Elena M. (Eyka) ID 32399 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)
Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***
[ recept č. 11319 zo dňa 17.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Gateau au chocolat - táto tortička je pripravená raz dva. Je to síce kalorická bomba, ale decká ju milujú a je ideálna na detské párty.
Budeme potrebovať:
250g čokolády na varenie
250 g margarínu ( maslo, palmarín...)
2 PL mlieka
250g kryštál.cukru
6 vajec
4 PL hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Postup som sa snažila nafotiť...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Čokoládu, mlieko, cukor, maslo dáme do hrnca roztopiť, nemusíme variť... |
|
...do mierne vychladnutého (to aby sa vám zo žĺtkov nespravila praženica) pridáme žĺtka a múku, dobre premiešame a ľahúčko pridáme tuhý, ale naozaj najtuhší aký sa vám podarí sneh... |
|
...vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy... ( do tohto koláčika nejde prášok do pečiva, bude dvíhať len pomocou snehu z bielok, preto sa snažte sneh moc v ceste nepremiešavať!!!! |
|
...pečieme pri teplote 180 až 200°C asi 15-20 minút. Ide o to, aby bol koláčik na vrchu pekne chrumkavučký, rozmýšľala som, čomu tú kôrku prirovnať...je to ako na laskonkách, ale veľmi jemnučká :-)) a vo vnútri musí byť akoby nedopečený, taký ??? mokrý a mastný, nie je na škodu, keď vám po rozkrojení vnútro trošku vyteká. Mne sa to dnes nepodarilo, piekla som ho trošku dlhšie, nechcela som, aby bol naozaj surový :-)) |
|
...tu je z boku krásne vidieť, aký by mal byť. Môže byť aj tekutejší, je to len lepšie :-)) Chce to trošku praxe, aby sme odhadli, kedy mu je dosť pečenia. |
|
...toto som našla na francúzskom nete, je to čokoládové fondant... to je doplnok pre Evku :-)) |
|
... aj toto som našla na webe, takto to pečú francúzi, tak som sa ani moc nekopla :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
| | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.2.2009, 23:19) |
no vidíš, ja som vravela, že je super . Sú tam trošku iné pomery, ale v podstate je to to isté A ako vidím, Duška to má tiež z FR Je to proste úžasná krajina |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 8:17) |
mnam, vyzera uzasne a o chuti tiez nepochybujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (18.2.2009, 8:49) |
Veru, je fantastický Ale mne najviac chutí ešte keď je teplučký, taký vlažný, vtedy je tá čokoládka veľmi voňavá |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 8:58) |
och,nerob... idem do skoly a budem slintat cely den |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.2.2009, 20:29) |
no, to vyzerá dobre, to je ten včera slúbený, že len by som chcela vedieť, aký má priemer tá forma a asi ako musí byť vysoka |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (17.2.2009, 20:35) |
Tak to je rýchlovka, ešte len som dokončila obrázkový postup Táto moja forma je dosť veľká, čím menšiu formu použiješ, tým bude vyšší (logické ) a tým menej bude prepečený A o to nám vlastne ide. Neviem, či poznáš francúzske "fondant", je to ako čoko mufinka, ale keď ju rozkrojíš, tak z nej vytečie čokoláda. Je to fantastické....zháňam na to recept |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivana ž. (ikana78) ID 80297, mimibazar.sk/ikana78 (17.2.2009, 20:45) |
nieco podobne som robila skus rozdelit cesto po lyziciach do mafinovych formiciek plus malu kocku jemnej cokoladky a upiect ako radis mam niekde recept aj na original ked najdem poslem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (17.2.2009, 20:49) |
Tak to ti budem do smrti zaviazaná |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |