. .. .. .. .. .. .
. .

Chinois - RECEPT 36618

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 9231 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 204 návštěvníkov)


Chinois


[ recept č. 36618 zo dňa  ]


Chinois


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tuto maskrtu som prvykrat objavila v obchode asi pred rokom, a je naozaj vynikajuca. Na internete som si vyhladala recept, vyskusala a kedze bol chutny, rozhodla som sa s nim podelit:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do DP si dame najskor tekute a potom sypke suroviny. Zapneme program cesto ( Eta Harmony - program c.7 - hodina 50minut). Kto nevlastni DP, tak si spravi kysnute cesto klasicky.
Medzitym si pripravime plnku. Zltky vymiesame s cukrom do peny a pridame hladku muku.
Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa nam cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam.
Zmes dame naspat na sporak, a miesame, kym nam krem nezhustne. Potom ho dame vychladnut. Netreba ho miesat, vobec nebude vadit ked ostanu hrudky.
Okruhlu tortovu formu vymazeme olejom a vysypeme mukou. Z jednej tretiny cesta vytvorime kruh o priemere tortovej formy (ja som pouzila ruky, ale mozte aj valcek) a vlozime na dno formy.
Zo zvysneho cesta vyvalkame obdlznik, potrieme ho kremom a mozme posypat bud hrozienkami alebo cokoladou. Cesto zvinieme a nakrajame na cca 5cm kolieska.
Tieto kolieska pokladame na cesto ulozene na dne tortovej formy. Do NEZAPNUTEJ rury dame misku s vriacou vodou a vlozime do nej tortovu formu s chinois a nechame trosku podkysnut - cca 20minut. Nakoniec misku vyberieme, ruru zapneme na 180stupnov a pecieme priblizne 20minut, nakoniec teplotu znizime na 160stupnov a dopecieme. Po dopeceni povrch potrebe sladkou vodou. Nechame desat minut vo forme a potom chinois vyberieme.
Moje nie su take krasne ako kupovane v obchode, ale su velmi chutne:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< krstiny moja prva | Chinois | Bravčový guláš ČO MI PADLO POD RUKU >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 88 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.2.2011, 23:17)
Toto sa paci (Y) (Y) (Y) (Y) Na aku velku formu postaci toto mnozstvo cesta? Rada by som vyskusala receptik. Dakujem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (4.2.2011, 16:51)
Adka, ja mam priemer tortovej formy 26cm :-) Inak kludne sa to moze spravit aj ako vianocka, nemusi sa dodrzat len tento postup :-$ Fantazii sa medze nekladu (F)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (4.2.2011, 11:05)
Adrika, ja mám veľkú tortovú formu, myslím 28 cm, vyvaľkala som to celkom na tenko, skoro cez celú TW podložku a krájala som asi na 4 cm a vyšlo mi to akurát, len to nemám tak vysoké ako originál. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 4.2.2011, 11:01)
vynikajúce (zajic), výborne sa mi s cestom robilo, išlo to jedna-dve a tá vôňa pri pečení. akurát hrozienka sa mi schovali za múku ,-) tak naše sú len vanilkové (Y) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=775405 čo keby som nabudúce dala 1,5 dávky krému, hádam by to nemalo uškodiť cestu
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (4.2.2011, 16:55)
Irenka, krasne sa ti vydaril :-o :-o :-o ked vam je malo kremu, tak kludne sprav viac (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katerina K. (KacaKa) ID 183606 (2.2.2011, 22:40)
mnam, to vyzera uzasneeeeee (jidlo)
(Y) (Y) (Y)
Potieraju sa zltkom pred upecenim?
Urcite spravim...mnam...
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (4.2.2011, 16:56)
Katka, ja nepotieram, az po dopeceni sladkou vodou (F)
ODPOVEDAŤ
Katerina K. (KacaKa) ID 183606 (10.2.2011, 21:59)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=777620

mnam mnam mnam (flower)
ODPOVEDAŤ
Katerina K. (KacaKa) ID 183606 (10.2.2011, 22:00)
Fotka je minulost...uz je prec! Cely :-)
ODPOVEDAŤ
Petra L. (cingipe) ID 12039 (31.1.2011, 15:11)
VÝBORNÉ (Y) (Y) (Y).Dnes sa za ním len tak zaprášilo. Akurát som sa rozhodla, že nabudúce urobím iný krém, resp. hustý zo Zlat. klasu, lebo tento sa mi zhrčkavel. Chuťovo je ale koláč s kúskami čokolády úžasný :-)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:48)
Peti, ten krem ma mrzi :-S Neviem kde sa stala chyba *-) ale som rada, ze aj tak vam chinois chutil ,-)
ODPOVEDAŤ
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (31.1.2011, 13:49)
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:48)
(F)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (30.1.2011, 21:12)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:48)
(F)
ODPOVEDAŤ
Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (30.1.2011, 19:38)
vyzerá to skvele, určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:47)
Alenka, urcite neobanujes :-p
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (30.1.2011, 13:39)
Robim nieco podobne. Kysnute cesto tak isto v pekarni. Z vykysnuteho cesta vyvalkam plat, potriem roztopenym maslom a posypem hrozienkami. Nakrajam na take 5-6cm kusky. Do teflonoveho hrnca (nie forma) dam vrstvu javoroveho syrupu s posekanymi vlasskymi orechami. Na toto poukladam nakrajany zavin, necham vykysnut a upeciem. Po upeceni necham vychladnut v tom hrnci a potom vyklopim na tanier. Tiez sa len tak odtrhavaju jednotlive kusky. Je to bozske.
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:47)
Ivanka, aj tvoj recept vyzera zaujimavo. Skusim ho spravit, len musim niekde zohnat javorovy sirup ,-)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (2.2.2011, 15:11)
Javorovy sirup kupujem v DM drogerii, ale myslim ze bude v hocijakej predajni so zdravou vyzivou a tusim aj Billa ma. Je to fakt delikatesa a prekvapujuco jednoduche.
ODPOVEDAŤ
Erika R. (žabkes) ID 21346, mimibazar.sk/zabkes (30.1.2011, 13:15)
Super vec. Stačí aj trochu menej cukru, ak dávate čokoládu. Vynikajúca mňamka. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:46)
Erika, ja som mala tie cokoladove fliacky z horkej cokolady, takze nam to nebolo az take sladke :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (29.1.2011, 21:23)
až sa slinky zbiehajú (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:45)
evka dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika U. (ZERON) ID 41478 (29.1.2011, 20:46)
Práve som dopiekla, sú úžasné, a to čo predávajú v obchode, je plné Éčok, minule som čítala zloženie a skoro sa mi hlava zatočila ,-)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (2.2.2011, 10:45)
Veronika, som rada, ze vam chutilo |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriána Š. (AdkaS) ID 7808, mimibazar.sk/adkas (27.1.2011, 19:25)
Janka tak tomuto nemôžem odolať, zajtra sa to chystám piecť, už sa teším.
Ako ste to krajali ked ste išli papať? ako tortu,alebo?????
Joooooooj vypada to super!!!!
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (27.1.2011, 20:14)
Adka, moze sa to krajat aj ako torta. ja to vsak len "odrhavam" tak ako som tych slimacikov tam davala :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriána Š. (AdkaS) ID 7808, mimibazar.sk/adkas (28.1.2011, 9:01)
Janka cesto mi už kysne, dufam, že sa dostanem do uspešneho konca a môj 5 mesačný Lucasko mi to pekne dovolí dopiecť.))))))))))))
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (26.1.2011, 13:25)
Joj, super (Y) (Y)
Ja už dnes nekuknem ani na sekundu sem do receptíkov, lebo mám potom strašné zmätky, čo mám piecť na návštevu v piatok (6) ,-) ,-) ,-) ,-)
Každopádne ukladám aj tento receptík a určite naň rad príde |:o)
(clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (26.1.2011, 14:56)
Marika dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
milica d. (MiliD) ID 156323 (26.1.2011, 13:18)
Hned včera vyskúšané (Y). Dcéra to upiekla na večeru a za 15 min to bolo preč. Fantastické (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (26.1.2011, 14:54)
Miladka to ma tesi, ze vam chutilo (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.1.2011, 22:41)
Jani keď som si prečítala tvoj receptík, tak mi došlo, že máme rovnaký receptoš..ja som ho objavila tu: http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (26.1.2011, 14:57)
Gabika, ja ho mam z inej stranky, ale tato tvoja ma dost zaujala :-$ Urcite z nej nieco ukuchtim (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.1.2011, 20:26)
vyzerá naprosto fantasticky, už aj odkladám recept a určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (25.1.2011, 20:48)
Ivetka dufam, ze bude chutit :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (25.1.2011, 20:08)
Určite vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (25.1.2011, 20:50)
Lucka, dufam, ze budes spokojna (Y) U nas to zmizlo raz,dva (H)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (25.1.2011, 17:20)
v nedeľu vyskúšam ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (25.1.2011, 20:49)
Tani, potom daj vediet ci vam chutilo :-)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (25.1.2011, 17:08)
krasny kolacik, dala si si velmi zalezat, asi ho vecer urobim, nemam coko, dam hrozienka, diki za inspiraciu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (25.1.2011, 20:51)
Zuzi, daj co vam chuti :-) U nas hrozienka nie su v oblube, ja ich vyberam aj z vianocky :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.1.2011, 16:13)
(jidlo) (zajic) (jidlo) (zajic)Mňam,mňam...vyzerá to lákavo (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (25.1.2011, 20:49)
nielen, ze to vyzera, ale ono to aj je ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 88 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu