Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.8.2008 |
Naposledy: 30.5.2020 22:37 |
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Nepečená ovocná lahôdka!!!
[ recept č. 13920 zo dňa 9.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Tortovú formu vyložíme alobalom :) |
![]() |
2. Pokladieme piškóty... |
![]() |
3. Pripravíme smotanové plnky. Svetlú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame s 3 lyžicami práškového cukru a 1/2 balíčka vanilínového cukru. Tmavú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 3 lyžicami kakaa a 1/2 balíčka vanilínového cukru. |
![]() |
4. Tu je ukážka jahodového kompótu, ktorý som použila. Ako je vidno, použila som jednu 850ml a jednu 425 ml konzervu. |
![]() |
5. Na piškóty rovnomerne naukladáme polovicu jahôd alebo iného ovocia... |
![]() |
6. Na jahody navrstvíme SVETLÚ smotanovú plnku... |
![]() |
7. Opäť pokladieme piškótky... |
![]() |
8. Na piškóty druhú polovicu jahôd... |
![]() |
9. A nalejeme TMAVÚ smotanovú plnku... |
![]() |
10. V tejto fáze môžete kľudne aj skončiť, ak nechcete zalievať želatínou, stačí podľa ľubovôle dozdobiť :) |
![]() |
11. Ja som využila kompótovú šťavu a uvarila si červené želé, po vychladnutí naliala na tortu a dozdobila (teda som sa aspoň pokúsila) šľahačkou v prášku a nejakými cukrovými ozdobami :) Je to na vašej fantázii :) |
![]() |
Na reze asi po dvoch dňoch :D Nech vám chutí tak ako nám! |
![]() |
Dôležité je ju nechať dostatočne ztuhnúť. Ja som nechala aspoň ten jeden deň, ale možno stačí aj menej. Ale minimálne cez noc určite :) |
![]() |
Toto želé som použila, nahradila som tekutinu šťavou z kompótu a pripravila podľa návodu :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka P. (Joanne) ID 6922 (9.5.2009, 19:51) |
Janka,prosim ta,das presny recept,ako sa vari to zele?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.5.2009, 20:07) |
Želé si kúpiš normálne v hociakom obchode, je medzi práškami do pečiva, vanilkovými cukrami a celkovo vecičkami na pečenie, dostať rôzne druhy, ja som použila cukrárenské želé od Dr. Oetkera na 500 ml tekutiny, pridala som obrázok do receptu, akurát miesto vody som použila šťavu z kompótu, aby malo želé jahodovú chuť a červenú farbu. Návod je aj na obale, ale pre istotu: Obsah sáčku sa vymieša s 2 lyžicami cukru, pridá sa 500 ml tekutiny, privedieme do varu a krátko (cca 1 minútu) povaríme a odstavíme. Počkáme až vychladne, ale nie príliš lebo potom už začne tuhnúť, ale nesmie byť ani horúce. Nalejeme opatrne na tortu a necháme zatuhnúť v chladničke Dúfam,že som pomohla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (9.5.2009, 16:33) |
Mňam mňam tentor eceptík zbožňujem. Je to stálica na našich oslavách  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.5.2009, 19:47) |
Ja som ju robila teraz po prvý krát, ale už teraz viem, že nie naposledy ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (9.5.2009, 12:59) |
podobné som robila s ananásovou konzervou a citrónovým želé - veľmi osviežujúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.5.2009, 13:13) |
Aj to môže byť veľmi dobrá kombinácia, v podstate to ide s akýmkoľvek ovocím. Viem si predstaviť aj s kiwi, broskyňami, čerešňami, višňami....veď času dosť to všetko vyškúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.5.2009, 12:51) |
mňam, idem to dnes urobiť, aby bola na zajtra ďakujem, vyzerá to výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.5.2009, 13:12) |
Určite vyskúšajte, budem len rada a potom dajte vedieť, ako chutilo Je to niečo lahodné, zjedla som svoj kúsok do piatich minút  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |