. .. .. .. .. .. .
. .

Slezské býgle - RECEPT 14316

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Slezské býgle


[ recept č. 14316 zo dňa  ]


Slezské býgle


POTREBNÉ PRÍSADY

Tak tieto koláčiky som chcela vyskúšať upiecť už vtedy, keď som si kúpila časopis "Česká kuchyně" , ale dostala som sa k tomu až túto nedeľu. Z tejto dávky vyjde približne 10 ks koláčikov. 100 g sušených sliviek, 100 g sušených jabĺk, ja som pridala ešte aj 100 g sušených hrušiek, 300 g hladkej múky, štipka soli, 22 g droždia, troška cukru, 150 g masla, trocha mlieka, 100 g mletých lieskových orieškov (dala som vlašské), 2 lyžičky mletej škorice, 1 žĺtok, 1 vajce, 2 lyžice citrónovej šťavy, 40 g mandľových lupienkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky.

Múku preosejeme na doske, uprostred urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a nalejeme trocha zohriateho mlieka. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, zmäknuté maslo a všetko vypracujeme na hladké cesto. Bochník prikryjeme a necháme v teple kysnúť asi hodinu.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, vysoký asi 2 mm. Nožom ho rozkrájame na obdĺžniky asi
10 x 15 cm.

Každý obdĺžnik posypeme orieškami, pokrájaným sušeným ovocím, pridáme štipku škorice a nakoniec pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Z vajíčka oddelíme bielok, ktorý vidličkou rozšľaháme. Každý obdĺžnik ním po obvode potrieme a potom opatrne zavinieme do ruličiek. Konce ruličiek spojíme k sebe a od koncov býgle zavinieme. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žĺtko, ktoré nám zostalo pridáme k druhému vajíčku, vidličkou rozšľaháme a potreme ním koláčiky a posypeme mandľovými lupienkami.

Vložíme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 18 - 20 minút do zlata.

Po upečení môžeme poprášiť práškovým cukrom.
<< pizza ako z pizzerie bez váženia | Slezské býgle | Tuniakova natierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.5.2009, 9:57)
(clamp) (clamp) (clamp) Ivetka, koláčiky sú krásne a určite chutné, mäkkučké (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.5.2009, 10:16)
Ozaj také boli, s tým sušeným ovocím to bolo pre mňa také neobvyklé (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu