. .. .. .. .. .. .
. .

Írsky sódový chlieb - RECEPT 10696

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Írsky sódový chlieb


[ recept č. 10696 zo dňa  ]


Írsky sódový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky T-650, 250 g celozrnnej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 30 g masla /Hera/, 350 ml cmaru

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný rýchly chlebík, bez kysnutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Do misy preosejeme múku, aj celozrnnú - cez sitko s väčšími otvormi, ale treba ju prevzdušniť (keď mi nechceli prejsť všetky otruby, tak som ich potom zamiešala do múky) použila som špeciál-strednú celozrnnú


pridáme lyžičku sódy,soli a prášku do pečiva /lyžičky som dala mierne navŕšené/, poriadne premiešame s múkou


pridáme maslo a premiešame s múkou, ako keď sa robí posýpka


prilievame po troške cmar - ak ho nemáme, tak nám stačí pridať do mlieka 1 lyžicu citrónovej šťavy, alebo jablčného octu (skúšala som aj s mliekom, ale lepší je cmar)


a vareškou pomaly primiešavame múku.


Rukami premiesime, trošku bude lepiť,


preložíme na pomúčenú dosku.


Vymiesime 3 minúty, múky podsypávame len máličko, cesto má byť hladké, pružné a lesklejšie.


Bochník by mal mať priemer 15 cm a výšku 5 cm. Pomúčime hladkou múkou, nožom urobíme zárez v tvare písmena x,


preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 190° C, približne 35-40 min. Asi tak po 30-ich minútach skúste špajľou, či sa cesto neťahá. Správne upečený vydáva po poklopaní na spodok dutý zvuk.


Upečený bochník necháme vychladnúť na mriežke.


Chlebík je na povrchu chrumkavý, vnútri hutnejší, ale mäkký. A kto má rád grahamové pečivo, určite si pochutí. Nakrájame na tenšie krajce - chuťou pripomína sódové lokše :o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Smotanovo-špenátový prívarok | Írsky sódový chlieb | Tuniakový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (3.12.2009, 14:02)
juj ten ale vyzera... (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.12.2009, 17:27)
adi, myslis,ze ked mam malo kysleho mlieka,mozem ho doliat klasickym? nechce sa mi ist do obchodu kupit chlieb,tak kupit mlieko ani tolko ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.12.2009, 12:55)
;-) zase si opovedam sama. nevadilo,ze som doliala obycajne mlieko. chlebik je vyborny,krasne vyrastol http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=629543
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (30.11.2009, 0:37)
:-) :-) :-) :-) Už som ho dva krát piekla |:o) je super všetkým nám chutí (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.11.2009, 14:51)
(radost) Gabika, ďakujem, som veľmi rada, že si vyskúšala tento chlebík. Veľmi ma teší, že vám chutilo (Y) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.1.2010, 16:57)
Adrianka, naposledy som použila trošky inú múku tiež celozrnnú ale ražnú :-) a takto to dopadlo http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=649808, veľmi často ho pečiem som si naň zvykla (C), nakoľko nemôžem kvasnice :'(
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.1.2009, 12:25)
mmm,vyskusam... vyzera super. ja mam recept na sladky sodovy chlebik (v mojich receptoch), je fakt dobry,tak urcite spravim aj taky (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.1.2009, 15:43)
(Y) (Y) (Y)Ahoj Janka, ja zasa vyskúšam ten sladký. Včera som chcela niečo narýchlo večer, tak som našla v knihe ten a do trištvrte hodinky bol hotový aj so zamiesením a (P) (H) No aj tak mi najviac chutí klasický, s droždím, nemôžem si pomôcť ;-) Ale miesto grahamových rožkov je super :-) Tak som zvedavá, čo na to povieš. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (28.1.2009, 17:59)
je, to musim vyskusat.. sice tymi sodovymi loksami si mi nepriblizila ako bude chutit ale nevadi ;-) mozem pridat aj rozne semiacka - lanove, slnecnicove, sezamove..? ci to skor len pokazim?
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.1.2009, 9:14)
;-)Zuzka, nepokazíš nič, kľudne daj akékoľkvek semiačka. Ale chcem ho dnes vyskúšať s cmarom. Včera som nemala, myslím, že uberiem trošku aj z múky. V knihe je uvádzaný originál recept, ale skúsim, porovnám a dám Ti vedieť. (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.1.2009, 15:38)
Zuzka, tak som to dnes skúsila s cmarom, je oveľa lepší, aj som ubrala z múky a pridala prášok do pečiva a ešte trošku cmaru - už som to upravila aj v recepte. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (29.1.2009, 20:11)
mmm, diky.. zajtra kupujem cmar :-) a ideme na to.. dufam, ze nebudem mat pekne vytrenovane bi, tricepsy po mieseni cesta :-$
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.1.2009, 17:20)
(smich) Neboj sa, pri prvom by si mala tak mierne, ale pri upravenom nie. Či si už skúšala? Inak je mäkkulinký aj dnes, kôrka zmäkla a teším sa, lebo odmietli rožky a pýtali si tento chlebík :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu