrchnák tlakáča a necháme dusiť.


Guláš po otvorení tlakáča ochutnáme, šťava zhustla od rozdusenej cibule


ak chceme viac šťavy, pridáme potrebné množstvo horúcej vody a dochutíme ju. Zahustíme pridaním jemne postrúhaného zemiaka alebo pridaním zátrepky z malého množstva vody a múky. Povaríme. Dochutíme už len prelisovaným cesnakom a majoránkou.


Podávame napr. s knedľou, alebo stačí len s chlebom, či rožkom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Výpečky a dusená kapusta s knedľou alebo jednoducho Bravčo, knedlo, kapusto*♥* | *♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥* | závin *♥*MAKOVÝ * KVET*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (24.9.2014, 12:55)
dnes skúšam podľa vášho receptíka, :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2014, 15:17)
Dúfam, že sa vydarilo (Y)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (31.10.2014, 19:41)
áno bol súper... (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (28.5.2014, 19:32)
Vynikajuci (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.5.2014, 14:57)
Super (Y) sa teším s vami :-) (flower)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (8.10.2013, 12:14)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Petra P. (petuska245) ID 260364 (8.10.2013, 8:30)
ja som ho robila a je vynikajúúci...,možem len odporučiť (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (17.11.2012, 21:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.11.2012, 19:06)
:-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (30.6.2011, 11:54)
Mam receptiky na madarsky gulas,ale tento vyzera zaujimavejsie,uz je zaradeny na vyskusanie.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.7.2011, 22:08)
Ak vyskúšaš, daj vedieť, ako chutil :-) U nás je dosť v kurze :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (lelem) ID 118880 (27.6.2011, 21:00)
vyborny recept (Y), uz som ho 2x robila a vsetkym velmi chutil, dokonca aj kamoska co nema rada madarsky gulas si bola dat duplu (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2011, 14:21)
:-) vďaka , teším sa, že si si receptík obľúbila (Y) Nám tento guláš tiež veľmi chutí (hello)
ODPOVEDAŤ
Tomáš S. (tomiboy) ID 20207 (14.9.2010, 10:26)
Okrem toho ze som cely poslintany ako babatko mam na Madarsky gulas strasnu chut. Som si isty, ze podla tohoto receptu sa zajtra bude u mna v hrnci kupat masko. Dufam ze chuti rovnako dobre ako vyzera.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.9.2010, 12:39)
Je to výborný gulášik, nemusíš sa obávať (Y) Mňamózne žrádielko, z ktorého sa chlapovi robia hrče za ušami ,-) ,-) ,-) Tak potom daj vedieť :-) čafko (hello) a dobrú chuť (Y) (jidlo) (B)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (EXTRAPRADLO) ID 6853, mimibazar.sk/extrapradlo (26.11.2009, 16:17)
(Y) :-) (Y)ďakujeme za super receptík, dúfam, že dostanem medailu ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.3.2010, 14:38)
Až teraz som tu našla tvoj komentárik, sorry. Tak ako to dopadlo s tou medailou? Dostala si ju? ,-)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (alex) ID 478 (6.11.2009, 13:08)
ano naozaj vyzera tak spravne . Dnes ho idem robit :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.11.2009, 13:37)
Mňam! :-p :-p :-p Dúfam, že aj Vy si tak pochutíte na ňom ako my. Je to dobrota (Y) Potom dajte vedieť :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (alex) ID 478 (6.11.2009, 16:13)
Gulasik sa uz dusi aj u nas voni cely byt a uz teraz ma chutnu stavicku (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.11.2009, 11:47)
chichi ;-) inšpirovala si ma, uvarila som ho v sobotu. (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna F. (gulo) ID 7091 (26.9.2009, 12:32)
Ahoj, idem ho vyskúšať. Vyzerá (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.9.2009, 13:25)
Tak nech sa ti vydarí čo NAJ! (Y) (Y) (Y) Potom daj vedieť, ako chutil :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (11.8.2009, 14:58)
gulas uz sa dusi a voni cela kuchyna. (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.8.2009, 21:04)
(Y) áno, viem, je voňavý a človek sa nevie dočkať, kedy bude hotový , čo mu slinky tečú :-D Ani sa nepýtam, či chutil, lebo viem, že áno ;-) A mne ste teraz narobili chute :-$ ;-)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (22.6.2009, 9:02)
Kristínka, ďakujem za inšpiráciu - je to obľúbené jedlo môjho manžela, veľmi často ho varievam, ale priznám sa, že som si na maďarský guláš asi pol roka-rok nespomenula :^) Vôbec neviem, čo mi tak vyfučal z hlavy :^) :^)
Takže keď som ho tu zbadala, pôjdem a urobím manželovi radosť (clamp)
A čo sa týka slova "mäsa" - máte to správne. Genitív plurálu od slova mäso je naozaj "mias". Takže (Y) (clamp) za recept aj za slovenčinu :-)
(hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.6.2009, 20:02)
(Y) Reni, rehocem sa tu nad Vašim komentom :-D fakt zlaté (clamp), teda čo sa týka tej slovenčiny :-) (L)
Tiež som hovädzí guláš dávnejšie nevarila. Váčšinou robievam bravčový.
Takže dnes si za zavďačila manželovi? ;-) tak pekný večer želám (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu