. .. .. .. .. .. .
. .

Fakt osvecena dieta.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - RECEPT 11343

DIETY

ID 65642 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Fakt osvecena dieta.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


[ recept č. 11343 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Myslite pozitívne!

POSTUP PRÍPRAVY

Baby !!!nikdy som neverila , ze je to fakt možne.
Na vianoce som dostala knihu Edity Sipeky a po precitani som sa rozhodla vyskusat triky,
ákladom chudnutia je podľa nej pravidelnosť a sila myšlienky.
Zacala som jest
každé 4 hodiny! „ Raňajky – 8.00 – 9.00 Obed – 12.00 – 13.00 Prvá večera – 16.00 – 17.00 Druhá večera – 20.00 – 21.00 Medzi jednotlivými jedlami môžete konzumovať ovocie a zeleninu v surovom stave. Počas chudnutia by však mala prevládať zelenina a menej mastné pokrmy.Nezabudnite na dostatočný prísun tekutín.Pijem cajiky.
Zacala som 1 januara a kilecka idu fakt dole,
Tyzdenne raz posilovna a mozete jest co chcete.
Fakt to doporucujem !!!!!!!!!Hlavne dodrzovat tie intervaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Baby kludne piste
<< Rýchly šalát | Fakt osvecena dieta.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | Pat a Mat pre Tobiaska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Dana R. (PETINKA11) ID 63038 (22.10.2009, 11:24)
BABY SORY AKO PISEM,ALE MAM NOVY PC,A TU JE Z aY OPACNE..........
ODPOVEDAŤ
Dana R. (PETINKA11) ID 63038 (22.10.2009, 11:23)
TAK JA SOM DNES RANO PEKNE VSRALA VZPILA SOM POL LITRA CAJU HANASAKY A O POL 9....SOM SA NARANAJKOVALA,TUNIAK S CELOZRNNYM ROKOM.........NO A POTOM SI PRIATEL OTVORIL KONDENYOVANE MLIEKO A ZE DAS SI MILACIK??NO CO BZ STE SPRAVILI NA MOJOM MIESTE.........TAK ZACINAM ASI AZ ZAJTRA........ALEBO NIKDY............POMOOOOOC....... :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Slávka R. (lea18) ID 118653 (22.10.2009, 6:40)
no dobré ráno, kočky, tak dnes idem na to aj ja. Je pol siedmej, vypila som pol litra vody s citrónom a kávu...počkám na moju dcérku, kým sa zobudí a ideme na raňajky....myslím, že začiatok diéty sa mi celkom vydaril (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dana R. (PETINKA11) ID 63038 (21.10.2009, 23:07)
AHOJTE KOCKY TAK SA ZAJTRA RANO PRIDAM AJ JA...........UZ SOM NA TO NAHOVORILA AJ MAMU..............TAK SNAD MI TO VYDE........DLLLLLHO SA ODHODLAVAM ALE AKO TU PISETE ZE TO FAKT IDE ....NO SNAD POJDE AJ MNE...........TAKE POVZBUDENIE VELMI POMAHA............... (cinky) (cinky) (cinky)
ODPOVEDAŤ
Slávka R. (lea18) ID 118653 (21.10.2009, 22:52)
ahojte baby, som tu nová, ale teším sa, nie v zlom, že niesom v tom chudnutí sama. Mám tri detičky, 162 cm a potrebujem schudnúúúúúť. Po prvých dvoch normálnych pôrodoch to išlo akosi samo, ale po tom treťom cisárskom.... (cinky) no nie a nie zhodiť, hlavne v oblasti brucha...no ešte teda skúsim Sipeky....možno pomôže...
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (5.10.2009, 23:47)
hmmmm......vyzerá to velmi zaujímavo :-o
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.9.2009, 10:45)
Dovolim si sem nahodit nieco zo stranky editky pre baby co nemaju knihu:


1.Pri znižovaní hmotnosti dodržujete predpísaný čas jedenia

Raňajky 8,00 -9,00
Obed 12,00 – 13,00
Prvá večera 16,00 – 17,00
Druhá večera 20,00 – 21,00

Medzi jednotlivými jedlami môžete konzumovať ovocie a zeleninu v surovom stave. Nezabudnite na dostatočný prísun tekutín.

2. Pohybovú aktivitu si vyberte takú, ktorá je pre vás vhodná. Cvičiť by ste mali 2x týždenne minimálne 1 hodinu. Vhodná je kalanetika, joga a ľahké naťahovacie cvičenia. Nezabudnite na zdravotné cvičenie, ktoré podporí vašu snahu pri chudnutí. Ak máte vysokú nadváhu spočiatku stačí, ak si nájdete čas na pravidelnú prechádzku na čerstvom vzduchu.

3. Zbavte sa stresu a pravidelne odpočívajte. Relaxovať znamená dokonale si oddýchnuť a nabrať dostatok telesných a duševných síl k zmenám, ktoré vás čakajú.. Vytvorte si pre seba pokojný kútik a požiadajte rodinu, aby vás nerušila. Denne 20 minút len pre seba robí hotové zázraky.

4. Dokonalá psychická kondícia je základným kameňom chudnutia. Veriť, že to dokážete je polovičná výhra. Bez motivácie sa ťažko pracuje. A vás čaká práca. Takže hlavu hore a s úsmevom dopredu – bude vašim heslo počas celého chudnutia.

Ako začať?

Začať môžete okamžite. Jar treba využiť. Stačí, ak si spočiatku uvedomíte, že nadváha nie je nič iné, ako nesprávny stravovací režim. Ak si pozriete uvedený čas jedenia je možné, že vaše stravovanie sa líši práve tým, že konzumujete jedlo v nesprávnom čase. Stačí, ak si svoj „jedálniček“ uložíte tak, aby každé jedlo pripadlo na správne miesto. Tým vlastne zastavíte priberanie.
Dôležité je dosiahnuť to, aby sa hlad samovoľne hlásil v predpísanom čase. Počítajte aj s tým, že chvíľu potrvá, kým si váš organizmus znova zvykne na poriadok.
Upozorňujem, 4 hodinový rytmus jedenia nie je povolenie na prejedanie sa. Dať si na druhú večeru „segediňák“ a k tomu štyri knedle nebude to správne riešenie, čo poviete?
Potrebujeme schudnúť a preto treba dbať na to, aby jednotlivé dávky boli energeticky adekvátne k tomu, v ktorom čase sa konzumujú.

Raňajky
Prvé jedlo dňa musí byť dostatočne výdatné, povolené je jesť absolútne všetko. Ideálne sú teplé raňajky, ktoré si naozaj musíte vychutnať. Doprajte si luxusné „hotelové raňajky.“ Opekaná slaninka, alebo šunka s volským okom, k tomu čerstvé chrumkavé pečivo. Káva, ovocná šťava. Milujete sladkosti? Najvodnejší čas oznámiť vašej „domácej“, že máte chuť na 3 šišky s jahodovým džemom. Lusknite si prstom aj na obsluhu a k šiškám si pýtajte obrovskú šálku horúcej čokolády, alebo mlieka. Nemáte žiadnu „domácu?“ Ani ja, takže nám nezostáva nič iné, len si poriadne raňajky konečne pripraviť a v pokoji ich zjesť.

Obed
Prvý chod – polievka. Ideálne sú zeleninové polievky, vývary a krémové polievky. Chudnem, teda uvažujem! Jedna dávka polievky má 200ml. Ak zjem všetko, vyplní mi to polovicu objemu žalúdka. Potom tam vojde len polovica druhého chodu! Toto bláznivé uvažovanie má vskutku celkom racionálne vysvetlenie. Veľkosť môjho žalúdka sa rovná veľkosti mojej zovretej päste. Mrknem na ruku ....a ak skutočne túžim po oboch jedlách, tak si radšej dám polovicu polievky a polovicu z hlavného jedla a neriskujem, že sa prejedám.
Druhý chod – hlavné jedlo. V rámci redukcie hmotnosti môžeme urobiť aj nasledovné: Rozhodnem sa len pre sýtu polievku a dám si k nej chlieb. Obed je hotový. Ak si vyberiem len druhý chod, konzumujem ho bez polievky. Nezabudnite, nadváhu spôsobilo to, že jeme viac, ako je nutné. Je čas urobiť poriadok.
Tretí chod - je ODCHOD! Žiadny dezert, žiadna čokina, ani len malilinký keksíček. Nanajvýš dobrá, kvalitná káva. Čokoládu treba papať o 10 dopoludnia. Vtedy sa vám nič nestane.

Prvá večera
Pracovné tempo sa spomalilo. Aj stravovanie musíme upraviť podľa toho, koľko vydávme energie. Prvá večera by mala pozostávať už len zo studeného jedla. Chlieb, maslo šunka, k tomu dostatočná dávka sezónnej zeleniny v surovom stave. Výborné sú aj pomazánky z bryndze, tvarohu a syrov. Nezabudnite na jarnú cibuľku, reďkovky a petržlenovú vňať. K tomu káva, alebo iný teplý nápoj a tretie jedlo dňa máme za sebou.

Druhá večera
Problémom naďalej zostáva druhá večera, napriek tomu ju nesmiete vynechať Všetky už dávno sedíme pri televízii a vydávame veľmi málo energie. (teraz som sa dobre zasmiala) Tu treba vždy pouvažovať a vybrať si také jedlo, ktoré má nízku energetickú hodnotu. Vhodné sú ovsené vločky s ovocím, acidofilné mlieko, alebo jogurt s pečivom. Ak máte chuť na zeleninový tanier – nemám výhrady. Surová zelenina je veľmi ťažko stráviteľná, preto je vhodnejšie, ak si ju udusíte. Nevhodnou potravinou na večeru je akákoľvek cestovina a vyvarovať sa treba každému kúsku tuku. Tuk je proste tuk. Tak ako ho vidíte na tanieri, tak sa časom objaví aj na zadočku.
ODPOVEDAŤ
Monika H. (hornikova) ID 86515 (25.9.2009, 10:19)
kolko si zatial schudla ak sa smiem spytat?
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (upravené 15.9.2009, 12:33)
Ahojte, aj ja pridam moje zazitky.
Tak po porode v juli 2006 som mala 70kg a to mam 160 cm. Kojila som cca 8mesiacov ale neschudla som ani 10dkg, potom do maja 2008 sa mi neviem ako podarilo na 65 kg a dost!!! to bolo des. Predtym som mala max 52 kg, tak som si povedala , ze to zvladnem a idem chudnut, no a od cca augusta 2008 do teraz , cize za rok som schudla na 53kg a este chcem na 50 kg do novembra. Jem tak max 4 x do dna a ked jem o 16.00 4 krat tak uz viacej nejem a dari sa,ale miesto toho pijem. Niekedy zhresim ale to sa mi stane tak raz za mesiac , ze jem cca o 20.00 ale potom sa mi zle spi , takze sa snazim jest do tej 18.00 ako posledny krat a aj to sa mi zda dost neskoro.
Ranajkujem cca 8.30 cierne pecivo s maslom rastlinnym a syr, alebo sunka ,predtym cca 7.30 vypijem pol litra vody a kava.
Obed cca 13.00 zeleninu, zemiaky, ryzu , mäso hocico co mame momentalne na obed , normalnu porciu.
A potom cca 16.00 17.00 vecera, takisto zeleninu, alebo cestovinu alebo pecivo ako kedy.
Pijem cca 3-4 litre vody cistej a este si medzi obedom a vecerou dam 1ks ovocie.
Staci mi to, najhorsie bolo zacat a ten hlad a chut na vsetko vsetkuce, ale teraz mam aj zaludok mensi a ked sa moc najem , je mi zle tak si dam radsej menej a dva krat v hodinkovom odstupe , ale to sa ani nestava , lebo za hodinku po jedle sa citim plna.
Drzim palce sebe aj vam vsetkym aby sme to zvladli. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Sofi23) ID 121426 (6.11.2009, 10:47)
Ahoj Erika, chcela by som sa opýtať, či si aj cvičila, alebo robila nejakú inú športovú aktivitu. Tiež som sa rozhodla, že musím so sebou niečo robiť pri výške 160 cm mám už 62,5 kg. Každý rok nejaké to kilo priberiem i napriek tomu, že sa neustále snažím kontrolovať v jedení. Som prekvapená, že stači tak málo (upraviť si jedálniček) a kila idú tak ľahko dole. Myslím, že môj najväčší problém je v tom, že jem viac ako by som mala a hlavne sa stravujem chaoticky. I najpriek tomu, že konzumujem veľa zeleniny a ovocie priberám, samozrejme nie je mi neznáme sa napchávať večer s pizzou, keďže zvyšok mojej rodiny ju zbožňuje. Som pevne rozhodnutá s tým skončiť, toľko kíl ako mám teraz som mala iba pred pôrodom a samozrejme po ňom. Potom sa mi podarilo schudnúť a teraz zase späť. Hrôza! (nejdeto)
ODPOVEDAŤ
zana g. (janetta1) ID 103505 (3.9.2009, 20:10)
Diki skusime (D)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (19.8.2009, 15:19)
http://www.martinus.sk/?uItem=25363 je kniha a uz to tu aj baby pisali a potom sa veôa http://www.editasipeky.sk dufam pomoze (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana J. (sueand) ID 100516, mimibazar.sk/sueand (10.8.2009, 23:26)
Čaute žienky. Samozrejme, že aj ja chcem schudnúúúúúť!!! No moje pozitívne myslenie je na bode mrazu, keďže pri zrkadle nevidím nič iné ako 76kg bombičku. Možno niektorá z vás viete o diéte, ktorú ponúkala tu na MMB za 3eurá Gertuš - bol to drasťák, vydržala som dva týždne, zišli dolu tri kilečka, no bolo to nezdravé. Knihu od Edity mám - tú prvú a vlastne zo všetkých tých známych publikácií ma asi aj najviac zaujala. Takže od zajtra opäť ďalší pokus. Prosíííím, potrebujem aj vašu podporu, držte mi palce. z.
ODPOVEDAŤ
jana k. (culinka782) ID 46925, mimibazar.sk/culinka782 (5.10.2009, 23:33)
joooj to ja mam taky isty problem...rovnake kilecka...tiez som skusila od tej Gerti tu dietku tiez som vydrzala necele dva tyzdne dalej sa nedalo...uz neviem co zo sebou...
ODPOVEDAŤ
Liliana G. (Lili 16) ID 65515 (30.7.2009, 14:31)
Adi, ahoj, zaujala ma dieta o ktorej píšeš? Môžeš mi tak zhruba napísať čo si kedy jedla, na raňajky,obed a večere, a čo desiaty a olovranty, nemuseli byť? A čo káva, tá sa môže koľko? Ďakujem, ahojček, Liliana.
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (18.7.2009, 12:10)
prosim Vas, mozete mi napisat presny nazov tej knihy?
rada by som si ju precitala.
dakujem.
Ja vazim pri mojich 28 rokoch momentalne 74 kg, pri vyske 176 cm.
Davno davno som mala 95 kg, a som schudla na 65 kg za cca. 2 roky. To som mala 17 rokov.

Co vsak musim povedat je DENNE treba zjest 1 jablko, to nastartuje cely "system" a zacne lepsie spalovat. U mna to je horsie, jablka neznasam, ale som sa prinutila.. :-|

Doteraz sa mi od tej doby vratilo tych 10kg, ale len preto, lebo obedzovanie na sladke mne ide tazsie. Inak vyprazane +o( nepoznam, ani standardne slovenske jedla typu bryndz.halusky, ci zemiakovy salat s majonezou. To su veci ,ktore zjem mozno tak raz za rok. (N)
Jem velmi velmi vela zeleniny a zelen.salatov z rukoly, ci inych druhov, milujem to do zblazdnenia.. stravujem sa dost zdravo, aj ked samozrejme prehresky su, kto ich nema??

Ked sa velmi zatnem viem schudnut (to uz ale musim jest velmi velmi malo, co je neprijemne), I NAPRIEK TOMU; ze mi zistili, ze moja stitna zlaza nefunguje dobre.. A ONA prave je zodpovedna za nasu vahu! Prave musim papat denne nalacno min. 1/2 hod. pred jedlom jodidove tabletky..aby sa mi stitna zlaza nastartovala, o par mesiacov mam termin u lekara zas na odber krvi..aby zistil, ci to funguje. no uvidime.
ODPOVEDAŤ
Darina Č. (dadinka) ID 8251 (20.7.2009, 8:07)
Je to "Vysoká škola chudnutia" ale viac sa dozvieš v "Moje báječné ženy"
musím povedať že ide to aj keď veľmi pomaly
ODPOVEDAŤ
Jana N. (janajlo) ID 94541 (2.5.2009, 23:55)
Ahojte vsetky chudnuce zienky. Mozem Vam povedat ze tato dieta urcite zabera. Aj ked som ju este nevyskusala, ale robila som cosik podobne.
Papala som malo v mensich porciach, a cvicila som na stacionarnom bicykli kazdy alebo kazdy druhy den asi tak po pol hodinke. niekedy to bolo len 10 minut. Zhruba za 3 mesiace som schudla 10 kg.
Tak ja potrebujem este dalsich 10kg tak vela stastia dietnicky. Napisem viac ked schudnem dalsich 10.
Pekny dnik vsetkym.
Jana (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (adampalko) ID 5006, mimibazar.sk/adampalko (29.4.2009, 13:44)
Ahojte som rada ,ze sa startujeme navzajom, je to take motivujuce a navzajom povzbudujuce,ide to veru po tych porodoch tazko ale ako mi povedala kamoska"no moja zlata uz nemas 18" ma pravdu vtedy to islo dole samo ale po tej 30-ke sa to drzi ako prilepene.Erika nedodrzujem vlockove dni ani pitny rezim to neni na mna,lebo mam 3deti+manzel a keby som tak hladovala asi ich pozabijam ;-)aj ked vlocky lubim a mozno keby som to dodrziavala kila by isli rychlejsie dole.Ale kedze chcem mat celu rodinku tak papam vsetko v malom mnozstve a vobec nejem vysmazane.Takze chudnutiu zdar a tesim sa na kazdy uspech ktory dosiahnete vsetky babulky ktore chcete schudnut a aby som nezabudla zdravim Andrejku ktora ma nastartovala.Pa pa (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka F. (Megi78) ID 50624 (29.4.2009, 13:11)
Ahojte kočky, mne sa tiež podarilo so Sipeky schudnúť štyri kila za mesiac, ale chodila som 2x do týždňa na kalanetiku, a každé deň po obede som mala sladké, to ja musím. A urobila som si taký režim vďaka nej, že som ešte schudla 6 kíl, a vôbec som sa v ničom neobedzovala. . Ale to bolo pred tehotenstvom a teraz sa mi nedarí sa naštartovať :-@ Ale dnes ste ma naozaj inšpirovali... (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (18.7.2009, 12:18)
prosim Vas, ako sa vola presne ta knizka od Sipeky??
ODPOVEDAŤ
Eva T. (adampalko) ID 5006, mimibazar.sk/adampalko (28.4.2009, 21:39)
Ahojte dievcata a Andrejka,tak som tu zase po mesiaci a idem vam napisat ako pokracujem.No, ide mi to velmi pomaly ale ide.Pri vyske 161cm som mala po porode72kg(mam 8mesacneho fesaka),momentalne mam 67kg,5cm z pasu,5cm stehno,8cm prsia a 4cm zadok samozrejme dole.je to mozno malo za 2.mesiace ale som spokojna,lebo to ide dole a planujem pokracovat lebo chcem mat 57-58kg aj ked to bude na druhu jar nevadi,hlavne nech to je.Zistila som ze 2kg za mesiac je moj limit,viac sa mi nedari,ale zevraj je to zdrave chudnutie.Cvicim kazdy den 15-30minut a z toho robim 120 brusakov denne lebo to brucho po tych mojich detickach 8-|.tymto vsetkym chcem povedat ze to ide ked sa chce a dodrziava sa 4hodinovy odstup medzi jedlami.O mesiac napisem zas ze co a ako a vsetkym drzim palce a dodrujte tie intervaly.Majte sa krasne vsetky chudnuce-trpiace kocky (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (29.4.2009, 13:19)
Ahoj.Evka,,ja sa takto tiez stravujem a som na tom podobne,Pri vyske 163 mam 60 kg a chela by som 54-55 kg -tiez pomaly,
Neviem dodrzujes aj nejake vlockove dni?
A myslim , ze merat sa je lepsie,A je to uzasne kolko si dala dolu (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (KAG) ID 51273 (27.4.2009, 23:23)
dobry vecer, chcem sa spytat ktoru z jej knih mate na mysli
Dakujem
ODPOVEDAŤ
Silvia P. (lalenko) ID 20727 (18.4.2009, 13:26)
Ahoj Andrejka, chcela by som tiež schudnúť. Už som vyskúšala hocičo ale vždy išli kilá naspäť. Chcem sa spýtať či musím mať tú knihu od E. Sipeky alebo mi môžeš napísať tak v stručnosti o čo sa tam jedná. Aké jedlá sú povolené atď. Vďaka Silvia
ODPOVEDAŤ
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu