. .. .. .. .. .. .
. .

Syrovo-šunkový nákyp - RECEPT 1040

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Syrovo-šunkový nákyp


[ recept č. 1040 zo dňa  ]


Syrovo-šunkový nákyp


POTREBNÉ PRÍSADY

400-500 g tvrdého syra * 100-150g šunky (nemusí byť, ak chcete bezmäsité jedlo) * 2 vajíčka * bešamelová omáčka z múky, masla a mlieka * soľ * bylinková soľ (nemusí byť) * mleté čierne korenie * PRÍLOHA: varené zemiaky * čerstvá zelenina * cesnakový dressing * DRESSING: biely jogurt alebo kyslá smotana * cesnak * soľ * mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nákyp výborne chutí horúci aj studený, s dressingom alebo tatarskou omáčkou. Hlavne pridajte veľa zeleninového šalátu-

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Toto je asi 0,5 litra vychladnutej uvarenej bešamelovej omáčky. Omáčku uvaríte z mlieka, masla a hladkej múky na hustú kašu. Sem-tam miešajte a nechajte vychladnúť.


2. Okoreňte, osoľte a pridajte trocha olivového oleja, nemusí byť.


3. Pridajte nakrájanú šunku,


4. ... dve žĺtka...


5. a všetok postrúhaný syr. Polovicu syra som nastrúhala nahrubo, druhú na tenkom strúhadle.


6. Pridajte vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a poďho do pekáčika.


7. Menší pekáčik alebo jenskú misu vymažte maslom a posypte jemnou strúhankou.


8. Syrovo-šunkovú zmes dajte do pekáčika,


9. ... dobre rozotrite, podľa chuti ešte trocha prisoľte, zakryte alobalom a dajte piecť.


10. Piekla som ho prikrytý alobalom asi 40 minút pri 200 stupňoch.


11. Ako prílohu použite varené zemiaky, tatarskú omáčku, majonézu alebo zdravší cesnakový dressing: veľký biely jogurt alebo kyslú smotanu vymiešajte so soľou, bylinkovou soľou,


12. pridajte strúčik cesnaku, dobre zamiešajte a nechajte chvíľočku odstáť v chladničke.


13. To je všetko. Stop. Koniec. Stop.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Medové jablkové batôžky s hrozienkami, so škoricou a jogurtovou omáčkou | Syrovo-šunkový nákyp | Bábovka s piškótami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (3.4.2007, 13:50)
Marcelka, môžeš prosím pridať podrobnejší postup na ten bešamel? V akom pomere treba dať suroviny? Receptík vyzerá zaujímavo...ako všetky tvoje (Y) (Y)...ale s tým bešamelomsom trochu neistá...ja som taký začiatočník kuchynský, tak mi treba viac po lopate ;-) ale toto by som rada vyskúšala...vyzerá to mňam-mňam (PL)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.2.2007, 23:27)
Cicka toto si kedy stihla sem dať *-) *-) *-) *-) Ani som si nevšimla no teda *-) *-) *-) No hneď to musím komentovať ^o) ^o) ^o) ^o) Supiš a ideme ďalej skypovať ^o) ^o) ^o) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu