. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový báleš - RECEPT 40185

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 107396 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Slivkový báleš


[ recept č. 40185 zo dňa  ]


Slivkový báleš


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1 vajce, 50 ml oleja, 1 pohár zaváraných sliviek, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, Na posýpku: 3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 2 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kvások (do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie), ktorý po 10 minútach pridáme k múke, vajcu, soli a oleju. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Táto dávka je na jeden plech. Plech si najprv naolejujeme, dáme naň cesto, ktoré si ručne upravíme na celú šírku plechu. Aj povrch cesta je potrebné trošku poolejovať, slivky si porozkrajovať na štvrťky a ukladať nahusto vedľa seba. Potom treba ešte pripraviť posýpku, všetky prísady dobre premiešať, až sa posýpka dobre sype na báleš =) na slivky posypať najprv vanilkový a potom škoricový cukor. Už ho len šupnúť do rúry na 220 st. na 15-20 minút a je hotovo. Dobrú chuť!! =)
<< letné osvieženie | Slivkový báleš | Môj druhý pokus pre svokrovcov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna J. (andula098) ID 73898 (25.7.2011, 21:50)
vyskúšam :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (27.7.2011, 20:13)
budem len rada :-) toto cesto je vyborne, uvidis (hello)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (alka1116) ID 84956 (25.7.2011, 21:48)
Ďakujem za výborný recept, včera som upiekla so slivkami a veľmi chutil (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (27.7.2011, 20:10)
neni zac, to som rada, ze chutil (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia Š. (Binderka) ID 62322 (27.5.2011, 11:50)
Výýýýýýborné cesto - dobre sa s ním pracuje a je ako obláčik ešte raz vďaka Veronika (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (27.5.2011, 13:17)
ano, cesto je ako pampusik, neni zac (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia Š. (Binderka) ID 62322 (28.5.2011, 10:45)
Ja som robila rerbarborový a marhuľový - manželovi veeeeeeľmi chutili |:o)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (28.5.2011, 12:06)
super, tesim sa (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (26.5.2011, 19:06)
ja mam bales straasne rada, aj v marhulovom prevedeni :-)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petruschka33) ID 59682, mimibazar.sk/petruschka33 (26.5.2011, 16:49)
..moja milovaná slivková buchta.. (jidlo) (jidlo) (jidlo)..deti mi ju aj zo školy nosia.. ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu