
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Veronika T. (Mystery) ID 1615 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Francúzska čokoládová torta[ recept č. 3384 zo dňa 28.12.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 žĺtky, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 bielky, 80 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku, balíček čokoládového pudingu v prášku plnka: balíček želatíny (ja dávam dva tie malé, alebo jeden veľký od dr. oetkera), 250 ml červeného vína, 120 g cukru, pol balíčka vanilkového cukru, šťava z citróna, 250 ml smotany na šľahanie poleva: 80 g čokolády, 40 g margarínu, šľahačka v tube POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Pečie sa asi 15 - 20 minút. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Dáme do chladničky vychladnúť a necháme trošku stuhnúť. Potom do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. (ja dávam do chladničky). Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou alebo čokoládový hoblinkami. |