. .. .. .. .. .. .
. .

Fazula s ryzou - na kubansky sposob - RECEPT 1287

ÚČET BOL POZASTAVENÝ
neúplné registrační údaje
Daria M. (usa) ID 4281
.
mimibazar.sk/billy
Oblasť: Bratislava
Registrácia: 30.5.2006
Naposledy: 6.8.2011 17:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 36
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0

STRUKOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Fazula s ryzou - na kubansky sposob


[ recept č. 1287 zo dňa  ]


Fazula s ryzou - na kubansky sposob


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g ciernej fazule * 1/2 hrnceka ( o objeme 250ml ) olivoveho oleja * 1 vacsia cibula * 2 strucky cesnaku * 1 zelena paprika * 2 polievkove lyzice paradajkoveho pretlaku * stipka mleteho cierneho korenia * 1 cajova lyzicka korenia cumin * 1 cajova lyzicka soli * 1 vacsi bobkovy list * 1 cajova lyzicka octu * 1 polievkova lyzica cukru * 1 cajova lyzicka olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nerozlucna kombinacia v kubanskej kuchyni. Zdrave, aromaticky ochuti obycajnu ryzu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Vareniu predchadzala navsteva kubanskej restauracie. Sme v nej casty hostia , ked sa mi nechce varit. : )


hmmm, co bude dnes na veceru ? Filete de Pollo , Arroz Blanco , Frijoles Negros y Platanos Maduros.


Grilovane kuracie prsia, biela ryza s ciernymi fazulami, plantains...


na pripravu budeme potrebovat...korenie cumin vyzera ako kmin, ale nieje to kmin.


zaklad tvori cierna fazula


Den vopred si namocime fazulu , ktoru sme zaliali 10 hrncekmi vody ( o objeme 250 ml ). Ja som robila z polovicnej davky, cize vsetkeho o polovicu menej. Na druhy den dame varit v tej istej vode na miernom ohni asi hodinu, pokial fazula nezmakne.


Kym sa bude varit si nakrajame na drobno cibulu , cesnak , papriku a pripravime dalsie ingrediencie.


Na panvici rozpalime olivovy olej


Vlozime cibulu, cesnak, papriku, paradajkovy pretlak, cumin a bobkovy list, sol a trosku mleteho cierneho korenia a porestujeme pokial cibula nezmakne.


Pridame k fazuliam a varime dalsich 20 minut. Zacina to krasne rozvoniavat...


Na zaver pridame 1 cajovu lyzicku octu, 1 polievkovu lyzicu cukru a 1 cajovu lyzicku olivoveho oleja. Pokracujeme vo vareni pri nizkej teplote, pokial nedosiahneme pozadovanu hustotu.


Servirujeme s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.


Servirujeme spolu s bielou ryzou, s ktorou fazule premiesame.


Postup bol sice dlhy, ale v podstate sa to vari samo : )



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ladova kava | Fazula s ryzou - na kubansky sposob | Smoothie - dobry start nielen na rano >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hulk M. (Marianatasa) ID 320278 (28.2.2016, 20:13)
Dobry den, pokial sa najde este niekto, kto by rad vyskusal tento recept, tak ho chcem varovat. U nas sa jedlo nezvykne vyhadzovat, ale toto bolo tak hnusne, ze to letelo okamzite do odpadkoveho kosa! Kopa casu navnivoc, stalo to peniaze a rodina isla spat hladna, lebo dostali suchu ryzu. Nevarte to! :-@ (6) (palice) (N) (N) (N) (N)
ODPOVEDAŤ
Jana J. (Jja87) ID 321656 (7.5.2016, 9:50)
Ja to robievam dost casto odkedy som to tu objavila a teda to doma chuti vsetkym, dokonva aj navstevam. :) Kvoli tomu, ze Vam to nechutilo, nemusi to tak byt u kazdeho. Za mna - urcite sa to oplati skusit.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (18.2.2015, 14:13)
... zaujímavý recept ... vyskúšam ... zatiaľ som skúšala kostarickú variantu fazule s ryžou (recept mám ho vo svojich receptoch pod názvom Gallo pinto), ktorá bola tiež výborná
ODPOVEDAŤ
Ľudmila S. (Tuca) ID 5821 (25.1.2008, 15:14)
Mám otázku: aké by to bolo z normálnej napr. červenej fazule? Je v tom veľký rozdiel? Neskúšal to niekto?

A este to, že tuná v príspevkoch to ružové Dadine bábätko je prekrásne!
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (13.9.2007, 15:27)
ahoj, cuumin je rasca po slovensky, po cesky kmin ako si napisala, avsak nie je to klasicka drobna rasca co predavaju v svk obchodoch ale tzv. rimska rasca,ktora je o nieco vacsia, ale klasicka rasca ju celkom dobre zastupi.
Okrem toho, ciernu fazulu kupis na svk v hociktorych potravinach, ci velku alebo drobnu. Ja kupujem tu velku a pouzivam ju na chilli con carne, ale aj takto fazula s ryzou moze byt skvela...urcite si ju coskoro uvarim :-)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:39)
Zuzka, mas pravdu. Prave sa na to pozeram. Ale maju uplne odlisnu vonu aj chut. Sk rasca sa vola Caraway Seed, a cumin je cumin. Ale vyzeraju takmer rovnako. :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (13.9.2007, 18:16)
ono ked som bola svojho casu v anglicku tak tam nasu klasicku rascu nazyvali cumin :-) tak ja len koli tomu som musela hodit pripomienku ;-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.9.2007, 15:55)
Daria, presne ako píšeš. Vyzerajú síce podobne, ale vôňa a chuť je úplne iná. A ako píše Zuzka, cumin = rímska rasca. Ja to poznám z bulharskej kuchyne (kimion). Mala som doma mletý, tak som dala taký. S rascou by to nebolo "ono". Inak na Slovensku rímsku rascu v bežných potravinách nekúpiš. A fazule som mala čierne menšie, kúpené v obyčajnom obchode.
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (upravené 13.9.2007, 15:40)
Este ma napada *-) cierne fazule som videla predavat v Bio potravinach na SK, napr. v Auparku. Nie v kazdych slovenskych potravinach som ich videla.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.9.2007, 14:36)
Paráda táto fazuľa s ryžou :-P :-P :-P, teda u nás to dnes bolo aj s mäsom a vlastne ešte bude aj na večeru. :-) :-) :-) Perfektné. (F) (F) (F) Tá posledná fotka to vystihuje. (Y)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:03)
Elenka, klobuk dole , ze si sa do toho pustila (Y) Ja som sa toho este za tie 4 roky neprejedla, ale vacsinou na to chodim do restauracie. Tie kubanske su take ludove, za dobre ceny. Mnam (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
dominika dadon (dodo) ID 8649 (1.7.2007, 14:36)
Ahoj, vyskusala som receptik, vyslo to super, len jedna otazka.Fazulu, to prve hodinove varenie s pokrievkou alebo bez?Robila som so 400 g fazule, takze bolo vela vody s pokrievkou, po hodine tam ostalo stale velmi vela vody, jednoducho som to varila este 2 hodiny, aby som dostala hustotu aku som chcela........ale inak chutne, chutne.......urcite to budem robit pravidelnejsie. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.9.2007, 15:07)
Ahoj Dominika ! Tvoj komentar som si vobec nevsimla *-) Tusim som to varila bez pokrievky, prave aby sa ta voda odparila.Vysledok ma byt husty. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu