Janka E. (layla) ID 9231 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 204 návštěvníkov)
Chinois
[ recept č. 36618 zo dňa 24.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.
POSTUP PRÍPRAVY
Tuto maskrtu som prvykrat objavila v obchode asi pred rokom, a je naozaj vynikajuca. Na internete som si vyhladala recept, vyskusala a kedze bol chutny, rozhodla som sa s nim podelit:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Do DP si dame najskor tekute a potom sypke suroviny. Zapneme program cesto ( Eta Harmony - program c.7 - hodina 50minut). Kto nevlastni DP, tak si spravi kysnute cesto klasicky. |
|
Medzitym si pripravime plnku. Zltky vymiesame s cukrom do peny a pridame hladku muku. |
|
Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa nam cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam. |
|
Zmes dame naspat na sporak, a miesame, kym nam krem nezhustne. Potom ho dame vychladnut. Netreba ho miesat, vobec nebude vadit ked ostanu hrudky. |
|
Okruhlu tortovu formu vymazeme olejom a vysypeme mukou. Z jednej tretiny cesta vytvorime kruh o priemere tortovej formy (ja som pouzila ruky, ale mozte aj valcek) a vlozime na dno formy. |
|
Zo zvysneho cesta vyvalkame obdlznik, potrieme ho kremom a mozme posypat bud hrozienkami alebo cokoladou. Cesto zvinieme a nakrajame na cca 5cm kolieska. |
|
Tieto kolieska pokladame na cesto ulozene na dne tortovej formy. Do NEZAPNUTEJ rury dame misku s vriacou vodou a vlozime do nej tortovu formu s chinois a nechame trosku podkysnut - cca 20minut. Nakoniec misku vyberieme, ruru zapneme na 180stupnov a pecieme priblizne 20minut, nakoniec teplotu znizime na 160stupnov a dopecieme. Po dopeceni povrch potrebe sladkou vodou. Nechame desat minut vo forme a potom chinois vyberieme. |
|
Moje nie su take krasne ako kupovane v obchode, ale su velmi chutne:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 88 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
| Zuzana H. (zuzu69) ID 87892, mimibazar.sk/zuzu69 (upravené 25.10.2011, 20:05) |
Janka Práve som ho upiekla už po niekokľký krát...a musím povedať, že je neskutočnýýýý, úúúúžasnýýýý ....ďakujem za perfektný receptík Zuzana |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:50) |
Zuzi, som rada... Je to naozaj skvela mnamka |
ODPOVEDAŤ |
emília p. (milu74) ID 196370 (12.10.2011, 12:43) |
nádherné |
ODPOVEDAŤ |
Kateřina K. (Kackake) ID 163278 (23.9.2011, 10:01) |
Večer jsem upekla a po snídani zbyla jen půlka I když bojuji s kynutm těstem, receptík se vydařil, děkuji za něj. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:51) |
Kati, ja som tiez nikdy nevedela robit s kysnutym cestom... Preto som si kupila pekarnicku, kysnute cesto v nej robim castejsie ako samotny chlebik |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (29.6.2011, 9:27) |
A ozaj, dala som menej cukru do plnky . Páčilo sa mi aj to, že sa kysnutý koláč piekol v tortovej forme. Super nápad, určite ho budem robiť častejšie. Deti sa ráno pri stole veľmi potešili, že aké fajné raňajky ( piekla som večer, keď už spali ). |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (29.6.2011, 9:24) |
Vynikajúci koláč, ďakujem za recept. Len by som podotkla, že plnku som robila na sporáku naraz, všetky ingrediencie som prešľahala habarkou a uvarila hladký krém. Veľmi chutné. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (9.3.2012, 21:52) |
Kika, tak ten sa ti naozaj krasne vydaril |
ODPOVEDAŤ |
| miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (19.6.2011, 16:22) |
Super recept všetci veľmi chválili, dnes ho idem piecť opäť |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (suzzanne) ID 124825 (8.6.2011, 9:40) |
veľmi dobrý receptík, ďakujeme, veľmi nám chutilo, už dlhšie som sa to chystala vyskúšať a teda som bola milo prekvapená aké lahodné a mäkkučké je to pečivko |
ODPOVEDAŤ |
| martina a. (fatinka) ID 97732 (8.6.2011, 9:26) |
a to som chcela napisat,ze na obed pokrajam na kusky dam upiect do truby a polejem pudingom a bude to ako dukatky |
ODPOVEDAŤ |
| martina a. (fatinka) ID 97732 (8.6.2011, 8:57) |
ahoj cesto bolo uplne perfektneeeeeeeeeeeeeeee,len skoda ze som spekulovala s plnkou (((((( urobila som kokosovy puding pridala jemny tvaroh bolo to mnamkove,ale bolo toho vela,cize stred sa mi neupiekol a bolo to surove ,takze nabuduce skusim klasicku orechovu,alebo makovu,aby bolo toho menej a urcite sa mi to upecie.ozaj a co vsetko z toho cesta mozem robit??? |
ODPOVEDAŤ |
slavka m. (slakva) ID 97322 (3.6.2011, 14:33) |
|
ODPOVEDAŤ |
dana d. (dandur) ID 62398 (1.6.2011, 13:37) |
Vyzera uzasne ,dnes vyskusam a ak mozem odpovedat Pre Hanku ta miska s vriacou vodou ide do nezapnutej rury a ide len o podkysnutie. A pri zapnuti sa miska vyberie ... Dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (1.6.2011, 14:17) |
Dani dufam, ze vam chutil. Ja som ho uz tiez dlho nerobila, asi sa zajtra do toho pustim |
ODPOVEDAŤ |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (1.6.2011, 7:45) |
Jani, chcem sa spytat na tu misku s vodou v rure - aku pouzivas? Velakrat som citala, napriklad pri peceni peciva/chleba, ze sa ma dat do rury, ale ja mam obavy, aby to tam nepuklo.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (1.6.2011, 14:17) |
Hanka, ta miska je v nezapnutej rure, len aby cesto podkyslo trosku ale moja znama to robila aj "bez tejto procedury" - ako ona povedala a vydaril sa jej tiez drzim palce, a dufam, ze bude chutit |
ODPOVEDAŤ |
monika l. (mony2050) ID 182701 (10.5.2011, 20:49) |
ahoj,chcem sa spýtať, či tento recept niekto skúšal z bezlepkovej múky |
ODPOVEDAŤ |
Mária Š. (Liliana) ID 8745 (18.4.2011, 14:48) |
fantastický....úžasný...geniálny... dakujem za skvelý recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (1.6.2011, 14:14) |
Majka som rada, ze vam chutil |
ODPOVEDAŤ |
silvia v. (sisiva) ID 114301, mimibazar.sk/sisiva (12.4.2011, 17:22) |
Hmmm, tak toto aj ja musím vyskúšať, strane to lúbime ku |
ODPOVEDAŤ |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (15.3.2011, 17:55) |
Janka, takú si mi spravila radosť s týmto receptom, lebo už som to videla v obchode, ale tento upečený podľa Tvojho receptu naozaj nemá chybu! Piekla som pre nás, aj pre rodičov. Je výborný aj na ďalšie dni. Určite spravím aj na budúce. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (6.4.2011, 21:32) |
Darinka to som rada Aj z obchodu je celkom fajny, ale domaci je domaci |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.3.2011, 17:34) |
Ahoj Janka http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=785303 tak túto dobrotu my budeme môcť stáááále . Dala som dovnútra len čokoládu, hrozienka my nemusíme. Veľka dobrota . Po prvý krát som robila pre nás doma, a na ďalší týžden som v sobotu piekla pre sestru a v nedelu pre rodičov Dakujem za super receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (6.4.2011, 21:31) |
Matka, ani ja hrozienka moc nemusim Ale vydaril sa ti nadherne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.4.2011, 13:14) |
Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 88 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |