Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
*♥*Kurací koláč*♥*
[ recept č. 15407 zo dňa 19.6.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept mi dala kolegyňa. Rozprávala čo minule varila a ako jej chlapi doma šrotovali a zalizovali sa za ušami. Bola som zvedavá, ale akosi mi chýba odvaha vyskúšať to. Ale možno to niektorá z Vás pozná tiež a posmelí ma :-). Alebo sa možno inšpirujú viaceré maminky :-) Uvidíme :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kurča alebo sliepka (uvarené, vybraté z vývaru a ocedené), cibuľa, olej (al. masť, vraj s masťou je lepšie), vývar, mčk, paprika, soľ, 15 - 20 rožkov, 6 - 10 vajec (asi súvisí aj s veľkosťou uvarenej hydiny a počtom rožkov), petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme si slepačiu (kuraciu ) polievku, sliepku (kura) vyberieme, necháme trocha vychladnúť, odkožíme, vykostíme a mäso nakrájame na väčšie kúsky. Rožky nakrájame na hrubšie kolieska, oblejeme ich vývarom (ako keď sa robí žemľovka), pridá sa usmažená cibuľa, mčk, paprika, soľ, vňať. Primiešame vyšľahané vajcia, poriadne premiešame a hmotu vykydneme na plech. Piecť by sa to malo v mierne horúcej trúbe asi 1 hodinu a odkryté. Vraj sa to krája ako koláč a pasuje k tomu pyré.
Robievate toto jedlo niektorá? |
Anna P. (kryštáľ) ID 119300 (25.10.2009, 2:36) |
ˇAno,tento recept poznám,robievala ho moja nebohá svokra veľmi dávno a v rodine mu hovorili : Stratené kura.Podávalo sa ku zemiakovej kaši, ale aj k údeninám vo Veťkonočnom období, jedlo sa aj studená s chlebom a kyslou uhorkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 12:12) |
Ann ďakujem, takže vy to poznáte a doporučujete? Chcela som to fakt vyskúšať, ale keď som varila slepačiu polievku, nemohla som to spraviť, lebo mäso ostalo tvrdé aj po 2 hodinách varenia a radšej som ho vyhodila. Ak to nie je nejaká veľká dobrota, tak z kuraťa to asi neurobím nikdy, lebo prsia i stehná máme radi všeliako inak pripravené.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (19.6.2009, 18:44) |
úplne klasická plnka do kuraťa...akurát mäsko namiesto pečienky... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:56) |
hm, tak ja plnky temer vôbec neovládam. V škol.jedálni sa mi to poriadne hnusilo, keď bolo pečené kura a bachli mi do taniera kúsok mľandravej kože s kosťou z chrbta a k tomu čudnú HMOTU  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.6.2009, 18:05) |
mne to pripomína plnku do kuraťa a potom to musí byť výborné, ja to vyskúšam ale pre istotu do menšej zapekacej misky a to uvarené maso z kuraťa skúsim nahradiť podusenými kuracími prsiami lebo my z kuraťa len prsia , zaujímavá inšpirácia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:52) |
Nikdy som nerobila kura s podobnou plnkou. Len takú som skúšala ako je hmota na fašírky. Ale väčšinou ani nepečiem kura vcelku, ale iba stehná. Ak ťa/Vás to inšpirovalo, potom okej som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |