Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)
Medové jablkové batôžky s hrozienkami, so škoricou a jogurtovou omáčkou
[ recept č. 1024 zo dňa 20.2.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
lístkové cesto v kocke * 4 menšie jabĺčka * škoricový cukor * med * hrozienka * biely jogurt * čokoládová alebo ovocná poleva * VERCAJCH: vydlabávatko * ostrý nožík * menší plech * alobal
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, dievky, devy, slobodné, vydaté či šťastne rozvedené, mamičky aj nemamičky, týmto receptom Vám sľubujem gule až za ušami a za to ručím vlastnou krvou! :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Klávesnica sa umúdrila, takže môžem pokračovať. Na tento gastroorgazmus budete potrebovať lístkové cesto, ktoré kúpite v kocke, nie vyvaľkané, pretože to je strašne tenučké a pri pečení by sa potrhalo - osobná skúsenosť, z ktorej som bola veľmi smutná fňuk fňuk. |
![]() |
2. Cesto si vyvaľkajte na štvorec (trocha pomúčte dosku, aby sa nelepilo) .... |
![]() |
3. ... a radielkom ho rozkrojte na 4 rovnaké časti. Teda tieto časti záležia od toho, aké veľké máte jabĺčka. Keď použijete maličké jabĺčka a viac vyvaľkáte cesto, vykúzlite možno 6 kúskov. |
![]() |
4. Nezabudnite vriacou vodou zabariť hrozienka a nechajte ich nabobtnať. |
![]() |
5. Z misy na ovocie zoberte počet jabĺk, ktoré prislúchajú vykrojeným štvorčekom z lístkového cesta. :-) |
![]() |
6. V mojom prípade to boli 4 jablká. Nachystajte si vercajch - vydlabávatká a ostrý nožík. |
![]() |
7. Jablká ošúpte škrabkou na zemiaky, skrojte spodok, aby pekne stáli a vydlabávatkom vykrojte jadrovník tak, aby ostal spodok celý. |
![]() |
8. Takto vyzerajú vydlabané vypitvané jabĺčka. Už to majú za sebou. Ale to najlepšie pre nich ešte len príde!!! Naplníme ich hrozienkami, medom a škoricovým cukrom. |
![]() |
9. Do každého jabĺčka dajte sparené hrozienka, |
![]() |
10. .... na hrozná nalejte med, |
![]() |
11. ... a posypte škoricovým cukrom - dovnútra a kľudne aj na koberček okolo jablka. |
![]() |
12. Naplnené jabĺčka čakajú na svoj vohoz. |
![]() |
13. Opatrne z nich urobíme batôžky - pozor, aby ste neroztrhli cesto, opatrne ho naťahujte a v strede jemne prstami postláčajte, aby sa pri pečení batôžky neotvorili. |
![]() |
14. Batôžky preneste do menšieho pekáčika na alobal alebo mastný papier - nedávajte ich na plech, prilepia sa a zhorí spodok cesta. |
![]() |
15. Potrite rozšľahaným žĺtkom, posypte škoricovým cukrom |
![]() |
16. ... a šup do rúry. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečte ich pekne do zlata a hor sa s nimi von! |
![]() |
17. Horúce chutia najlepšie, tak makačenko a urobíme jogurtovú omáčku - teda omáčku urobíte určite vtedy, keď sa budú batôžky piecť. |
![]() |
18. V mise rozmiešajte biely jogurt so škoricovým cukrom. Používam domáci biely jogurt, pretože pri tejto božskej pape sa minie na hony. |
![]() |
19. A ideme servírovať. Na tanier nalejeme jogurtovú omáčku, |
![]() |
20. ... posadíme do nej upečený voňavý batôžtek, |
![]() |
21. ... prelejeme ho jogurtovo-škoricovou omáčkou, |
![]() |
22. a polejeme čokoládovou polevou. Teda ak máte. Ešte postrašte pre efekt škoricovým cukrom, pridajte hrozienka a ak jesto, tak orechy. Ak nejesto, bez orechov. |
![]() |
23. A ešte jedno foto na záver, 23 fotiek asi stačilo :-((( Bambulky, neoľutujete, ak sa rozhodnete túto božskú "receptúru" vyskúšať!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Heni D. (henidani) ID 123673 (17.8.2011, 15:58) |
tak toto si slintajúc ukladám do obľúbených...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka C. (snowka) ID 188644 (16.8.2011, 23:28) |
Toto vyzera uuuzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janett F. (zany644) ID 34323 (11.4.2008, 12:26) |
Ahoj. Tento recep sa používa ako predjedlo v Taliansku len Vám doporučím do vnútra jablka dajte orechy a likér Amareto. Dodá to perfektnu orechovú chut. papapap |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alexandra K. (sashetta) ID 26895 (11.4.2008, 10:47) |
bože ja mám gastroorgazmus len si to čítam. SUPER tak ešte sa len chystám urobiť ale už teraz mi to chutííí .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (30.11.2007, 23:05) |
manžel sa dnes oblizoval až za ušami. nevládal ani jedno celé zjesť a ja že 4 budú málo , len som urobila 1 chybu: cesto som mala väčšie, ako to klasické, mohla som ho vygúľať na viac kúskov. takto bolo dosť hrubé. aspoň viem do budúcna.... ale inak supéééééér.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina F. (katarinka79) ID 22164, mimibazar.sk/katarinka79 (15.9.2007, 10:46) |
Ahoj Marcelka, ja som tu nová a včera som pozerala všetky tvoje recepty s otvorenými ústami, vážne, také fajné dobrôtky som tu na nete ešte nenašla. A dnes hneď som sa dala vyskúšať nejaké z nich, práve som dopiekla tieto jablkové batôžteky vyzerajú vyníkajúco a to som ich ešte nechutnala a už mám tiež zarobené cesto na zapekané palacinky v karamelovom pudingu, práve sa chystám ich robiť, tak dúfam, že obe dobrotky nám budú chutiť, vlastne vôbec o tom nepochybujem. Takže ešte raz ďakujem za výborné receptíky, určite tu odteraz budem chodiť pravidelne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.4.2007, 22:23) |
Marcelka,tieto jabĺčka som robila aj ja už dááávno pradááávno, ešte keď som pracovala v reštike v Nemecku.Robili sme ich spôsobom presne ako ty, ale do vydlabaného jabĺčka sme dali marcipán zmiešaný s hrozienkami a trochou škorice. Hotové sme ich poliali ich typickou vanilkovou omajdou a hostia si pýtali dupľu. Boli fakt vynikajúce, ale to sú určite aj tieto Tvoje.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (9.3.2007, 17:40) |
Mňam, to bola jablková bomba! Oblizujem sa až za ušami. Dobre, že som to spravila potajomky teraz, kým chlapi nie sú doma. Potom si už nezobnem. Dala som tam aj rumovú arómu - treba minúť zvyšky. A hotové jablká posadila do Nestlé kašičky , na ktorú dnes malý nemal chuť. Fakt skvelé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena P. (saska) ID 3921, mimibazar.sk/saska (27.2.2007, 14:59) |
no uz som navnadila celu rodinu, ide sa na vec edysi som nieco podobne robila a este som tam davala aj orech sa mi zda, a jablcko som este predtym ako ho posadime do zupanceka obalila cele v skoricovom cukre...nemozem sa dockat, este ma aj hrdlo boli tak to bude ako stvorena papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (25.2.2007, 13:06) |
Ahoj, odkedy si pridala tento recept, tak som si nan brusila zuby. Pred chvilkou som ho aj urobila, a veru je to mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamka , uplna paradicka. . Na posedenie som zblajzla tristvrte z jedneho, a muz mi kradol z taniera, a obom nam chutilo. Samozrejme, jeho porcia je zatial nedotknuta, on si nechava na neskor, je unaveny a tak kedze Filipko prave spi, tak on spi s nim. A stavim sa, ze ked sa zobudia, tak to vsetko zmastia . Dik za skvely perfektny receptus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Č. (janita) ID 7581 (24.2.2007, 13:01) |
Marcelka, tieto jablcka nemaju chybu , pred chvilkou som jedno dojedla a ked sa nezdrzim, tak sa vrhnem hned na dalsie Ja som ich poliala karamelovou polevou aj jogurt som dala karamelovy Vdaka za perfektny receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alica F. (Ginger) ID 7660 (22.2.2007, 15:59) |
Tak dnes som ich robila a su naozaj U-Z-A-S-N-E az som bola v soku ked som ich ochutnala, je to perfektna pochutka Dakujem velmi pekne za recept a este nesmiem zabudnut na foto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=73186 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (22.2.2007, 23:57) |
Alica, urobili ste ich nádherné a určite aj suprové -na tomto recepte naozaj nie je čo pokaziť. A výborné sú aj naplnené hustejším džemom. papa a  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (22.2.2007, 10:05) |
Mnaaaaaam, Macka, ale nieco ti v recepte chyba! Co s uplne oslintanym monitorom?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (22.2.2007, 23:55) |
Jeminenko Neli, sa rehocem, až mi slzy tečú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (21.2.2007, 21:08) |
Ahoj Macka,dnes som to skusila a je to paraaada. Dala som k tomu smotanu , vanilkovy cukor a jhodovu polevu.Mam aj prve foto z receptov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (21.2.2007, 21:01) |
aaach , davam medzi oblubene, aby som to o 3 mesiace vyhrabala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (22.2.2007, 23:57) |
Ifffka, tak toto teda nie Vyhrab tento recept už dnes  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (21.2.2007, 15:07) |
Tak ja som sice momentalne v praci ale asi sa do zaverecnej nespamatam Taketo delikatessskyyy zboznujem podobny recept som vyskusala pod nazvom Jablká v župane tu na mmb a to je tiez vynikajuca mnamka....no a toto bude urcite dalsi gastroorgazmus ako pises mnaaam chcem byt doma a upiect to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (21.2.2007, 20:36) |
Ďakujem Gladys, si zlatá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (20.2.2007, 20:41) |
Opat nieco dobre,dufam,ze klavesnica zacne fungovat a zajtra budem skusat.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (20.2.2007, 21:35) |
Maťka, "dobré" je slabé slovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (20.2.2007, 21:52) |
Aky domaci jogurt robis?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (upravené 20.2.2007, 21:02) |
Cicka nejak mám chuť na sladké nemohla by som doletieť na koštofku Cicka rýchlo s nimi z rúry von a rovno Deniske domov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (20.2.2007, 21:10) |
Cica-mica, naštartuj raketoplán, ale rýýýýchlo!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |