Nebezpečne dobrý jablčník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 4 vajcia* 100 g práškového cukru* 1 vanilkový cukor* 6 lyžíc vlažnej vody* 200 g polohrubej múky* 1 prášok do pečiva* postrúhaná citrónová kôra
Jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk* 2 balenia vanilkového cukru* mletá škorica
Krém: 3 bal. Zlatého klasu* 0,5 l mlieka* 2 balenia vanilkového cukru* 100 g kryštálového cukru* 2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml)
Na ozdobu: mliečna čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Skvelý jablčník, ktorý si určite zamilujú všetci členovia rodiny. Je ľahký, osviežujúci, bez pridania oleja či masla alebo margarínu.
 |
Plech vystelieme alobalom. |
 |
Vysypeme vanilkovým cukrom |
 |
a škoricou. |
 |
Rozvstvíme nastrúhané jablká. |
 |
Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. |
 |
Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. |
 |
Striedavo primiešavame múku zmiešanú s prdopeč a vodu. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista. Či je cesto upečené zistíme špáradlom. |
 |
Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu. |
 |
Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom ( ja som použila ostré nože kuchynského robota) do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu. |
 |
Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky. |
 |
Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu a môžeme koštovať. To ale fajnotka! |