
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jednoduchy celozrnny chlebik (bez DP)[ recept č. 11561 zo dňa 25.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g psenicnej celozrnnej muky * 200 g hladkej muky * 100 g jemnych ovsenych vlociek * 1 kocka drozdia * 1CL medu * 1CL soli * 2 PL oleja * rasca * voda POSTUP PRÍPRAVY Moja zjednodusena verzia chlebika od Andrejky Lackovicovej ID 51653. Nestihala som rano varit zemiaky, takze je bez nich a je tiez super :o) Z vlaznej vody (asi 1 dcl), drozdia a medu si pripravime kvasok. Zmiesame si muky, sol, semienka (ja som mala len rascu, pridat mozete hocico), pridame vykysnuty kvasok a olej. Postupne prilievame vlaznu vodu (cca 2-3 dcl) a vymiesime tuhsie cesto. Prikryte nechame na teplom mieste vykysnut (mne to kyslo asi pol hodiny), potom jemne premiesime a dame na olejom vymasteny plech. Nechame podkysnut (15-20 min - mne to kyslo kym sa vyhriala rura). V rure vyhriatej na 190-200 stupnov pecieme asi 35-40 min. Pocas pecenia mozeme (nemusime) chlebik niekolko krat "pomaslovat" slanou vodou, bude mat krajsiu korku. Upeceny este raz potrieme vodou a prikryjeme,aby korka zmakla. |
![]() | Karin G. (biuska) ID 1156, mimibazar.sk/biuska (7.5.2011, 20:33) |
Dnes som urobila chlebik a je fakt vynikajuci ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2011, 16:39) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (26.5.2009, 13:25) |
Janinka tak v nedelu rano som vstavala o siestej lebo som velmi chcela vyskusat tento receptik ![]() ![]() Chlebik bol supris akurat tato hlupa muka co tu predavaju ![]() bud tu kupis hladku bielu alebo takzvanu self raising cize s kypriacim praskom alebo grahamovu, ktoru som pouzila ![]() Keby som tu objavila celozrnnu tak by som asi kricala heurekaaaa na cely obchod ![]() Pridala som tekvicove a slnecnicove zrniecka a ten napad s ovsenymi vlockami bol tiez super.Dakujem ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.5.2009, 20:13) |
jaj,tak to ma mrzi, predpokladam,ze hovoris o anglickej muke,pamatam si presne tie problemy s pecenim ![]() no ale som rada,ze sa podarilo, v ramci moznosti ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milka -. (mimianka) ID 84111 (25.2.2009, 22:20) |
vyzerá skvelooo ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 22:25) |
nic neboj, ani mne nikdy neslo. vies kolko-krat som zabila kvasnice? az odkedy som sa vydala, odvazila som sa aj na kysnute. najlepsi tip aky mozem dat, je pekne poprosit manzelika (alebo ineho silneho chlapa), aby nam to cesticko vymiesil. ![]() a inak, dnes som miesila sama (mozno 20 min.-isla mi ruka odpadnut) a stacilo to ![]() prajem vela zdaru ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (25.2.2009, 16:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 20:17) |
hm,aj by som,ale nejak ho vela nezvysilo... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |