. .. .. .. .. .. .
. .

90-dnova rozlisovacia dieta - RECEPT 1011

DIETY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 399 návštěvníkov)


90-dnova rozlisovacia dieta


[ recept č. 1011 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Tato 4 dnova dieta trva 90 dni.Moze sa schudnut od 18-25 kg ,urobi sa kompletne latkova vymena a kila nepojdu spät. Kto si len chce upravit svoju vahu 3-5 kil,kludne moze skoncit skor ,alebo ju nemusi az tak striktne dodrzat.
V kazdom pripade treba dodrzat nasledovnost dni.
Dieta sa zacina bielkovinovym dnom ,pokracuje zeleninovym,cez sacharidovy az k ovocnemu. Potom znova zaciname bielkovinovym dnom.
Pocas celej diety, treba raz do mesiaca drzat pitny den a to za ovocnym dnom a potom zaciname znova 1. dnom.
Kavu a caj bez cukru si mozete dat bez obmedzenia.
JA SOM TUTO DIETU DRZALA BEZ KNIHY, ALE DODRZIAVALA SOM ROZPIS, KTORY JE NIZSIE ZVEREJNENY. SCHUDLA SOM 10KG, PRITOM SOM DIETU DRZALA STRIKTNE CCA 1,5 MESIACA A POTOM SOM TO TROSKU FLAKALA, ALE TO LEN PRETO, ZE UZ SOM MALA DOSIAHNUTU VAHU, KTORU SOM SI STANOVILA, ALE NAPRIEK TOMU SOM CHCELA DOKONCIT 90 DNI. Z TOHO CELKOVY UBYTOK 10KG. ODPORUCAM SA NEVAZIT KAZDY DEN, ALE STACI 2X ZA MESIAC. (NAPR. K 15-TEMU A K 30-TEMU). aK MA NIEKTO KONKRETNE N MNA OTAZKY, NAPISTE MI ODKAZ....


POSTUP PRÍPRAVY

RANAJKY SU POCAS 90 DNI STALE ROVNAKE
To znamena : 2kusy jablk ,alebo 2 ks hrusiek, alebo 2 kusy pomarancov ,alebo mandariniek, alebo kiwi alebo broskyn. Proste 2 kusy hocijakeho ovocia OKREM bananu - ale ja som jedla aj banan, velakrat mi zachranil zivot :o))

1.DEN bielkovinovy
ranajky : 2 kusy ovocia
obed : varene alebo pecene maso /3 kusy/ , 1 krajec chcleba, salat v akomkolvek mnozstve. Po obede sa musi vypit 2 dc vyvaru bez cestovin.
Namiesto masa sa moze pouzit vajce : 3 kusy bud uvarene alebo upecene.
Mlieko a syr sa moze papat len v tento den.
Vecera : to iste ako obed iba okrem polievky
ak na obed papate maso ,tak aj vecera nech je maso ,ak vajce tak nech je vajce. Ja som jedla v tento den bielkoviny vsetky, to znamena, ze ak som mala na obed maso a na veceru som mala chut na syr, tak som si dala syr.

2.Den zeleninovy-strukovinovy
ranajky :2 kusy ovocia
obed : hociaka zelenina-strukovina /fazula,sosovica,zemiaky,hrasok atzd../ uvarit ,moze sa pridat ,sol, vegeta, korenie,kecup,paradajok atd.../ 1 krajec chleba a salat v akomkolvek mnozstve.
Vecera . to iste ako obed iba 1/2 mnozstva

3.Den sacharidovy
ranajky . 2 kusy ovocia
obed: varene cestoviny, pizza iba s kecupom alebo zeleninova, spagety so spagetovou omackou alebo hocijakou zeleninovou omackou, alebo akekolvek slane pecivo,co mnozstvom zodpoveda jednej pizzi.
Vecera: 2 mensie kusy torty ,alebo 2-3 kusy zakusku ,alebo 3 kopceky zmrzliny a povinne
1 obdlznik varnej cokolady

4 DEN: ovocny
ranajky . 2 kusy ovocia
desiata: ovocie
obed : ovocie hociake ,v hociakom mnozstve
olovrant: ovocie
vecera: to iste ako obed
povolene v tento den je aj susene ovocie a oriesky

a potom zasa zaciname 1. dnom a takto po 90 dni. NEZABUDNUT: kazdy 29. den je iba VODA.
po ukonceni diety sa mozeme stravovat ako chceme ,ale odporuca sa dalsich 90 dni na ranajky iba ovocie. Ak nie tak nie.
Ak pocas diety dostaneme chut na sirup alebo malinovku, vyberajme take kde je mensi obsah cukru.
Ak chceme vazne schudnut viac kil, treba striktne dodrzat dietu a nesmie sa ani jeden den porusit
je to tato?
<< Tvarohová pomazánka | 90-dnova rozlisovacia dieta | "ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA od Aničky ;) " >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 46.154 (zobrazuje sa 46001-46020)<< predošlé 1,.,2296, 2297, 2298, 2299, 2300, 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306,.,2308 ďalšie >>
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.7.2008, 21:45)
Andrejka tesi ma tvoj uspech. Drzim palceky, aby si vydrzala do konca. Na dovolenke som sa trochu rozjedla, takze od utorka som sa na to dala znovu. Musim podotknut, ze aj teraz to funguje. Pa Adriana (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (sarusss) ID 49789 (13.7.2008, 21:38)
Ahoj dik za rady , ja knihu amm ale v ziadnom recepte som sa nestretla s jogurtom alebo musli ....preto sa pytam ... no ja mam za sebou nejaky tyzden a tiez som zatial spokojna , nic mi nechyba ale ked moje naj jedla boli kadejake smottanove omacky s cestovinami ;-)a to teray nie je ... Vdaka aj tak za radu .... citim uy na sebe ye organizmus reaguje - pozitivne poodotykam ... papa (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.7.2008, 8:56)
Andrejka, podla otazok vidim, ze nielen nemas knihu, ale si si neprecitala ani vsetky komentare. Mozes aj jogurty,samozrejme nizkotucne, biele. Aj musli mozes. Tu smotanu neviem k comu by si chcela. K masu nie, v skrobovom dni nie, uhlohydratovom dni nie a rovnako ani v ovocnom dni nie. Tu smotanu by si mohla jedine v bielkovinovom dni napr. na nejaky zeleninovy salatik, ale to si myslim uplne postaci biely jogurt. Ja som tuto dietku drzala a schudla som 23 kg. Ani by som to nenazvala dietou, ale upravenym stravovacim rezimom. Naozaj som jedla takmer vsetko. Nemala som pocit, ze by mi nieco chybalo. Kedze ja som velmi na sladke, najviac som sa tesila na uhlohydraty, kde som si na veceru dopriala nejaky ten kolacik alebo som si kludne dala aj smotanovy nanucik. No funguje to. Naozaj doporucujem kupit si knihu!!!!!!!!!!!!. Bez tej knihy by som to nedokazala.Su tam skvele recepty. Niektore z nich som zaradila aj do bezneho jedalnicka. Tu je link, kde si spominanu knihu mozes objednat www.martinus.sk. Myslim, ze stoji nejakych 270,-sk. Oplati sa investovat do nej. Ja som si kupila aj dalsich 90 dni na udrziavanie vahy. No nelutujem. Viaceri moji znami, co si upravili stravovanie podla tejto knihy, tak boli velmi spokojni. Este sa nestalo, aby to u niekoho nefungovalo. Podla mna nestacia iba tieto komentare. Ty si musis aj viackrat precitat uvod, aby si pochopila filozofiu, na ktorej je tato "dieta" stavana. Musis presvedcit svoje vnutro, ze ano je to dobra vec, tak idem do toho. Pokial chces zhodit nejakych 3-5 kg, tak staci vypustit vecere, ale pokial mas tych kileciek podstatne viac, tak naozaj investuj do knihy a investicia sa vrati v podobe ubudnutych kileciek.
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (sarusss) ID 49789 (12.7.2008, 0:47)
Zienky poradte mi ... jogurty , musli a smotany sa smu ??? zda sa mi ze to vobec nie je zaradene v tejto dietke .... dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (KAG) ID 51273 (6.7.2008, 11:17)
Ahojte, prosím Vás nepošle mi niekto recepty a prestne podmienky na 90 dnovu dietu. Rada by som ju skusila. Počujem na nu len same chvali. (Y)
moj mail je guttekova@gmail.com
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (5.7.2008, 10:52)
Ehm... Nechcem vám do toho rýpať, ale táto diéta je efektívna iba kvôli zníženému príjmu kalórii, nie kvôli tomu, čo obsahuje.
Organizmus sa nezbaví toxínov, ak budete ich stav pravidelne dopĺňať. A to myslím hrozí, keďže tu nie je špecifikované, že vývar by mal byť prírodný a nie z kocky (pozreli ste niekedy zloženie takého bujónu? hm?) a o zákuskoch tiež nie je bližšie info (stužené tuky, umelé farbivá, zlepšovacie prípravky, potravinárska želatína).
Metabolizmus sa upraviť môže, ak si trávenie nebudete upchávať určitými potravinami (medzi ktoré okrem kysnutých vecí patrí aj biele pečivo - keďže tu tiež nie je reč o tom, aký chlieb sa má papať).
Celkovo mi to pripomína delenú stravu (tam je však myslím delené s čím sa môže kombinovať ovocie a s čím zelenina).

Ja osobne som za chudnutie, pri ktorom sa zmenšia porcie, pije sa veľa tekutín a bylinkových čajov a do jedálneho lístka sa zaradí čo najviac prirodzených potravín a naopak vylúčia sa tie chemicky upravované... (jablka)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (upravené 6.7.2008, 11:46)
Ahoj Peťka, z toho čo píšeš je mi jasné, že ani ty ako mnohé dietujúce podľa tejto diety nemáš knihu, v ktorej sú špecifikované potreviny, ktoré sú dovolené papať. Ja som už v komentároch niekolkokrát odporúčala investovať do knihy, pretože v nej je pekne všetko rozpísané a tie recepty sú zo surovín, ktoré sa môžu kombinovať. V knihe sa píše, že chlieb tmavý, celozrný, ale podľa mňa, v akejkolvek diete je už zbytočné hovoriť o tom aký chlieb a pečivo sa má konzumovať. V úvode, ktorému aj majitelia knihy nevenujú dostatočnú pozornosť sa píše v prvom rade o vývare ako o čistej polievke a ten bujon je len ako možnosť ho nahradiť ( ja osobne nie som za emulgátory, ale pila som len bujon, ak som nemala vývar z vikendu) . O zákuskoch máš tiež mylné informácie, kysnuté sa samozrejme nesmú, ale autori tejto knižky mysleli aj na to a pripravili niekolko receptov zákuskov s hnedým cukrom, len žltkami, a do cesta neide žiadna múka, ale orechy, potreté len džemom, takže žiadne domáce ani cukrárenské zákusky. K tvojej prvej vete by som povedala, že všetky diety sú o znížení príjmu kalorií a táto dieta obsahuje fakt všetko čo má obsahovať, ja som ju držala 90 dní a potom aj Ďalších 90 dní zišlo mi dole 17kg a nemám pocit, že by mi nejaké potraviny chýbali , to skôr v delenej som mala absencie ovocia, lebo ak si ju riadne naštuduješ zistíš, že sa nemôže ovocie a zelenina a keďže ako prílohu, či v bielkovinový alebo škrobový deň si najskor dáš tú zeleninu, vlastne ovocie ani nemáš kedy jesť. Ja som už v niekolkých komentároch nižšie už písala tak v skatke o čom je táto dieta a aj je tu príspevok na pridávanie receptov vhodných na túto dietu, niekolko receptov mám aj ja medzi svojimi receptami a vďaka tejto diete a knihe k nej som sa naučila používať celozrnú múku a iné potraviny, ktoré som poposial nepoužívala. Na záver , ale poviem, že súhlasím aj s tým, čo si písala v poslednej vete.
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (7.7.2008, 7:57)
No mne išlo o to, že nikde v tom príspevku nebol ani odkaz na spomínanú knihu. A je trošku nezodpovedné držať diétu upravenú podľa toho, ako mi to práve vyhovuje, keďže v tom najlepšom prípade nebude fungovať, poprípade môže dojsť k nedostatku niektorých dôležitých látok alebo poruche metabolizmu a následnému "jojo efektu".
A potom sa hovorí, že diéty nefungujú... :^)
Keď je diéta rozumne zostavená, tak prečo nie.
Ja osobne zatiaľ radšej zmenším porcie toho, čo jem a snažím sa jesť čo najviac potravín v prirodzenom stave. Je to sranda, ale keď jedlá nie sú príliš upravované a dochucované, tak sa človek napapá len toľko, koľko potrebuje. A občas zaradím "očistný" odľahčovací deň, kedy toho zjem čo najmenej a orientujem sa na zeleninu alebo ľahšie jogurtíky.

Každopádne - keď chudnúť, tak s rozumom!
Všetkým diétujúcim želám veľa zdaru! (D)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.7.2008, 11:41)
Evi, len este doplnim, ze v delenej podla Diamondovcov jes kazdy den doobeda len a len ovocie prip cerstve ovocne stavy
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 11:53)
Dik Filmuška, ja Diamondovcov nepoznám, aj keď som čoto už o nich počula, viem, že exiustuje ich dieta, ale nečítala som ju , tak sa neviem vyjadriť, ale keď píšeš, že sa je ráno len ovocie, tak je to fajn, ale Peťka nešpecifikuje ktorú konkrétne delenú stravu má na mysli, tak som reagovala tak všeobecne
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (5.7.2008, 10:01)
Ahojte dievčata tak ja mam zasebou tých 90dni zhodila som 12kg mne aj to stači hoci by som prijala ešte takych 5kg dole. No dala som sa hned na tých dalších 90 dni tak uvidime dokedy [A]Tie čo ste sa nato dali tak vam držim pršteky aby ste to zvladli bez nástrah a pokušeni (cinky) vela sil. Ahojte
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (4.7.2008, 13:08)
No určite sa vysledky dostavia len vydrž ,no ato (cinky) (plavec) by sa niake hodilo čo povieš? ;-)Silvi drž sa a duffam,že ked sa vrátime bude niaky výsledok (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (slonovina) ID 50891 (3.7.2008, 19:12)
He-he, rada by som, hlavne kvoli sebe a taka foto pre porovnanie je super, zatial sa drzim. Kedy mam cakat vysledky? Este som sa nevazila, tak ani neviem, ale zatial nejako necitim zmenu, teda okrem toho, ze nie som prejedena :-| no a este musim zacat viac cvicit (cinky), ze?
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (2.7.2008, 7:55)
Silvia-neni začo čo by som pre kamošku nespravila hlavneked sa jedná o takuto maličkosť ako povzbudenie (Y) (Y) (Y) drž sa (hello) (hello) dufam,že ti to vydrží a budeš posielať tvoju fotku ako inšpiráciu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (sarusss) ID 49789 (1.7.2008, 22:51)
:-Dskusit mozem......dotazy:obdlznik coko je cela cokolada???ten salat co je na obed to myslite hlavkovy,rukolu a taketo alebo miesany napr.paradajky , paprika , uhorka...hmmm???no a o alkohole sa nic nehovori :)))zakaz???
ODPOVEDAŤ
Katarina D. (kacenka78) ID 10237, mimibazar.sk/kacenka78 (1.7.2008, 23:11)
coko by mala byt cca 10g, takze 1-2 kocôčky... (zajic) ;-) alkohol žiaden - spomaľuje spaľovanie... (D) (N) [A]
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (slonovina) ID 50891 (1.7.2008, 22:29)
jaaj, este som sa chcela podakovat Zuzke, za podporu a povzbudzovanie (hello) a potom Beatke za fotoinspiraciu, ktora ma nastartovala, ze sa to da (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (slonovina) ID 50891 (1.7.2008, 22:26)
Ahojte baby, tak sa pripajam... ja som tak Zuzkina kamoska, co sa na seba nemoze uz pozerat a od soboty som zahajila prvykrat v zivote dietu. Je to kratky cas na hodnotenie, ale aj tak uz mozem povedat, ze sa citim lepsie, nie som prejedena, nie som hladna, tak akurat, zatial som odolala vsetkym nastraham a pokuseniam a dufam, ze mi to aj vydrzi. :-p Je to super, ze kazdy den je iny, aspon sa uz dopredu tesim, co si zajtra dam... Takze ako sa hovori zatial pohoda lesna...
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (27.6.2008, 13:07)
ahojte
Beatka-no idem hned kuknuť (Y) (Y) (Y) (Y)
Lea-super len tak dalej (clamp) (clamp) (clamp)
Bibianka-práve idem poslať dietku kamoške ,ktorá presne ako ty si písala sa nemože naseba pozrieť tak obom budem držať palce (L) (L) naozaj sa to dá len treba proste isť dotoho s cielom a ked uvidíš že pomaly chudneš pojde to samé držím palčeky všetkým (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
lea z. (mischa5) ID 44640 (27.6.2008, 15:43)
Dakujem Zuzi, si milá. :-$ Momentálne síce stojím na váhe, ale tvarujem postavu, pridala som cvičenie, tak aj svaly rastu a preto nechudnem... ;-)
Tak si držím palec... (sampus) Všetkým krasny vikend... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Beata S. (Bejka007) ID 25980, mimibazar.sk/bejka007 (26.6.2008, 10:50)
Zuzanka,dakujem krasne za podporu a pochvalu.S fotom som si nebola ista,ale dala som 2foto na svoje ID25980-90dnovka pre inspiraciu.Babenky vsetkym co ste sa na to dali drzim palce.Urcite sa vam podari schudnut,ak budete mat pevnu volu. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (27.6.2008, 13:15)
Beatka-no ja som ta normalne skoro nespoznala naozaj klobuk dole (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
akurát mi kamoška písala nech jej pošlem tuto dietku a teba pošlem ako inšpiráciu aby sa jej to podarilo .dobre si urobila že si dala fotky a dokážeš aj iným že sa to dá (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Bibiana D. (bibinkaa25) ID 50057 (21.6.2008, 19:17)
Ahojte dievčata, dnes som sa rozhodla že idem do toho aj ja od pondelka, mam ešte jeden deň nato aby som si preštudovala tu knihu (skolak).
Nutne potrebujem schudnuť pretože už nezvladam pohľad na seba, za par rokov sa na mňa prilepilo asi 15 kg a konečne som dostala odvahu isť do toho a schudnuť tak dufam že sa mi bude dariť (Y)
Držte mi palce a budem rada ak sa budeme navzájom podporovať (radost)
ODPOVEDAŤ
lea z. (mischa5) ID 44640 (22.6.2008, 14:24)
(Y) (Y) (Y) len smelo do toho, ja som sa na to dala pred viac, ako mesiacom, mam dole 7 kg, ešte asi 8 kg by som rada, a verim, že sa podari... :-$ Tak sa drž, je to len o preprogramovani, nežijeme, aby sme jedli... (H)
ODPOVEDAŤ
Beata S. (Bejka007) ID 25980, mimibazar.sk/bejka007 (14.6.2008, 7:12)
Ahojte vsetky mamicky.Dnes som si precitala vase prispevky k teme 90dnovky a rozhodla som sa tiez podelit o skusenosti.Dnes mam za sebou 73dni dietovania a musim povedat,ze som nadmieru spokojna.Zacala som na 77kg a zo zaciatku tie kila a aj centimetre isli dole ako sibnutim prutika.Dietu dodrziavam podla rozpisu v knihe a musim povedat,ze to chce naozaj pevnu volu a sebazapretie/pre gumene cukriky,chrumky a oriesky by som vedela urobit cokolvek,ale teraz mi to ani nepride a doma sa toho povaluje naozaj dost pri dvoch malych detoch,ved to poznate/.Ale nie to som chcela.Samozrejme k diete patri aj pravidelny pohyb a tak kazdy den ci sa mi chce alebo nie sa trapim na orbitreku 30 minut a potom este nejake tie posilovacky na brusko.Sem-tam korcule a naozaj robi to zazraky.Partie ako su stehna a zadok som nemala nikdy v takom stave ako teraz.Dokonca manzel si vsimol ze nema co do ruky :-D.Baby podporujem kazdu,ktora sa na to da a drzim palce.Dnes mam 63kg, na pase mi chyba 11cm,na bokoch 9cm,hrudnik isiel dole o 9cm a stehna o 15cm.Ak vam to pride ako vychvalovanie,tak tak som to vobec nemyslela...chcela som vam len ukazat baby,ze to naozaj ide.Ved ked obliekate 44velkost a o 3 mesiace na vas visi aj 38,tak to stoji zato,nie????Tak ak sa na to date,tak len VYDRZAT. |:o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (16.6.2008, 11:50)
Beatka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) strašne moc gratulujem a určite to neni chválenie som rada že sa ti podarilo tolko dať dole,na inšpiráciu by si mohla aj niake to foto nie? :-) :-) :-) supere (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (Rumba) ID 10968 (9.6.2008, 13:41)
Lea drž sa aby si to zvládla a dosiahla váhu aku chceš |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
lea z. (mischa5) ID 44640 (9.6.2008, 14:45)
(L)Dakujem pekne, ešte by som rada 10 kg, no dnes sa mi to zdá veeeľmi ďaleko.... :'( Ale pre všetky, niesom hladna, hoci dnes pijem len vodu, ani hlava ma neboli... Tak si držím paste... ;-)
ODPOVEDAŤ
lea z. (mischa5) ID 44640 (9.6.2008, 9:03)
|:o)Prajem krásny dnik vospolok. (plavec) dnes mam vodný deň, ubytok 6 kg a nádej, že sa podarí dodržať to do konca... [A]
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (8.6.2008, 19:24)
Ahoj Zuzanka tak ešte 90 dni nema ale čo den to bude no mala som aj slabe chvílky čo ma premohli a boli silnejšie ako ja. Ale zvladam to inač v pohode aspon si to myslim . (L) Lea vopred dakujem a tu je moja emailova adresa 77kami@azet.sk :-) (hello) Dufam že mi to dojde.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 46.154 (zobrazuje sa 46001-46020)<< predošlé 1,.,2296, 2297, 2298, 2299, 2300, 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306,.,2308 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu