. .. .. .. .. .. .
. .

Savarin s ovocím - RECEPT 10546

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868
.
mimibazar.sk/hegniki
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.5.2007
Naposledy: 27.5.2023 11:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 48
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Savarin s ovocím


[ recept č. 10546 zo dňa  ]


Savarin s ovocím


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 300 g hladkej múky, 1 PL suš. droždia, 2 PL prášk. cukru,3 kvapky rumovej arómy, 1 KL strúhanej citr. kôry, 70 ml mlieka, 45 g masla, 3 vajcia, soľ ******sirup: 1 dl pomarančovej šťavy, 1 dl vody, 3 PL cukru, 1/2 KL rumovej arómy***** 3 PL pomarančového džemu na potretie*****ovocie, pražené mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Už dávnejšie som sa chystala na prípravu savarinu a s pekárničkou je to jednoduché ako 1x1 :o)! Cesto je vláčne, voňavé a s ovocím môžete experimentovať podľa chuti. Môžete vrch poliať čokoládovou polevou príp. aj jahodovou. Ponúknuť k savarinu môžete v letných mesiacoch hoci aj zmrzlinu, je to len na Vás!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Všetky prísady si vsypeme do pekárničky podľa predpísaného poradia a zapneme program cesto.


Keď je hotové, znova premiesime. Cesto je vzdušné, ľahké a nadýchané.


Vložíme do maslom vymazanenej bábovkovej formy (priemeru 24 cm)a necháme podkysnúť asi pol hodinku.


Pripravíme si sirup: vodu, čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu a cukor necháme vrieť 2-3 minútky, odstavíme z ohňa a pridáme rumovú arómu, precedíme a necháme vychladnúť..


Keď nám cesto nakyslo, šupneme ho do 180 stupňovej predhriatej rúry na 25 minút.


Keď je už upečené, 10 minút ho ponecháme ešte vo forme, potom ho vyklopíme na mriežku.


Kým je ešte teplé, polejeme vychladnutým sirupom, potom ho potrieme aj zohriatym džemom.


Naaranžujeme ovocie podľa chuti.


Výborne sa k tomu hodí šľahačka, dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pečené zemiaky so syrovým dresingom | Savarin s ovocím | Božský koláč z kysnutého cesta >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária R. (maja909) ID 29813 (15.2.2009, 15:06)
Dámy, tento recept vrelo odporúčam. Nádherne vonia po poleve a je veľmi jemnučký. :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Estera L. (saxinka) ID 14692 (23.1.2009, 22:02)
Nikolka, musím skonštatovať : že aranžovanie ovocia na koláče Ti ide (Y) (Y)
a nie len v tomto prípade (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (28.1.2009, 18:05)
Ďakujem ;-)! (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (23.1.2009, 19:31)
(Y) (Y) (Y)jééééj, to musím vyskúšať (clamp)hneď zajtra (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu