Andrea H. (jessie.31) ID 18276 |
 |
Oblasť: Levice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 29.6.2007 |
Naposledy: 3.3.2017 21:08 |
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Zemiakový chlieb
[ recept č. 11524 zo dňa 23.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* 1 kg hladkej múky * 1 kocka droždia * 1 stredne veľký varený zemiak * 1 PL octu * 2 ČL soli * vlažná voda podľa potreby - cca 600 ml
POSTUP PRÍPRAVY
KVÁSOK: Droždie rozdrobíme, pridáme 200 ml vlažnej vody, 5 PL hladkej múky, 1 PL octu, najemno postrúhaný varený zemiak a všetko zamiešame. Necháme kysnúť 1 hod.
CESTO: Do kvásku pridať zvyšnú múku, 2 ČL soli a zvyšnú vlažnú vodu podľa potreby - zamiesime stredne husté cesto. Necháme ho kysnúť cca 1 hod. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme bochník. Ten necháme kysnúť 20 min. Potom bochník roztlačíme a zrolujeme na valec a dáme do formy alebo do hlbokého oválneho plechu - formu alebo plech najprv potrieme olejom a vysypeme múkou. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 min. Pred pečením potrieme čistou vodou, nožom môžeme urobiť priečne rezy a pečieme vo vyhriatej rúre na spodnej mriežke 30 min. na 200 °C a potom 40 min. na 150 °C (piekla som v elektr. rúre.) |
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (21.3.2010, 13:23) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677720 Andrea, takto sa podaril mne tento tyzden. Nerobila som ho prvy krat, len vzdy som zabudla odfotit. Je ozaj skvely, aj ked troska casovo narocny... tie hodinove kysnutia a aj dost dlhe pecenie v rure, ale mne sa velmi osvedcil a stoji to za to. Tentokrat som primiesala aj 150g celozrnej muky, nabuduce skusim grahamovu. Som 100% spokojna s tymto chlebikom. Original domaci. Dakujem za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |