. .. .. .. .. .. .
. .

*Falafel - zdrava pochutka z Orientu* - RECEPT 13726

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 26145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


*Falafel - zdrava pochutka z Orientu*


[ recept č. 13726 zo dňa  ]


*Falafel - zdrava pochutka z Orientu*


POTREBNÉ PRÍSADY

6 dl uvareneho ciceru * 1 dl najemno nasekanej petrzlenovej vnate * 2-3 lyzice hladkej muky * 1-2 struciky cesnaku * 1 lyzicka soli * 1 lyzicka mleteho kminu * 1 lyzicka vnate koriandru alebo 1 lyzicka mleteho koriandru* stipka kajenskeho korenia * 1 vajicko (mozete vynechat) * olej na vysmazenie

POSTUP PRÍPRAVY

Falafel je vegetarianska pochutka oblubena najma v krajinach Orientu. Ja som falafel ochutnala len jedenkrat, ale bola to laska na prvy hlt! Tuto zdravu pochutku si lahko pripravite doma nasledovnym sposobom:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. asi 6 dl uvareneho ciceru rozmixujeme..ja som mala cicer z konzervy a dala som ho o trosku viac, no najchutnejsi falafel je urcite z doma uvareneho ciceru..
2. pridajte jedno vajicko a rozmixujte do hladka..tento krok mozete vynechat, v povodnom recepte sa nenachadzal...
3. cicerovu masu prelozime do misy a pridame zvysne ingrediencie..pridavat mozete od oka, moje mnozstva su samozrejme len odporucanie..koriander urcite nevynechajte, prave on dodava falafelu tu typicku chut..ja som az pri tomto kroku zistila, ze nemam pertzlenovu vnat, tak som ju nepridala a nic sa nestalo :) to zelene, co tam vidite, je susena vnat koriandru..
4. ked vsetko dobre premiesame, vznikne nam nieco takoto :)
5. teraz sa trosku pohrame a vyformujeme gulocky..odporucam radsej mensie ako vacsie, lahsie sa nam prepecu, ale ved to vy urcite viete :))
6. gulocky smazime na oleji..ak sa chcete vyhnut vysmazaniu, spravte si namiesto gulocok placicky a "upecte" ich na plechu potretom vodou, malo by to ist aj tak..
7. "falafelky" vysmazene do zlatista :)
8. tradicne sa podava v pita chlebe alebo v tortille, s cerstvou zeleninou a dresingom..dresing by mal mat jemnu chut, pretoze chut falafelu je dostatocne vyrazna..dufam si pochutite tak dobre ako my, *dobru chut*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Maďarský krémeš | *Falafel - zdrava pochutka z Orientu* | Jahodové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana I. (iada) ID 126542 (27.7.2012, 21:09)
Dnes som vyskúšala urobiť falafel, no nejak som to málo ochutila :-S aspoň si dala aj krpaňa :-D , ale s dressingom a zeleninkou to bolo fajn :-) ...no ten koriander som ani nezohnala, kde sa dá zohnať?
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (tyrušik) ID 146339 (13.12.2011, 17:26)
nooo tak keby som mala k tomu este hummus,tak by to bolo original :D,ale vedela som,ze do toho treba tu tahini pastu a pravdupovediac,nechcelo sa mi ho pripravovat :DD,v anglicku to vies kupit hotove.. tak som k tomu urobila iba jogurtovy dressing.a odkial zozenies ten husty grecky jogurt tu na sr?aj tu tahinu,aj koriander viem zohnat iba v bioobchode.hummus hotovy som ani nevidela.papa
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.12.2011, 18:28)
:) no pravdupovediac, nemam uz taky prehlad o slovenskych vyrobkoch, no nieco podobne hustemu greckemu jogurtu urcite je k dostaniu, napriklad aj klasicka kysla smotana moze byt fajn ako nahrada. ja zijem vo svedsku a ten grecky jogurt davam skoro vsade, tak som si ho oblubila. je netucny ale zaroven krasne husty a kremovy, hodi sa aj do teplej aj studenej kuchyne.. :) a kedze tu samozrejme nedostat bryndzu, grecky jogurt spolu so syrom feta mi bryndzu takmer nahradi.. :) a ty zijes v anglicku ci na slovensku? inak, ked sme uz pri tych jogurtoch a bioobchodoch, moja mamina si v bio predajniach kupuje ovci jogurt, raz som ho ochutnala a to teda bol zazitok, neskutocne lahodne! ,-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (tyrušik) ID 146339 (13.12.2011, 16:28)
dopadlo to dobre :) ,nerozpadol sa ani jeden kusok, trosku viacej tam citit muku,potlacilo to tu chut ciceru,nabuduce sa posnazim viac ,)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.12.2011, 16:35)
:) tak fajn, ze to celkom ok dopadlo. skoda, ze tam citit tu muku, ja som falafel nerobila uz davno no tvoj komentar mi ho pripomenul a nahnal chutky ,-) cicer inak jedavam pravidelne, najcastejsie si z neho robim pomazanku na sposob hummusu - len nepridavam tahini pastu, nechuti mi, namiesto nej davam husty grecky jogurt, ochutim koreninami ako idu do falafelu a je to vyyyborne. zabalim do tortily ci natriem na chlebik alebo to jem ako husty dip s mrkvovymi a uhorkovymi "palickami" - nie je to tak piplave ako falafel a chuti to hadam este lepsie :) :-) :-) papa (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (tyrušik) ID 146339 (13.12.2011, 14:39)
aby som to upresnila,ono sa to da spojit do gulicky,ale je to moc makke a lepi sa to na ruky :taka trosku "dzabanica" .nemam doma cicer a ani by som nerada pridavala,lebo teraz mam tej masy celkom dost :)a u nas doma to jem iba ja :) a akurat v tej chvili si sa prihlasila :)heheh to je asi telepatia. kazdopadne dakujem.
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (tyrušik) ID 146339 (13.12.2011, 14:28)
no uz parkrat sa mi to nezdarilo,ale to som nerobila podla tvojho receptu a pri vyprazani sa mi to rozpadalo.preto to nerobim casto :( no ja som dala len jednu konzervu,t.j. 400g ciceru a jedno male vajce.a zvysne ingrediencie zhruba zo vsetkeho po polke.pridala som este muku a myslim,ze by pomohlo mozno keby som to obalila este v muke alebo v struhanke hm?neviem preco to je take mokre,nic mokre som tam nepridavala okrem vajca.ja o tomto skvelom jedle viem len vdaka tomu,ze som bola isty cas v anglicku a tam to mali bezne v obchodikoch.uvidime,ci sa to niekedy dostane aj na slovensko,lebo isto tu vela ludi ani nema ponatia co je falafel.dam este vediet,ako to dopadlo..
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.12.2011, 18:35)
inak, k tomu vyprazaniu, ja som to takt robila len jedenkrat lebo tiez sa mi prislo dost namahave pri vyprazani udrzat tvar guliciek a oprazit ich rovnomerne..zjednodusila som si to teda tak, ze som gulicky dala do zapekacej misky s papierom na pecenie, "posprejovala" troskou olivoveho oleja a dala upiect..a vysledok bol ok :) jaj, a teraz som si vsimla, ze v UK si bola isty cas, to chapem, ze si stihla zvyknut na niektore potraviny ci suroviny..ja som tam bola uz davno a nespominam si na nic, co by mi odtial chybalo..akurat ze tam som si oblubila arasidove maslo no po navrate domov mi vobec nechybalo a to som si ho sebou doniesla - pre istotu ,-) no napriklad taky dobry kebab a indicke jedla som ako vedeli pripravit v tych ich take-away som uz odvtedy naozaj nejedla, ani vo svedsku, a na slovensku uz vobec nie.. :-p
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (tyrušik) ID 146339 (13.12.2011, 13:30)
akurat to pripravujem,ale nechce mi to drzat po kope,je to dost riedke a to uz som pridala 3 lyzice muky :/
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.12.2011, 13:38)
Gabika, sranda, ze som sa na mmb pozrela akurat ked si pridala tento komentar - no k veci: mrzi ma to, nemalo by to byt riedke, teda nie take, aby sa z toho nedali usulat gulky. mozno si mala vacsie vajicko? mozes pridat struhanku alebo vlocky (ovsene ci spaldove) ale uplne najlepsie by bolo kedy si pridala viac ciceru - ak mas..drzim palce, dufam to zachranis. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (4.5.2009, 23:27)
Evi, skusala som to bez toho vajicka a rozpadalo sa mi to, neviem co som
urobila zle. Nakonie som pridala vajicko a trosku PDP a bolo to super .
Urcite som to nerobila posledny krat, ale aj tak by som chcela vediet ako to bez toho vajicka drzi pokope *-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (5.5.2009, 0:06)
Ahoj Tinka, som rada, ze si si poradila a ze chutilo, si sikulka! (F) (F) (F) este raz som pre istotu mrkla na povodny recept, ale vajicko tam nie je..ja som ho radsej pridala, lebo som sa obavala prave toho, ze to nebude drzat pokope :) pozerala som viacero receptov a do niektorych vajicko slo a do niektorych nie..moj tip by bol ze namiesto toho vajicka pridat trosku vody a struhanky, toto by mohlo spojit tu hmotu dokopy, co myslis? *-) dovi, pri dalsich receptikoch (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (3.5.2009, 20:35)
az teraz som si vsimla, ze si to pridala Ty Evka (clamp) (clamp) (clamp) takze o to vacsie vdaka (L) (L) (L) ak vyskusam, nafotim, poslem. ak teda stihneme nafotit :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 20:14)
(Y) krasne Evi. Uf,mam plnu gambu slin.... idem si dat aspon salat. Nechce sa mi ucit,tak som urobila vajickovy salat. Ach jaj. Bude veselo zajtra. som ja flakanda,co? ale chvalim sa, z prekladu a lexiky odbor.stylu mam Acka :-p
krasny vecer (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 20:16)
:-) jej Janicku, gratulujem (F) (F) (F) (F) (F) je to skvely pocit ked nieco tak dobre zmaknes :-) no a vy ste tiez dnes dobre mali, tiez mi slinky tiekli (pl) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 20:17)
;-) vidis to. Ale teraz nemam motivaciu na zajtrajsi zapocet,lebe na preklad som sa neucila skoro nic.... ;-) som zakliata asi :-D
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 20:23)
coby zakliata, ty si len taka sikovna bosorecka (witch) :-D idem zehlit, konecne nejaka fyzicka aktivita po tolkych dnoch (chripka) ...pekny vecer vsetkym sikovniciam (hello)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (3.5.2009, 19:53)
Super, mam doma vsetko , zajtra vyskusame. Dakujem
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:56)
niet zac Tinka, dufam, ze bude chutit.. :-) ja ked som hladala recept na falafel, nasla som ich nespocetne mnozstvo, takze niet co pokazit aj ked das niecoho viac alebo menej alebo vobec nie..treba vyskusat (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (3.5.2009, 19:42)
Ten koriander ma byt mlety, alebo cele zrniecka ? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:48)
Tinka, dobra otazka! ja som pouzila susene listy koriandru, dobre, ze to spominas, doplnim do receptu! kludne vsak pouzi mlety koriander, podla mna to s nim bude este lepsie (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (3.5.2009, 20:34)
susenu koriandrovu vnat na slovensku nedostat (child12)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 20:38)
nie? *-) aj jaj, ale kto pestuje bylinky, nasusi si ale nevyhnutne sem ani nemusi ist..ta koriandrova vnat je podobna tej petrzlenovej a pre chut sa pridaju mlete zrniecka koriandru, tie urcite dostat :-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (3.5.2009, 21:09)
ano je podobna petrzlenovej ale je ovela ovela lepsia... apson podla mna... mlety koriander mne osobne nechuti
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (3.5.2009, 19:34)
Evi, perfektný recept |:o), na poličke už na mňa cícer "vykrikuje" dobrý mesiac ;-)
určite vyskúšam ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:37)
;-) tak s nim sprav kratky proces Andrejka, urcite si pochutite (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (3.5.2009, 19:45)
teším sa (H), už sa dlhšie na neho chystám, dostala som totiž k narodeninám od Dr. Bukovského kuchársku knižku (flower) a sú tam super receptíky (zajic), tak pomaličky dopĺňam špajzu a hor sa do zdravého jedenia (dance)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:57)
|:o) tak potom pridaj nejaky zdravy receptik a inspiruj nas :) ide leto, myslim, ze vela z nas take recepty oceni :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (3.5.2009, 20:16)
pokúsim sa, no odrádza ma tá pracnosť pri vkladaní fotiek a textu... 8-| človek nikdy nevie, raz ma kopne múza a daváááj do práce :-D
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 20:20)
Andrejka, aj mna to zo zaciatku odradzalo, ale je to celkom jednoduche, ked som sa to naucila ide to jedna radost, uvidis..vyskusaj, je to celkom zabava ;-) receptom z knizky Dr. Bukovskeho sa tu potesime viacere, ja tu knizku nemam, takze mna nejakym jeho receptom urcite inspirujes (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.5.2009, 19:23)
No Evka, ty si ale šikovnica (clamp) ďalší ohromný receptík od teba :-) a ešte aký!! (jidlo) V špajzi mi leží cícer už od neviem kedy, takže určite budem čoskoro kuchtiť túto papu. Ja budem určite robiť tú zdravšiu verziu na plechu, lebo musím sa začať už pripravovať na tú Donau Radweg (kolo) aj čo sa jedla týka...A teraz skoro stále jem len také kalorické bomby (smich) Tak to pekne napravím ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:28)
Evuliatko, to som rada, ze vyuzijes..ja som si opat mylne myslela, ze cicer asi ani nie je bezny, lebo v nasej rodine sa velmi neyuziva.. :-) ale odteraz sa bude ;-) Evi, ja som vahala, ze si spravim na plechu ale bola som leniva, aj ked to je vlastne jednoduchsie *-) budem rada, ak das vediet ako to vyslo na plechu, sama som zvedava..a duuufam, ze si pochutnas! (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.5.2009, 19:17)
Evik,6 dcl ciceru sa mysli pomlety,alebo to je jedna konzerva?mam v spajzi,som leniva poziet :-p.......ozaj z tejto davky vyjde to,co je na obrazku? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:24)
Lubi, mne to vyslo tak, ze 6 dl ciceru je priblizne 1 a 3/4 400 g konzervy ciceru..v povodnom recepte sa pise "asi dve konzervy ciceru" alebo "6 dl uvareneho"..zalezi aka velka je konzerva, ze? ja som dala kapanek viac ako 6 dl.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (3.5.2009, 19:12)
ooo,ake exoticke,Evik (Y) (Y) (Y)este som o tom nepocula,ale exotiku ja mozem :-)takze nova vyzva pre moje chute :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:29)
(F) Martinka, pozyvam ta teda na vylet do exotickeho Orientu, touto mnamkou si tu atmosku urcite lahucko vytvoris ;-) este vodnu fajku k tomu a si v Egypte! :-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (3.5.2009, 18:51)
pridavam medzi oblubene (L) (L) (L) vyzera to zaujimavo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 19:00)
(F) super Zanet, nieco aj pre teba, bez toho vajicka, ze?? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (3.5.2009, 20:32)
Evka - presne (Y) (Y) (Y). Nezahliadla si tu na mmb v rceptikoch postup na arabsky chlebik? :-$ ten cicer fakt vyzera uuplne super. poznate take jedlo ze "hummus" ;-) vlastne taka natierka z ciceru a tiez sa to podava s arabskym chlebikom
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 20:48)
Zanetka, recept na arabsky chlieb neviem ale Adrejka ti nizsie uz napisala tip...hummus poznam a naozaj to nie je ziadny humus, naopak :-p ;-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (3.5.2009, 21:03)
ako tak "kukam" ;-) v jedle by sme si rozumeli (clamp) (clamp) (clamp) som rada, ze sa tu pridavaju aj taketo dobrotky (Y) (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (3.5.2009, 20:37)
táto maminka ho má v receptoch ID 33839 (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (3.5.2009, 21:02)
Adi, dakujeeem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (3.5.2009, 21:18)
náhoda, mám od nej v obľúbených recept (Y) ale takéto fajn"zdravé" to je "moje" (flower) tiež sa zberám urobiť tieto falafelky bez vajíčka ;-) dám si ich už tento týždeň na večeru...teším sa (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.5.2009, 18:04)
Evicka, velmi dakujem za tento recept, uz davno som ho hladala, lebo falafel milujem, ked som studovala vo Viedni kupovala som ho tam v stankoch s kebabom. (clamp) (clamp) (clamp)Mnam, urcite urobim a potom sa zase ozvem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 18:25)
(F) (F) Klaudinka, to som rada, ze ti urobil radost |:o) priprava je velmi jednoducha, mne take recepty velmi vyhovuju :))) dopredu zelam dobru chut! pekny vecer (hello) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.5.2009, 17:44)
vyskuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusam. :-p
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 17:46)
Lubka, no a povinne! ;-) je to vyborne, aspon mne chutilo :) pekny den vam do Ciech (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (3.5.2009, 17:38)
Dakujem za pripomenutie, urcite vyskusam. (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 17:45)
niet zac Tanicka, rado sa stalo (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (3.5.2009, 17:08)
Toto som ešte neskúšala. ;-) ;-) ;-) Musím to napraviť. (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 17:15)
(F) urcite vyskusaj Zlatka (F) je to zaujimave a exoticke a najma zdrave :) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu