. .. .. .. .. .. .
. .

Syrovo-šunkový nákyp - RECEPT 1040

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Syrovo-šunkový nákyp


[ recept č. 1040 zo dňa  ]


Syrovo-šunkový nákyp


POTREBNÉ PRÍSADY

400-500 g tvrdého syra * 100-150g šunky (nemusí byť, ak chcete bezmäsité jedlo) * 2 vajíčka * bešamelová omáčka z múky, masla a mlieka * soľ * bylinková soľ (nemusí byť) * mleté čierne korenie * PRÍLOHA: varené zemiaky * čerstvá zelenina * cesnakový dressing * DRESSING: biely jogurt alebo kyslá smotana * cesnak * soľ * mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nákyp výborne chutí horúci aj studený, s dressingom alebo tatarskou omáčkou. Hlavne pridajte veľa zeleninového šalátu-

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Toto je asi 0,5 litra vychladnutej uvarenej bešamelovej omáčky. Omáčku uvaríte z mlieka, masla a hladkej múky na hustú kašu. Sem-tam miešajte a nechajte vychladnúť.
2. Okoreňte, osoľte a pridajte trocha olivového oleja, nemusí byť.
3. Pridajte nakrájanú šunku,
4. ... dve žĺtka...
5. a všetok postrúhaný syr. Polovicu syra som nastrúhala nahrubo, druhú na tenkom strúhadle.
6. Pridajte vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a poďho do pekáčika.
7. Menší pekáčik alebo jenskú misu vymažte maslom a posypte jemnou strúhankou.
8. Syrovo-šunkovú zmes dajte do pekáčika,
9. ... dobre rozotrite, podľa chuti ešte trocha prisoľte, zakryte alobalom a dajte piecť.
10. Piekla som ho prikrytý alobalom asi 40 minút pri 200 stupňoch.
11. Ako prílohu použite varené zemiaky, tatarskú omáčku, majonézu alebo zdravší cesnakový dressing: veľký biely jogurt alebo kyslú smotanu vymiešajte so soľou, bylinkovou soľou,
12. pridajte strúčik cesnaku, dobre zamiešajte a nechajte chvíľočku odstáť v chladničke.
13. To je všetko. Stop. Koniec. Stop.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie rizoto z jednej panvice | Syrovo-šunkový nákyp | Brokolica s rajčinami a šampionmi - 90 dňová diéta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (3.4.2007, 13:50)
Marcelka, môžeš prosím pridať podrobnejší postup na ten bešamel? V akom pomere treba dať suroviny? Receptík vyzerá zaujímavo...ako všetky tvoje (Y) (Y)...ale s tým bešamelomsom trochu neistá...ja som taký začiatočník kuchynský, tak mi treba viac po lopate ;-) ale toto by som rada vyskúšala...vyzerá to mňam-mňam (PL)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.2.2007, 23:27)
Cicka toto si kedy stihla sem dať *-) *-) *-) *-) Ani som si nevšimla no teda *-) *-) *-) No hneď to musím komentovať ^o) ^o) ^o) ^o) Supiš a ideme ďalej skypovať ^o) ^o) ^o) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu