Nebezpečne dobrý jablčník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia* 100 g práškového cukru* 1 vanilkový cukor* 6 lyžíc vlažnej vody* 200 g polohrubej múky* 1 prášok do pečiva* postrúhaná citrónová kôra Jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk* 2 balenia vanilkového cukru* mletá škorica Krém: 3 bal. Zlatého klasu* 0,5 l mlieka* 2 balenia vanilkového cukru* 100 g kryštálového cukru* 2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml) Na ozdobu: mliečna čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvelý jablčník, ktorý si určite zamilujú všetci členovia rodiny. Je ľahký, osviežujúci, bez pridania oleja či masla alebo margarínu.

Plech vystelieme alobalom.
Vysypeme vanilkovým cukrom
a škoricou.
Rozvstvíme nastrúhané jablká.
Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou.
Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Striedavo primiešavame múku zmiešanú s prdopeč a vodu. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista. Či je cesto upečené zistíme špáradlom.
Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu.
Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom ( ja som použila ostré nože kuchynského robota) do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.
Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.
Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu a môžeme koštovať. To ale fajnotka!