končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) *♥*Živánska pochúťka*♥*[ recept č. 14548 zo dňa 25.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 900 g karé bez kosti (v pohode môže byť i s kosťou), 1,2 kg zemiakov, 4 cibule (nezaškodí jej oveľa viac... ja dám nabudúce aspoň 6 - 7 ks), 8 strúčikov cesnaku, 10 dg oravskej slaniny, 1 nôžka pikantnej klobásy (ja som nedala) , 1 - 2 papriky, soľ, mčk, červená sladká paprika, kúsok masla, olej, bujónová kocka, voda, 1 dl červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Karé po umytí a vysušení vykostíme, nakrojíme okraje a vyklepeme. Z obidvoch strán osolíme, okoreníme mčk a opaprikujeme. V panvici rozpálime olej a mäso opečieme zo všetkých strán. Pekáč vymastíme maslom a na dno pekáča dáme kúsky pokrájanej oravskej slaniny. Na ne ukladáme zemiaky nakrájané na kolieska, osolíme a okoreníme ich. Posypeme plátkami cibule a potom kladieme pláty mäsa, na ne cibuľu a ešte opäť plátky cibule a tiež cesnaku. Toho nie je nikdy dosť :)) Polejeme výpekom z mäsa. Môžeme pridať ešte nahrubo nakrájanú zelenú papriku (a klobásu) Poslednou vrstvou budú opäť zemiaky, ktoré posolíme a okoreníme. A nakladieme kúsky masla. podlejeme bujónom a dáme do rúry zakryté piecť pri 220°C. Po hodine pečenia odkryjeme, môžeme trocha premiešať vrstvenie pridáme víno spolu so zvyškom bujónu. Pečieme odkryté ďalších 20 minút a potom si prepneme ešte 5 minút grilovanie. A naložíme si pekne chrumkavučké Druhý deň už zemiačky chrumkavé nie sú, ale papena je to stále eňo-ňuňo :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.1.2019, 8:41) | |
idem ho dnes urobiť | |
ODPOVEDAŤ |