
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slezské býgle[ recept č. 14316 zo dňa 19.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Tak tieto koláčiky som chcela vyskúšať upiecť už vtedy, keď som si kúpila časopis "Česká kuchyně" , ale dostala som sa k tomu až túto nedeľu. Z tejto dávky vyjde približne 10 ks koláčikov. 100 g sušených sliviek, 100 g sušených jabĺk, ja som pridala ešte aj 100 g sušených hrušiek, 300 g hladkej múky, štipka soli, 22 g droždia, troška cukru, 150 g masla, trocha mlieka, 100 g mletých lieskových orieškov (dala som vlašské), 2 lyžičky mletej škorice, 1 žĺtok, 1 vajce, 2 lyžice citrónovej šťavy, 40 g mandľových lupienkov. POSTUP PRÍPRAVY Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky. Múku preosejeme na doske, uprostred urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a nalejeme trocha zohriateho mlieka. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, zmäknuté maslo a všetko vypracujeme na hladké cesto. Bochník prikryjeme a necháme v teple kysnúť asi hodinu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, vysoký asi 2 mm. Nožom ho rozkrájame na obdĺžniky asi 10 x 15 cm. Každý obdĺžnik posypeme orieškami, pokrájaným sušeným ovocím, pridáme štipku škorice a nakoniec pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Z vajíčka oddelíme bielok, ktorý vidličkou rozšľaháme. Každý obdĺžnik ním po obvode potrieme a potom opatrne zavinieme do ruličiek. Konce ruličiek spojíme k sebe a od koncov býgle zavinieme. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtko, ktoré nám zostalo pridáme k druhému vajíčku, vidličkou rozšľaháme a potreme ním koláčiky a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 18 - 20 minút do zlata. Po upečení môžeme poprášiť práškovým cukrom. |
![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.5.2009, 9:57) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.5.2009, 10:16) |
Ozaj také boli, s tým sušeným ovocím to bolo pre mňa také neobvyklé ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |