Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 544 návštěvníkov)
TIRAMISU jednohubky
[ recept č. 4627 zo dňa 24.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
480 g okrúhlych piškót * 250 ml presso kávy * 4 ČL tuzemáku *zopár kvapiek mandľovej arómy * 500 g syru Lučina * 4 PL preosiateho práškového cukru * 250 ml vyšľahanej šľahačky * 10 PL vaječného likéru * kakao na posypanie * špáradlá * (papierové košíčky)
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajúci variant Tiramisu na párty. Je to naša najobľúbenejšia kombinácia ingrediencií na domáce Tiramisu. S Lučinou nám chutí viac ako s Mascarpone a ten vaječný likér ako náhrada vajec urobí svoje... Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g). Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-) Ako na to? Stačí kliknúť na obrázkový postup.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Uvaríme silné presso, pridáme doň tuzemák ... |
![]() |
2 . ... a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať kopec času na vychladnutie. |
![]() |
3. Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, ... |
![]() |
4. ... vaječný likér a všetko dobre vymiešame. |
![]() |
5. Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ... |
![]() |
6. ... ktorú zľahka vmiešame do syrového základu. |
![]() |
7. Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém ... |
![]() |
8. ... a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením. |
![]() |
9. "Vojakov" postavíme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich "pregúľame" na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou. Na "pokvapkávanie" sa mi osvedčila najväčšia injekčná striekačka (s objemom 20 ml). Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos (zase tesne vedľa seba) a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod. |
![]() |
10. Po 12 hodinách ich husto posypeme klasickým "horkým" kakaovým práškom cez sitko, do stredu každej "Tiramisky" napichneme špáradlo a môžeme ich expedovať na čistý podnos, prípadne do košíčkov. Mňam. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 69 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
 | Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (3.8.2010, 11:16) |
super rýchly jednoduchý recept,robila som na oslavu a všetci chceli recept,je to skvelé a odteraz robím pri každej príležitosti! vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.8.2010, 8:44) |
Teším sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika H. (imelia) ID 149854 (22.5.2010, 19:17) |
Tak na toto sa tesim... urcite vyskusam o tyzden, ked ma ocino narodky... moc sa na to tesim a pride mi to dost jednoduche... super... tesim moooc |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.5.2010, 22:04) |
Som zvedavá na odozvu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
LUBICA D. (kozliatko) ID 94049 (28.3.2010, 18:31) |
ja som nepouzivala lucinu ale mascarpne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
LUBICA D. (kozliatko) ID 94049 (28.3.2010, 18:30) |
ja som ich robila na vianoce a mozem povedat su super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela S. (gabca-caci) ID 123243 (1.12.2009, 22:49) |
No tak toto je peckaaaa.... urobim svokrovcom na mikulasa...dakujem za tip!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.12.2009, 19:51) |
Nie je zač. Dúfam, že si pochutil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga B. (ollla) ID 99895 (23.11.2009, 18:12) |
No,tak toto je super nápad U nás tiramisu ,,letí,, ja ho robievam do klasického hlbokého plecha a len gule majú za ušami A lučina?No,musím skúsit.....vdaka za tip (ja robievam s pomazánkovým maslom)Určite ich v najbližšej dobe skúsim..... D A K U J E M  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.11.2009, 14:37) |
Ja to trochu piplačka, ale na párty sú jednohubky ako stvorené. Treba vyskúšať, viac možností krémov, každému chutí niečo iné, my preferujeme Lučinu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata l. (kjhgf) ID 118277 (24.10.2009, 22:12) |
zdravím tiramisu som doteraz nerobila chcela by som poradiť do akej miery namáčate tie piškoty v káve nestalo sa vám, že boli premočené a rozpadávali sa alebo naopak boli suché? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.10.2009, 14:12) |
Na tie 2 balíky piškót (480 g) je 250 ml kávy akurát - aspoň mne to tak vychádza. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (24.10.2009, 22:40) |
Beatka, ja pouzivam podlhovaste piskoty, lebo ked som naposledy dala klasicke okruhle, tak sa uplne rozmocili... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (9.7.2009, 19:50) |
jéééj,tak toto musí byť super... ,aj to krásne vyzerá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.7.2009, 9:24) |
Veruže aj je super. Pre toho, kto má rád Tiramisu, určite.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (27.6.2009, 22:32) |
toto je famozny napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (1.7.2009, 13:40) |
Ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.6.2009, 23:01) |
Vdaka Vam velka...dnes som dokončila a suuuuu fakt dakujem velmi krasne kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15621  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (1.7.2009, 13:40) |
Tešim sa!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.4.2009, 18:04) |
Nie je zač, teším sa!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (hoska) ID 31567 (14.4.2009, 13:26) |
no mne sa nevydarili... Plnka sa mi celá vpila do piškót, takže to v konečnom dôsledku bolo totálne suché... No nevadí, vyskúšala som... Tieto Vaše vyzerajú úplne fantasticky, ale neviem či ešte nájdem odvahu znova to skúsiť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana Š. (Jančina) ID 32604 (24.6.2009, 21:16) |
mne dopadli tak isto... škoda, tak som sa nane tešila....ale aspon niesom jedniná....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.4.2009, 18:03) |
Hmm, Slávka a tiramisu v tortovej forme si už skúšala? Ak nie, tak skús najskôr vo forme a možno prídeš na to, v čom je háčik. Mne sa krém začal roztekať (vplyvom teplých rúk), keď som ho dala do sáčku a špricovala som ho zo sáčku na piškóty . tak som ho potom radšej na piškóty dávala lyžičkou. Inak si neviem vysvetliť, prečo sa plnka celá vpila do piškót.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa N. (denda761) ID 30148, mimibazar.sk/denda761 (14.3.2009, 23:11) |
dakujeme za vyborny receptik vsetkym velmi chutilo ja sama som zjedla za tacku mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.3.2009, 10:27) |
Teším sa!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka G. (jaz) ID 32756 (8.1.2009, 22:41) |
dakujem za super receptik , manzelovi som pripravila na narodeniny namiesto torty jednohubky usporiadane do 36-tky, nevedel sa dopapat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.1.2009, 12:45) |
Janka, nie je zač, teším sa. Výborný nápad s tým narodeninovým číslom. Ja som robila predvčerom tiramisu, ale ako tortu. Všetkým veľmi chutila a tou Lučinou boli prekvapení.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (3.1.2009, 20:47) |
Elka, dakujem za super receptik, dnes sme sa s malou realizovali Je to delikatesa! A to este neviem, ako to bude chutit zajtra odlezane Ja som pouzila neochutene natierkove maslo - CLEVER a je to super, ani to nezistite, ze to nie je mascarpone, lebo je iba minimalne osolene.. takze doporucujem na pripravu aj taketo masielko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (8.1.2009, 22:26) |
Majka, teším sa, že vám Tiramisky chutili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Majka B. (Majka82) ID 43088 (15.12.2008, 21:46) |
Ok, tak uz su aj zjedene ... no mam jednu otazocku. Som to len ja alebo sa aj niekomu inemu lepili na zuby? Neviem ci som urobila nieco zle, alebo som dala malo kremiku alebo co... ale lepili sa. Stalo sa to aj niekomu inemu? Co mam urobit inak nabuduce, pretoze to je velmi fajny receptik...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.12.2008, 23:05) |
V tomto neviem poradiť. Nám sa nelepili. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Majka B. (Majka82) ID 43088 (13.12.2008, 10:13) |
Dakujem za recept... skusala som hladat cosi podobne na ceskom Minibazare a nasla som ten Vas recept len prelozeny v Cestine... trosku divne lebo ta pani pouzila este aj vase vety s tym ze akoby original bol od nej... Este raz dik za receptik, zajtra uvidim ako sa mi vydarili...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.12.2008, 23:01) |
Nie je zač. To s tým prekladom na českom MMB - . No, aspoň dotyčná pani použila vlastnú fotku. Zistila som, že na webe je tento môj recept skopírovaný viackrát aj s mojimi fotkami (niektoré dokonca aj s logom MMB). Keby mali ľudia toľko slušnosti a opýtali sa, či môžu použiť cudzie fotky. Vrcholom drzosti je, keď človek nájde svoj recept aj so svojimi fotkami v časopise pod cudzím menom, to sa stalo už viacerým kočkám z MMB.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Bertova A. (Finky) ID 8784 (30.5.2008, 23:04) |
Ahoj Ela, nasla som tento recept, ktory vyzera uzasne lakavo, ale...chcela by som ho urobit na jednu velmi letnu party a neviem, ci sa mi to nebude topit...porad, prosim. Vdaka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (9.6.2008, 15:19) |
Ahoj Andrejka, dostávam sa po 2 týždňoch odmlky na MMB. Neviem, či to už nie je pre Teba neskoro. Máš možnosť mať jednohubky pred podávaním v chladničke? Myslím, že ak nie, krém by asi povolil a kakao by viac navlhlo. Zatiaľ som tiramisu v lete nerobila, tak s tým nemám skúsenosť. Inak kakaom odporúčam posýpať jednohubky čo najneskôr - najlepšie pred podávaním, nech to kakao veľmi nenavlhne. Držím palce, nech sa vydaria a vydržia. Vlastne nie, nech dlho nevydržia a nech sa hneď zjedia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera M. (Viva) ID 11911 (18.5.2008, 19:38) |
Elenka ! Pripravila som tvoju dobrotku svokrovcom k výročiu a všetkým strašne chutilo !!! KĽudne ti poviem, že dve tácky zmizli v priebehu desiatich minút .....a keďže mi ostal krém, spravila som podľa tvojej rady poháre s banánom, zvyšným krémom a šľahačkou + postúhanou čoko . FANTASTICKÉ Veľmi pekne ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.5.2008, 16:47) |
Júúúj Vierka, nemáš zač, teším sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (8.5.2008, 19:17) |
chystám sa na oslavu robiť tieto jednohubky,vyzerajú super len sa chcem spýtať ako vyzerá tá lučina?? ja som hľadala už v 3 obchodoch a všade mali len takú malú kelímkovú ako nátierk.maslo asi nemyslíte túto,že? keď nezoženiem tak mám ricottu,tak hádam to tiež bude ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (8.5.2008, 21:56) |
Lučinu predávajú balenú buď vo fólii po 62,5 g alebo vo vaničkách po 100 g a po 200 g. Tu je linka, kde sú aj zobrazené jednotlivé balenia a druhy, sú to tie prvé 2 fotky: http://www.apetito.cz/cnt_page.php?menu_id=104&menu_parent=77&menu_lang=sk&menu_page=83 S ricottou som ešte tiramisu neskúšala, zatiaľ u nás najviac boduje práve Lučina.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (8.5.2008, 22:13) |
tak je to presne to čo som s myslela,ale nekúpila tak skúsim zajtra pozrieť ja som myslela,že to je balené vo väčšom balení ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 69 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |