. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakový chlieb - RECEPT 11524

Andrea H. (jessie.31) ID 18276
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.6.2007
Naposledy: 3.3.2017 21:08
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 31
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Zemiakový chlieb


[ recept č. 11524 zo dňa  ]


Zemiakový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 kg hladkej múky * 1 kocka droždia * 1 stredne veľký varený zemiak * 1 PL octu * 2 ČL soli * vlažná voda podľa potreby - cca 600 ml

POSTUP PRÍPRAVY

KVÁSOK:
Droždie rozdrobíme, pridáme 200 ml vlažnej vody, 5 PL hladkej múky, 1 PL octu, najemno postrúhaný varený zemiak a všetko zamiešame. Necháme kysnúť 1 hod.

CESTO:
Do kvásku pridať zvyšnú múku, 2 ČL soli a zvyšnú vlažnú vodu podľa potreby - zamiesime stredne husté cesto. Necháme ho kysnúť cca 1 hod. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme bochník. Ten necháme kysnúť 20 min. Potom bochník roztlačíme a zrolujeme na valec a dáme do formy alebo do hlbokého oválneho plechu - formu alebo plech najprv potrieme olejom a vysypeme múkou. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 min. Pred pečením potrieme čistou vodou, nožom môžeme urobiť priečne rezy a pečieme vo vyhriatej rúre na spodnej mriežke 30 min. na 200 °C a potom 40 min. na 150 °C (piekla som v elektr. rúre.)
<< Podkova k 70-ke | Zemiakový chlieb | Slaná torta >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dana Š. (dankecka) ID 57345 (3.9.2011, 18:30)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (21.3.2010, 13:23)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677720
Andrea, takto sa podaril mne tento tyzden. Nerobila som ho prvy krat, len vzdy som zabudla odfotit. Je ozaj skvely, aj ked troska casovo narocny... tie hodinove kysnutia a aj dost dlhe pecenie v rure, ale mne sa velmi osvedcil a stoji to za to. Tentokrat som primiesala aj 150g celozrnej muky, nabuduce skusim grahamovu. Som 100% spokojna s tymto chlebikom. Original domaci. Dakujem za recept. (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (7.11.2009, 21:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu