. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

*♥*Kurací koláč*♥* - RECEPT 15407

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*♥*Kurací koláč*♥*


[ recept č. 15407 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mi dala kolegyňa. Rozprávala čo minule varila a ako jej chlapi doma šrotovali a zalizovali sa za ušami. Bola som zvedavá, ale akosi mi chýba odvaha vyskúšať to. Ale možno to niektorá z Vás pozná tiež a posmelí ma :-). Alebo sa možno inšpirujú viaceré maminky :-) Uvidíme :-) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 kurča alebo sliepka (uvarené, vybraté z vývaru a ocedené), cibuľa, olej (al. masť, vraj s masťou je lepšie), vývar, mčk, paprika, soľ, 15 - 20 rožkov, 6 - 10 vajec (asi súvisí aj s veľkosťou uvarenej hydiny a počtom rožkov), petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si slepačiu (kuraciu ) polievku, sliepku (kura) vyberieme, necháme trocha vychladnúť, odkožíme, vykostíme a mäso nakrájame na väčšie kúsky. Rožky nakrájame na hrubšie kolieska, oblejeme ich vývarom (ako keď sa robí žemľovka), pridá sa usmažená cibuľa, mčk, paprika, soľ, vňať. Primiešame vyšľahané vajcia, poriadne premiešame a hmotu vykydneme na plech. Piecť by sa to malo v mierne horúcej trúbe asi 1 hodinu a odkryté.
Vraj sa to krája ako koláč a pasuje k tomu pyré.

Robievate toto jedlo niektorá?
<< *♥*Gyros soté z kuracích pŕs*♥* | *♥*Kurací koláč*♥* | *♥*Výpečky a dusená kapusta s knedľou alebo jednoducho Bravčo, knedlo, kapusto*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna P. (kryštáľ) ID 119300 (25.10.2009, 2:36)
ˇAno,tento recept poznám,robievala ho moja nebohá svokra veľmi dávno
a v rodine mu hovorili : Stratené kura.Podávalo sa ku zemiakovej kaši, ale aj k údeninám vo Veťkonočnom období, jedlo sa aj studená s chlebom a kyslou uhorkou.
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 12:12)
Ann ďakujem, takže vy to poznáte a doporučujete? Chcela som to fakt vyskúšať, ale keď som varila slepačiu polievku, nemohla som to spraviť, lebo mäso ostalo tvrdé aj po 2 hodinách varenia ;-) a radšej som ho vyhodila. Ak to nie je nejaká veľká dobrota, tak z kuraťa to asi neurobím nikdy, lebo prsia i stehná máme radi všeliako inak pripravené. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (19.6.2009, 18:44)
úplne klasická plnka do kuraťa...akurát mäsko namiesto pečienky...
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:56)
hm, *-) tak ja plnky temer vôbec neovládam. V škol.jedálni sa mi to poriadne hnusilo, keď bolo pečené kura a bachli mi do taniera kúsok mľandravej kože s kosťou z chrbta a k tomu čudnú HMOTU +o(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.6.2009, 18:05)
mne to pripomína plnku do kuraťa a potom to musí byť výborné, ja to vyskúšam ale pre istotu do menšej zapekacej misky ;-) a to uvarené maso z kuraťa skúsim nahradiť podusenými kuracími prsiami lebo my z kuraťa len prsia :-), zaujímavá inšpirácia (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.6.2009, 18:52)
Nikdy som nerobila kura s podobnou plnkou. Len takú som skúšala ako je hmota na fašírky. Ale väčšinou ani nepečiem kura vcelku, ale iba stehná. :-$
Ak ťa/Vás to inšpirovalo, potom okej :-) som rada :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu