. .. .. .. .. .. .
. .

Slezské býgle - RECEPT 14316

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Slezské býgle


[ recept č. 14316 zo dňa  ]


Slezské býgle


POTREBNÉ PRÍSADY

Tak tieto koláčiky som chcela vyskúšať upiecť už vtedy, keď som si kúpila časopis "Česká kuchyně" , ale dostala som sa k tomu až túto nedeľu. Z tejto dávky vyjde približne 10 ks koláčikov. 100 g sušených sliviek, 100 g sušených jabĺk, ja som pridala ešte aj 100 g sušených hrušiek, 300 g hladkej múky, štipka soli, 22 g droždia, troška cukru, 150 g masla, trocha mlieka, 100 g mletých lieskových orieškov (dala som vlašské), 2 lyžičky mletej škorice, 1 žĺtok, 1 vajce, 2 lyžice citrónovej šťavy, 40 g mandľových lupienkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky.

Múku preosejeme na doske, uprostred urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a nalejeme trocha zohriateho mlieka. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, zmäknuté maslo a všetko vypracujeme na hladké cesto. Bochník prikryjeme a necháme v teple kysnúť asi hodinu.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, vysoký asi 2 mm. Nožom ho rozkrájame na obdĺžniky asi
10 x 15 cm.

Každý obdĺžnik posypeme orieškami, pokrájaným sušeným ovocím, pridáme štipku škorice a nakoniec pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Z vajíčka oddelíme bielok, ktorý vidličkou rozšľaháme. Každý obdĺžnik ním po obvode potrieme a potom opatrne zavinieme do ruličiek. Konce ruličiek spojíme k sebe a od koncov býgle zavinieme. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žĺtko, ktoré nám zostalo pridáme k druhému vajíčku, vidličkou rozšľaháme a potreme ním koláčiky a posypeme mandľovými lupienkami.

Vložíme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 18 - 20 minút do zlata.

Po upečení môžeme poprášiť práškovým cukrom.
<< Kaplanky | Slezské býgle | Tvarohové koláčiky s rebarborou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.5.2009, 9:57)
(clamp) (clamp) (clamp) Ivetka, koláčiky sú krásne a určite chutné, mäkkučké (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.5.2009, 10:16)
Ozaj také boli, s tým sušeným ovocím to bolo pre mňa také neobvyklé (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu