. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Baklažánové vtáčiky*♥* - RECEPT 14014

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*


[ recept č. 14014 zo dňa  ]


*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej.
Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkov asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk.
Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu
a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme
a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak.
Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla
a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku,
ktorou polejeme obsah zapekacej misy.
Dáme zapekať celkovo asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.
Keďže sme nemali doma žiadne paradajky a mám pocit, že paradajky sú k baklažánu bezpodmienečne nutné, pridala som kečup (ale až na tanieri) + Kimbal (pikantná omáčka - kupujem v Česku, u nás som to nevidela). A ešte bol k tomu cviklový šalát.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čokoládovo-karamelová | *♥*Baklažánové vtáčiky*♥* | *Pyre z rebarbory* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena T. (helen2828) ID 115326 (16.8.2012, 13:40)
Prave sme dojedli zapekane vtaciky-inspirovala som sa Vasim recept om, ktory som si trochu poupravila,hlavne omacku ... no jedna baaaaaaaaaaaaasen (Y) vsetci sa zalizovali ... (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.8.2012, 18:34)
:-) :-) :-) Veľmi sa teším, že vám toto jedlo chutilo, lebo som si recept sama vymyslela :-) a u nás teda chutil tiež. Aj som skoro na tento recept zabudla ,-) Jejda, veru že zas to niekedy urobím aj ja (Y) Možno by ste mohli sem do diskusie napísať, akú omáčku ste vy urobili , skúsila by som podľa vás |:o) Prajem všetko dobrééé (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (11.5.2009, 22:36)
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.5.2009, 13:55)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu