Daria M. (usa) ID 4281 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Mexicke guacamole
[ recept č. 1233 zo dňa 2.4.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 ks zreleho avokada * nadrobno nasekana vacsia cibula * stava z pol citrona * olivovy olej *sol *
POSTUP PRÍPRAVY
to najlepsie a najjednoduchsie z mexickej kuchyne, mexicke dipy - dnes avokadovy dip, tzv. Guacamole
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
nasa hlavna ingrediencia, avokado, musi byt zrele a makke, supka by mala ist lahko oddelit |
![]() |
najskor vytlacime stavu z citrona do misky ( citron zabrani zoxidovaniu avokada, to si zachova sviezu zelenu farbu ) |
![]() |
osupeme zrele avokado, supka ide lahko dole. Toto moje je uz najvyssi cas zpracovat... |
![]() |
roztlacime ho vidlickou do citronovej stavy a premiesame |
![]() |
pridame na drobno posekanu cibulu |
![]() |
trocha olivoveho oleja |
![]() |
a stipku soli, vsetko spolu premiesame |
![]() |
ak sa nechystame hned konzumovat, vzduchotesne prikryjeme foliou, cim zabranime zoxidovaniu ( velmi dolezite , avokado v kontakte so vzduchom, rychlo strati svoju farbu ) |
![]() |
podavame s kukuricnymi chipsami, alebo ja niekedy pouzivam vlakninove chlebiky, alebo susienky, pita chlieb... : ) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (11.11.2010, 2:00) |
tak toto určite niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (19.5.2009, 16:09) |
Mňam mňam lúbime aj my avokádo a receptíky z neho  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (2.4.2007, 22:48) |
Ahoj Daria,nasa rodinka miluje avokado.Skoda len,ze tu na Slovensku je malo pouzivane a obvykle ich sem vozia tvrde ako kamen. Najradsej mame pomazanku, ktoru som tu uz v receptoch nedavno zazrela . No urcite vyskusame aj tuto tvoju dobrotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (4.4.2007, 17:31) |
Ahoj Lucka... pripájam sa k Darienej rade... tiez to tak robievam, ak je avokado tvrde, necham ho volne medzi ovocim v miske, samoska bez sacku, je haklive ako banan. Ak ho uz ale nakrojis, treba ho pokvapkat citronom a vybrat kostku. Krasne Ti zmakne a dostane aj chut a vonu. Je pravda, ze je aj rozdiel, kde a odkial to avokado kupis. Tiez milujeme cela rodina avokado, je fajne s citronom ale aj s cesnakom . Najmladsi 20 mesacny syn za nim hynie ... Mam ho rada aj len na kocky pokrajane s paradajkou a cibulkou a poliate vinnym octom/balzamikovym a pokapane olivovym olejom... skus. je to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.4.2007, 21:33) |
Ahoj Dani,to avokádo som tiež zaregistrovala,že trochu zmäklo, no nám nikdy dlho nevydrží a čo sa týka toho olivového oleja a balsamica, to dávam skoro všade kde sa dá, je to super a paradajku k tomu vyskúšam, to som ešte nekombinovala. Lucia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (3.4.2007, 3:23) |
Ahoj Lucia Aj ja som ju registrovala, inspirovala ma. Toto je 100 % origos mexicky recept. Pouzivaju ho ako dip, alebo castejsie ako prilohu ....Ja guacamole milujem. Nezrele avokado treba nechat dozriet doma , pri izbovej teplote, ako banany.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (4.4.2007, 17:37) |
Ahoj Daria, sledujem Tvoje caribic recepty a pacia sa mi, takyto dip robievam tiez, dokonca robim aj guacamole salat, alebo salat ala guacamole ? neviem segra to obkukala v usa na intaku od caribcaniek... mozem poslat my ho robievame ku grilovacke... robila si aj fazulku, kt. pridavaju k ryzi? ak mas recept, mozes mi poslat? my sme to jedli v puerto ricu a velmi nam to chutilo, len to neviem pripravit... nevedeli sme sa s domorodcami dohodnut, oni nevedeli anglicky a my spanielsky ... dik za odpoved danka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (4.4.2007, 18:07) |
Danka , posli, budem sa tesit. Tie fazule s ryzou su kubanska specialita, ked bude cas pridam, mexicania maju zas prazene fazule ako prilohu, tiez niekedy pridam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (6.4.2007, 17:46) |
Ahoj Daria, tesim sa... takze ten recept... pri prerabke bytu, som niekde zapatrosila recepty, takze len tak z hlavy: ma to mat 7 poschodi, tak sa snad k tomu dopracujem... asi nemusia byt presne zaradom ako moje, ma to byt ale farebne, preto to davam do sklenenej misy, teda do tzv. janskeho skla a papa sa to tiez s kukuricnymi cipsami... 1. na spodok dame na tenke rezance narezanu cervenu cibulku 2. na to uvarenu fazulku, potom udusenu na cibulke s troskou kecupu( nehovor nikomu, ale ja davam z konzervy ) ma byt roztlacena trebarz vidlickou 3. tu ide tvoje guacamole, teda avokado s troskou majonezy, cesnakom, oliv.olejom a solou s ciernym korenim 4. na male kocky nakrajane paradajky, segra dava dusene, ja davam cerstve 5postruhany tvrdy syr 6. majoneza 7. na kolieska nakrajana zelena cibulka... samoska kazde poschodie si osol a okoren podla chuti!!!! takze nie som az taky sklerotik... zapamatala som si to... je to fajne ku grilovacke, alebo ako predjedlo pred nou... my sme to takto urobily, dali sme to ako predjedlo na narodkach mojich synov, mamca kt omu prikrajala kus slaniny , ako sa na spravnych slovakov patri a tak sme sa opraskali, ze grilovane maso nemal kto jest Danka skusim najst foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (6.4.2007, 17:51) |
tak foto nebude, na kazdej fotke je nieco pred misou, pohar vina ci piva snaha bola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (4.4.2007, 22:54) |
Pridaj, Daria, pridaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |