
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná![ recept č. 11814 zo dňa 3.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na krehké cesto: -350 g hladkej múky - 300 g masla - 200 g práškového cukru - 300 g neošúpaných mletých mandlí - strúhaná kôra z 1 citróna - 2 žĺtky - 1 zarovnaná káv. lyž. kypriaceho prášku - 1/4 káv. lyž. mletej škorice - 1/4 káv. lyž. mletých klinčekov - 1/2 balíčka vanilkového cukru - 1 pol. lyž. smotany - Ďalej: - 1 pol. lyž. smotany na šľahanie - 1 žĺtok - 2 pol. lyž. strúhanky - 350g ríbezľového alebo malinového džemu - práškový cukor na posypanie a poprípade 30 g mandľových plátkov na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Ja som si krehké cesto dala zarobiť do domácej pekárne a trvalo to asi 6 minút (program na obyčajné, nekysnuté cesto) a potom som ho ešte jemne ručne spracovala. Ručne ho zarobíte takto: Nadrobíme maslo do múky, prisypeme práškový cukor a kypriaci prášok zmiešaný s mandľami, s koreninami, strúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme žĺtky so smotanou a cesto čo najrýchlejšie zamiesime. Rozdelíme na dve časti, utvoríme bochníky, zabalíme a nachvíľu odložíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 C. Na koláč môžeme použiť buď normálnu tortovú formu 26 cm alebo formu na tzv. "páje" ako som použila ja. Formu jemne vymažeme maslom. Väčší bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1,5 cm hrúbku a vložíme do tortovej formy. Pokiaľ robíme v tortovej forme tak ešte osobitne spravíme z cesta obruč a olemujeme ňou kruh. Ak máme formu na páj, tak cesto doň klasicky vtlačíme. Okraj cesta tenko potrieme žĺtkom rozmiešaným so smotanou, ale dávame pozor, aby sa nedostalo na obruč, lebo pri pečení sa na ňu cesto prilepí. Spodok cesta posypeme strúhankou a natrieme džemom. Z druhého bochníka vytvarujeme asi 10 šúlčekov (koľko sa vám podarí) a zamrežujeme nimi celý koláč. Mriežky a okraje cesta potrieme žĺtkom. Okraje môžeme posypať mandľovými lupienkami. Pečieme asi 45-50 min. na 180 C, ja som asi po 30 minútach znížila teplotu na 160 C. Treba to však strážiť! Koláčik je hotový pomerne rýchlo, je jednoduchý a kto má rád džemíky, tak aj veľmi chutný! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |