Magdalena L. (meggienka) ID 798 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 318 návštěvníkov)
Výborný GULÁŠ bez varenia
[ recept č. 1417 zo dňa 14.5.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento receptik som našla na nete a trošku som si ho aj upravila. 1 kg bravčového pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2ČL guláš. korenia, 3ČL sl. papriky, 3PL solamylu, soľ, korenie, feferonka, 2-3PL plnotuč. horčice, cesnakovy prašok, 2 kocky masoxu alebo gulašového bujónu, 1l vody.
Príloha: knedlík, halušky alebo ako ja chlieb :o))
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu, cesnak a mäso si nakrájame a všetko premiešame s ingredienciami. Kocky masoxu rozpustíme v malom množstve teplej vody a doplníme ho do množstva 1l, ktorým zalejeme premiešane mäso. Všetko dáme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo do sklenej (simaxovej) misy. Pečieme 1,5 hodiny pri 250 stupňoch. Po celý čas pečenia nedolievame vodu, nemiešame a nedaváme dolu alobal alebo vrchnák z misy.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ingrediencie a chýba mi tam ešte horčica a cesnak prášok.
Všetko zmiešané a pripravené na zaliatie bujónom
Pripravené na export do rúry
Po 1,5 hodine, kedy som si vôbec nevšímala, čo sa deje v rúre.
... a keďže nemusím knedlík alebo halušky, ktoré sa tiež výborne hodia k tomuto gulášu, dala som si ho s čiernym chlebom a bolo to mňam...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 108 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 11:24) |
Síce sa vraví - guláš bez cibule nie je guláš, alebo koľko mäsa, toľko cibule...ja som prosím pekne zabudla kúpiť a nemala som ani jednu, čo sa mi v živote nestalo. Dala som preto asi 5 hlávok cesnaku, 3 som pokrájala, 2 som pretlačila...nie strúčikov, ale celých hlávok...a ja som pridala aj zemiaky...je perfektný a zemiaky sa vôbec nerozvarili...škrob som tiež nemala, dala som hl.múku - super zahustený... |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:14) |
Som rada, ze aj po takejto inovacii z nudze bol dobry a podaril sa.. |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (27.11.2008, 10:31) |
práve som vložila do rúry... |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (20.11.2008, 19:36) |
Práve idem z kuchyne. Guláš je naozaj fantastický, ale som rada, že nezhorel celý. robila som všetko podľa postupu, a dokonca som dala teplotu len 200 stupnov. po hodine pečenia sa nám to už doma nezdalo tak som predsa len nakukla do hrnca, no a skaza boky hrnca čierne, guláš na spodku tiež pripečený. Ináč je chutný, mäsko mäkké, ale ten prihorený hrniec... stačí úplne 3/4 hodina na 200 stupňoch. |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:13) |
Miinka ja som ho robila v sklenej mise, v inom som neskusala a neprihorel ani raz... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (26.11.2008, 8:28) |
gulášik na moje odporúčanie spravila aj kamarátka, chváli si ho len tiež vravela, že po 50 min ho vybrala a bol hotový. prosím napíšte mi, či ste ho naozaj všetky mamky robili tú hodinu a pol a či vám neprihorel... ale veru nabudúce ho spravím v skle. |
ODPOVEDAŤ |
| | Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:11) |
MNe neprihorel... schvalne som ho tam nechala bez povsimnutia az do zapipania casovaca a bol OK... |
ODPOVEDAŤ |
| janka s. (siralka) ID 25537 (20.11.2008, 12:55) |
Akurat papkame ten gulasik vynikajuca mnamka vsetko som dala do truby sla som s malym vonku a kym sme sa vratili obedik hotovy parada |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.10.2008, 18:24) |
a vam sa ako podaril taky cerveny? dala som aj papriku aj gulas.korenie podla receptu a cerveny teda nie je kazdopadne, chutovo je to na dve jednicky s hviezdickami |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.9.2008, 13:04) |
cez vikend som robila taketo nieco prvykrat.... a bolo to uzasnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee odporucam vsekym...uplne bezproblemove a rychle urcite este velakrat budeme mat dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (18.11.2008, 18:35) |
Tak prajem este vela takych super gulasov. |
ODPOVEDAŤ |
| Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (13.8.2008, 11:31) |
Najlepsi gulas, aky sa mi kedy podaril je naozaj fantasticky a ta jednoducha priprava Dakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.7.2008, 13:34) |
Funguje to aj z hovädziny, robila som tento guláš z močingu z mladého býka. Je to super. |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (14.8.2008, 7:44) |
Anka, super. . . a stačila doba pečenia alebo si ju predĺžila, keďže išlo o hovädzinu? |
ODPOVEDAŤ |
| Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (10.7.2008, 8:50) |
Toto znie perfektne, musím vyskušat potom zreferujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (14.8.2008, 0:35) |
Magdalenka, tak toto je pecka !!! Neverila som vlastným očiam ked som to vytiahla, tá vonava šťava, mňam, a to sa priznám že som gulášove ani bujon nedala, dala som aj trochu majoránky. Fantastikuš nápad. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (tinka76) ID 14873, mimibazar.sk/tinka76 (10.7.2008, 7:49) |
... uz sa mi to pecie (ci vari ) v trube, tak dufam, ze nam tiez bude chutit (maju mi dnes prist k obedu aj rodicia ) |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana P. (tinka76) ID 14873, mimibazar.sk/tinka76 (10.7.2008, 15:57) |
podarilo sa .... vsetkym chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Janett F. (zany644) ID 34323 (9.5.2008, 11:41) |
DAKUJEM ešte raz . Vždy som sa snažila urobit takýto guláš s knedlou ale nikdy mi nevysiel. Bud som dala viac toho alebo toho . Tu netreba nič a chut je užastná.Aj deti chceli duplu. Robila som ho bez feferonky a nabuduce dám viacej vody lebo milujeme omáčky. Pekný den JANETT |
ODPOVEDAŤ |
Zuzi S. (svistinka) ID 43856 (6.5.2008, 14:08) |
dakujeme za receptik, velmi nam to chutilo je to jednoduche aj pre zaciatocnika a skvele , mask o je uplne makke a to ochutenie- super |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (17.5.2008, 10:43) |
Som velmi rada, ze sa podarilo |
ODPOVEDAŤ |
františek r. (trisestri) ID 30284 (8.3.2008, 13:44) |
gulaš je fajn takisto ako dalšie recepty z bravčoveho aj slovenske šoeciality ako napriklad liptovska kurka,bratislavsky tokan,vihorlatsky rezen,bravčovy paprikaš a ine http://www.mojerecepty.sk/bravcove.html |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (11.3.2008, 18:46) |
nazrieme, vyskusame a zjeme |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana V. (zuzla) ID 1753, mimibazar.sk/zuzla (16.1.2008, 13:32) |
mnam mnam mnam super recept....jednoduchy a chutilo aj navsteve |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (24.1.2008, 18:24) |
nie t nad spokojnu navstevu |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana V. (Biši) ID 28240 (28.11.2007, 10:00) |
No ale to sa predls varilo ? Nie je to náhodou bez miešania???????? |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (28.11.2007, 19:24) |
Zuzka, nevarilo sa pieklo sa to, ale je to aj bez miesania.... V Kanade hovoria tomu peceny gulas, niekde je to prezidentsky gulas, niekde gulas bez miesania a tak.... |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (26.11.2007, 16:40) |
baby, skusala uz niektora robit tento gulas aj z hov. masa ? alebo ste ho vsetky robili len z bravcoveho ? ja by som ho chcela vyskusat, akurat ze u nas sa bravcove moc neje... skor to hovadzie a najcastejsie hydina |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (27.11.2007, 20:03) |
Filmuska, neskusala som ho z hovadzieho, ale osobne si myslim, ze by sa muselo masko trosku predupravit. Ja by som ho skusila najprv nakrajat na platky, vklepat don struhanku a potom nakrajat na kocky a postupovat dalej podla postupu) Struhanka by mohla pomoct masku skor zmaknut. Ale zatial je to len moja teoria,a le ak budem mat hovadzie k dispozicii, vyskusam to. Snad som pomohla. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.11.2007, 22:20) |
ked budem mat hovadzie na gulas tak vyskusam tento postup a potom dam vediet ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (sahulka) ID 17442 (21.11.2007, 16:52) |
Ahoj Magdi, tento tvoj receptik som uz robila viac krat, je vyborny, aj manzel si moc pochvalujem, a hlavne je raz dva hotovy, diki |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (21.11.2007, 16:19) |
Milá Magdalénka ten guľáš je f a n t a s t i c k ý.Ďaujem, prekvapila som dnes celú rodinu. |
ODPOVEDAŤ |
| Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.11.2007, 9:16) |
Ani nevies ako som rada, ze sa ti paci receptik... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 108 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |