
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Lucia H. (Luc2) ID 5741 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mušle (a iné morské príšerky) na zelenine[ recept č. 1349 zo dňa 29.4.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250g vylúpaných mušlí, za hrsť kreviet –možu aj nemusia byť, prípadne možme použiť morský koktail, ktorý bežne dostať kúpiť v obchodoch, 2 mrkvy, pór, ja som dala aj mungo klíčky-avšak originál recept je bez nich, olej, sójová omáčka, soľ na dochutenie, kečup, solamyl, vývar, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Mušle a iné príšerky prepláchneme poriadne pod tečúcou vodou, na oleji orestujeme mrkvu, ktorú sme očistili a nakrájali na prúžky, pridáme „dary mora“ a pretlačený cesnak a ešte chvíľku restujeme, pridáme cca 2 pol.lyžice kečupu, trochu sójovej omáčky, zalejeme vývarom alebo čistou vodou a necháme dusiť chvíľočku, aby bola mrkva mäkká. Samotné mušle vôbec nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu.Pred koncom pridáme klíčky, a pór nakrájaný na kocky-nemal by zmäknúť, ale pekne chrumkať pod zubami. Dochutíme soľou, príp. sójovou omáčkou podľa chuti a zahustíme solamylom. Podávame s pečivom alebo ryžou.Je to naozaj veľmi chutný, zdravý a navyše rýchly recept na obed. |