končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Čerešňová bublanina[ recept č. 1535 zo dňa 4.6.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec * 150 g masla * 250 g práškového cukru * štipka soli * ½ balíčka prášku do pečiva * 3 PL mlieka * 250 g polohrubej múky * kôra z jedného citróna alebo sušená citrónová kôra * čerešne * vanilkový cukor * na ozdobu: šľahačka v sprej * čerešne * práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Čerešne dozreli, jupííí! Teda nie na našom dvore, ale na susedovom :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do väčšej misy dajte zmäknutý marganín alebo maslo, 2. pridajte práškový cukor, 3. žĺtky, 4. a nakopnite ručný šľahač a všetko vymiešajte do peničkovej peny penúcej. 5. Keď je peničková pena penúca ako má byť, pridajte citrónovú kôru (pridajte jej koľko chcete) 6. a tri lyžice mlieka alebo smotany - a opäť dobre vyšľahajte. 7. Hele lidičky, asi takto. 8. Čerešne ste už určite umyli a nechali odtiecť. 9. Do cesta pridajte múku, 10. polovičku prášku do pečiva, 11. a varechou zamiešajte. 12. Potom poproste ručný šľahač, aby stále fungoval a vymiešajte bielky do tuhého snehu. 13. Môj šľahač poslúchol, ale už melie z posledného. Dúfam nedostanem na moje čochvíľkové narodeniny od manžela ručný šľahač, lebo poletia obaja von oknom :-), najprv muž a potom šľahač. Sneh z bielkov pomaly zapracujte do cesta vareškou. 14. Cesto by malo byť hustejšie, takže ho "premiestnite" do menšieho vymasteného plechu alebo koláčovej formy (plech vymastite maslom a posypte hrubou múkou) 15. rozotrite ho, 16. naukladajte čerešničky čerešničky čerešne (nevykôstkované) 17. posypte práškovým cukrom (urobí na ceste "kôrku") a upečte. PIekla som ho asi 35 minút pri teplote 180 stupňov. 18. Fertig Mariška. Bublaninu nechajte vychladnúť, 19. posypte ho práškovým cukrom, 20. nakrájajte, našpricujte šľahačku a ozdobte čerešňami. So šľahačkou chutí vááážne bombovo!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Monika K. (petula) ID 4825 (22.6.2012, 10:13) |
Výborná bublanina |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Meriamon) ID 7000, mimibazar.sk/meriamon (16.6.2007, 19:18) | |
Včera sme ju robili s dcérkou. Je úplne geniálna. Najlepší recept na bublaninu aký mám. Len čerešní v nej sme mali málo, lebo sa nádherne zdvihla. Super mňamka. | |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (7.6.2007, 0:17) | |
uz som dosla na to preco ked si tehotna vyvaras a vypekas to je jedine obdobie kedy sa mozes najest a na bruchu to nebude vidiet ja som zvedava kolko receptov budes nahadzovat po porode macka potom budes varit akurat len vajecne bielka | |
ODPOVEDAŤ |
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (4.6.2007, 13:53) | |
A tu už ani nehovorím, nádhera, už len a papať | |
ODPOVEDAŤ |