
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Silvia K. (sisula) ID 605 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zemlicky[ recept č. 1545 zo dňa 4.6.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY POTŘEBNÉ PŘÍSADYRozpočet na 12 žemlí: 1 balíček droždia ( 42g ), 1 PL lyžica práškového cukru, 500g hladkej múky, 1 KL soli, 4 PL oleja, 250ml vody POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY Potrebné suroviny... Do šálky dáme 1 PL práškového cukru a rozdrobíme droždie...necháme postáť... Zatiaľ si odvážime 500g hladkej múky... Pridáme 1 KL soli a 4 PL oleja... Droždie s cukrom sa rozpustilo, dôkladne premiešame, aby neboli hrčky... Nalejeme k múke... Pridáme 250ml vody a vymiesime hladké cesto... Cesto zabalíme do sáčku alebo alobalu alebo fólie... Dáme "spinkať" do chladničky na celú noc...v mojom prípade na 7 hodín... Takto pekne cestíčko nakysne...po vybratí z chladničky opäť premiesime... Rozdelíme na 12 častí a vyformujeme žemličky...každú potrieme olejom (ak ich nechcete mať chrumkavé, ale lesklé, potrite ich slanou vodou). Posypeme makom alebo sezamom alebo rascou - kto čo má rád :o) Pečieme v rozohriatej rúre na 220°C asi 20 - 25 minút... DOBRÚ CHUŤ :o))) |
![]() | Monika K. (moniart) ID 3102, mimibazar.sk/moniart (7.8.2007, 19:40) |
dnes sme ich piekli, mali obrovskyyyyyyyyyyy uspech ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |