. .. .. .. .. .. .
. .

Nebezpečne dobrý jablčník - RECEPT 7118

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)


Nebezpečne dobrý jablčník


[ recept č. 7118 zo dňa  ]


Nebezpečne dobrý jablčník


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia* 100 g práškového cukru* 1 vanilkový cukor* 6 lyžíc vlažnej vody* 200 g polohrubej múky* 1 prášok do pečiva* postrúhaná citrónová kôra Jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk* 2 balenia vanilkového cukru* mletá škorica Krém: 3 bal. Zlatého klasu* 0,5 l mlieka* 2 balenia vanilkového cukru* 100 g kryštálového cukru* 2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml) Na ozdobu: mliečna čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Skvelý jablčník, ktorý si určite zamilujú všetci členovia rodiny. Je ľahký, osviežujúci, bez pridania oleja či masla alebo margarínu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Plech vystelieme alobalom.
Vysypeme vanilkovým cukrom
a škoricou.
Rozvstvíme nastrúhané jablká.
Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou.
Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Striedavo primiešavame múku zmiešanú s prdopeč a vodu. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista. Či je cesto upečené zistíme špáradlom.
Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu.
Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom ( ja som použila ostré nože kuchynského robota) do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.
Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.
Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu a môžeme koštovať. To ale fajnotka!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapečené lahodné kuracie so syrom | Nebezpečne dobrý jablčník | Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu.... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 61-61)<< predošlé 1, 2, 3, 4
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (2.9.2008, 16:59)
Silvika, tak tento koláčik vyzerá úplne famózne- cez víkend ho určite vyskúšam!!
(Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (2.9.2008, 17:01)
a aj tak chutí- BOŽSKY!! neoľutujete výber, tým som si istá (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 61-61)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu