. .. .. .. .. .. .
. .

Buchty na pare - RECEPT 7646

SLADKÉ JEDLÁ

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 271 návštěvníkov)


Buchty na pare


[ recept č. 7646 zo dňa  ]


Buchty na pare


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka čerstvého droždia, 2,5 dl mlieka, 2 PL cukru Cesto: 1 kg polohrubej múky, 1/2 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli Plnka: tuhší lekvár alebo marmeláda, môže byť aj nutella

POSTUP PRÍPRAVY

Z toho istého cesta robievam aj pečené buchty, ktoré mám uložené v receptoch, taktiež dukátové buchtičky. Aby ste nemuseli hľadať postup, tak ho pridávam aj sem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou, nechám postáť aspoň 10 min.
Roztopíme si kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu.
Do väčšej misy preosejeme múku
pridáme kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo, štipku soli, cukor.
Bude to zo začiatku riedke
miešame a stále to bude ešte redšie... nepridávajte žiadnu múku
postupne to vymiešaním mení konzistenciu...
jemne ešte posypeme múkou a dáme nakysnúť na cca 90 min. Stačí aj 3/4 hodinky, ak je veľmi čerstvé droždie.
nakysnuté cesto
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina, na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
prevrátim, rozdelím na polovicu a polku vrátim do misy podkysnúť.
Vyvaľkáme na hrúbku min. 0,5 cm, pokrájame na cca 7x7 cm (naparené sú akurát – nie je tam zbytočne veľa cesta) - a podávame na kocky plnku
cesto zlepíme,
vyváľame každú jednu v polohrubej múke
a nechám ešte aspoň 5 min. podkysnúť. Kľudne aj dlhšie, ja ich nechávam kysnúť dovtedy, kým nenachystám všetky buchty a potom dávam napariť tie najskôr pripravené.
tu ich už máme pekne nakysnuté
Do hrnca dáme vodu, stačí do polovice, čistú utierku prichytím gumou alebo špagátom. Keď voda zovrie, uložím 4 buchty trošku od seba a prikryjem menším hrncom. Netreba ho odťahovať skôr, potom by Vám veľmi klesli. Nechať pariť 7-8 min. Buchty sa nelepia na utierku.
Hotové môžeme poliať spraženým maslom, posypať mletým makom, kakaovým práškom zmiešaným s práškovým cukrom, či mletými orechami.... Sú jemné a výborné aj na druhý deň, stačí ich zakryté ohriať v mikrovlnke, alebo si ich nechajte zmraziť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie prsia na arašidoch | Buchty na pare | Veterníky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 85 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Lenka D. (Lenochod33) ID 212652 (4.10.2012, 17:00)
mňam mňam (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (12.8.2012, 19:42)
super receptik,ja robievam len z polovicneho cesta,a vnucka sa nevie dojest parenych buchiet.Ja ich parim v parnom hrnci,super vec,nalozim vsetky 3 kosiky,a parim naraz.
ODPOVEDAŤ
Mirka Z. (labra) ID 195433 (12.8.2012, 13:20)
super receptík (Y) buchty som robila už niekoľkokrát a bez predchádzajúcich skúsenosťí a vždy sa vydarili na jednotku! (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (matutkar) ID 132887 (24.2.2012, 11:56)
(Y) sú krásne (clamp), zajtra ich idem robiť podľa tohto receptu, tak dúfam, že sa vydaria ,-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (21.2.2012, 20:21)
niekedy vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a ešte otázka, prečo sa každá má vyváľať v polohrubej múke? nebudú moc múkové, ked sa potom dajú na paru ????? *-) *-) *-) *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (siska01) ID 24612 (29.12.2011, 14:41)
taaak uz su aj zjedene. No MNAM!!! A tento naaadherny obrazkovy postup. Nadhera!!! Klobuk dole za namahu pri pisani a foteni receptiku. Mne strasne pomohli tieto chutne obrazky a presny popis. Trochu mi chybala foto s parenim - s tou utierkou, ale zvladla som to aj tak . Ja som si dala do hrnca 2 cm vody na to sitko, alebo, ceditko, ci haluskaren, zakryla pokrievkou a parila az 15 minut, lebo som sa bala menej. Ked som ich parila minule tak boli surove. Teraz je uz aj po nich. Prave si prisla sestra zobrat pre rodinku. A cesta je naozaj veeeela. Vyslo mi na obed pre nas, sestru a este som spravila osie hniezda slane aj sladke( vyvalkany obdlznik som potrela olejom , posypala 1 skoricovym cukrom, stocila a krajala na slimaciky) MNAM!!!! Idem si receptik hned napisat
dakujeme (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária F. (weita) ID 32622, mimibazar.sk/weita (3.12.2011, 19:34)
dakujem za extra super recept. (clamp) (L). Ja nie som dobra pekarka a cesto sa mi na ziaden kolac ci buchty nepodarilo, . Deti ale trvali na buchtach, tak som sa dala nahovorit. Robila som ich prvy krat a recept odporucam vsetkym maminam. Super recept (hotdog), nadherny obrazkovy postup, (jablka) (kytara), no buchty jednoducho nemozu nevyjst. (leto). len na jedno chcem upozornit: z kila muky ich bude hroooooooooooooozne vela. (jezisek) (vanoce). My sme 6-celenna rodina, ale aj tak ich budeme jest aspon 3 dni :-p :-p. Co nam vsak nevadi, lebo su fajne (pernicek) (pernicek) (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (22.7.2011, 11:31)
,-) no ,-) super receptik, su strasne chutne, ale [A] straaaaaaaaaaaaaasne velke sa mi podarili, ako keby ste 3 male spojili (smich) ale aspon rychlejsie som nachovala mojho chlapa, stacilo mu 2 zjest a bol plny (Y) diky za napad (L)
ODPOVEDAŤ
amanda m. (amandamath) ID 18139 (18.4.2011, 11:47)
vynikajuce (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (12.4.2011, 9:56)
vynikajuce buchticky , zjedli sa uplne vsetky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (winona) ID 27165 (9.4.2011, 20:09)
pridávam sa k spokojným konzumentom.....výýýborné ,ako pavučinka mäkké buchty.... (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (5.4.2011, 15:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kvetoslava D. (keja) ID 3302, mimibazar.sk/keja (2.2.2011, 8:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) výborné dopručujem (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Renata B. (Renata3) ID 10660, mimibazar.sk/renata3 (28.9.2010, 0:21)
NEUVERITELNE FANTASTICKE robila som prvý krát v živote buchty a všetkým nám chutili dakujemeeee (Y) (clamp) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Júlia K. (silver) ID 15132, mimibazar.sk/silver (9.9.2010, 12:41)
Dnes som vyskúšala tento receptík....a musím povedať, že sú fantastické (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)....len sa tak po nich zaprášilo (zajic) (zajic) (zajic). Ďakujeme
ODPOVEDAŤ
Kvetoslava D. (keja) ID 3302, mimibazar.sk/keja (2.7.2010, 11:35)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Majka D. (Majuška1983) ID 22236, mimibazar.sk/majkatd (18.6.2010, 14:05)
no ja som až taká nadšená nebola ,-) ,-) ,-) ,-) najprv som tam zabudla pridať tú roztopenú heru, nakyslo to nakoniec krásne, vytvarovala som buchty no tie mi nakysli potom do obrovských rozmerov... parila som prvé na utierke, lenže neboli ani doparené dobre, tak som prešla na parák, sú pekné, ale velikánske ,-) ,-) ,-) no voláko ich pojeme... ale tie moje klasické mi chutia viac sa musím priznať, aj keď nehovorím, že tieto sú zlé :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (4.3.2010, 14:49)
ďakujem za super receptík, buchty som už robila viackrát a lepšie som nejedla (Y) (Y) (Y)
a vyskúšala som z cesta ja osie hniezda a boli tiež úplne úžasné |:o) |:o) |:o)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=671188
(L)
ODPOVEDAŤ
žaneta d. (zanulik) ID 28121 (4.2.2010, 16:58)
Dnes som robila buchty podľa tohto receptu a sú fantastické.Ďakujem (Y) (flower)
ODPOVEDAŤ
Radka S. (radka.sim) ID 32058 (10.12.2009, 15:45)
(Y) (Y) (Y) (Y) super buchty, jemnucke na spapanie (zajic) vynikajuce aj na druhy den, vsetkym odporucam. musim dodat ked vykyslo cesto neverila som ze z toho nieco bude cesto bolo naozaj trosku lepkave ale dopadlo to na jednicku (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 85 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu