. .. .. .. .. .. .
. .

Dukanova dieta - RECEPT 42436

DIETY

ID 93084 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 89 návštěvníkov)


Dukanova dieta


[ recept č. 42436 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

Pozna ju niekto???Vyskusal,alebo uspesne pokracuje. Dieta zarucuje pekne schudnutie a bez hladovanie,mozete jest bez obmedzenia avsak...len tie kt.potraviny,vsade vo svete je to c. 1.Tato dieta ma 4.fyzy kt.sa treba drzat.

POSTUP PRÍPRAVY

1.faza
Táto fáza diéty je veľmi motivujúca, nakoľko vidíte ručičku váhy klesať smerom nadol veľmi rýchlo.
Dĺžka prvej fázy závisí od hmotnosti, ktorej sa chcete zbaviť. Ak je to menej ako 5 kg, mala by trvať 2 dni, ak je to medzi 5 a 10 kg - 3 dni. Ak je váš úmysel schudnúť 20 kg - fáza trvá 5 dní a ak viac ako 20 kg - zotrvajte v nej aspoň 7 dní. Nikdy však neprekračujte 10 dní.
Máte povolené jesť iba čisté bielkoviny: chudé teľacie alebo hovädzie mäso, chudú hydinu a ryby (zoznam povolených potravín môžete nájsť na úvodnej stránke). Mäso sa nesmie vyprážať, ale grilovať, variť na vode alebo piecť. Ak sa rozhodnete pre vajíčka, máte dve možnosti : ak jete iba vaječné bielka, môžete ich zjesť koľko len chcete, ale ak sa rozhodnete pre mix bielkov a žĺtkov, sú obmedzené na 4 týždenne. Veľmi dôležitý je pitný režim, treba piť aspoň 1 ½ l tekutín denne. Nezabudnite sa zásobiť aj potrebnými vitamínmi kvôli nedostatku vitamínov pri tejto diéte. Ja si napríklad kupujem výživový doplnok Bion 3, ktorý obsahuje kompletný rad vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a živých probiotických kultúr. Veľmi dôležité sú pri Dukanovej diéte ovsené otruby, ktoré zachytávajú tuky a cukry prostredníctvom beta-glukánovej molekuly. Ovsené otruby zasýtia a tak si ich dajte hlavne vtedy, keď vás prepadne veľký hlad.

V tejto fáze treba dodržiavať iba jednu vec – všetko, čo je povolené môžete jesť bez obmedzenia. Ostatné potraviny radšej zabudnite, že existujú.

Útočná fáza je pre vaše telo veľkým prekvapením, a tak sa bude musieť prispôsobiť novému spôsobu stravovania.

Začať s novou diétou je najlepšie na začiatku víkendu, kedy nemáte toľko povinností ako cez pracovný týždeň. Určite pocítite pocit obmedzenia z toho, že nemôžete jesť všetky potraviny, na ktoré ste boli zvyknutí. Aby ste si uľahčili takýto spôsob frustrácie, snažte sa naplniť vašu chladničku čo najväčším množstvom povolených potravín. Pokúste sa nahradiť kvalitu – kvantitou, keďže môžete jesť bez obmedzenia.

Hlavne sa nedajte odradiť a pokračujte 2.fázou, ktorá je oveľa príjemnejšia, lebo budeme môcť ku bielkovinám jesť aj zeleninu.

2.faza
Počas druhej fázy Dukanovej diéty medzi sebou striedate čisto bielkovinové dni (presne tak ako počas 1.fázy - útočnej) a bielkovinovo-zeleninové dni. Na začiatku praxe doktor Dukan radil zotrvať v jednotlivých fázach vždy 5 dní, ale po čase zistil, že to môže byť pre niektorých ľudí náročné. Vyskúšal teda striedanie jednotlivých fáz každý druhý deň, teda jeden deň čisto bielkovinový a druhý deň jete všetky potraviny z prvej fázy a pridáte k tomu zeleninu.
Povolená zelenina : rajčiny, uhorka, reďkovka, špenát, brokolica, artičoky, špargľa, pór, kapusta, šalát, čakanka, huby, zeler, fenikel, baklažán, cuketa, paprika, sójové klíčky, cibuľa, mrkva a cvikla len v obmedzenom množstve.
Nezabudnite, že ryža, zemiaky, cestovina, kukurica, strukoviny a avokádo sú zakázané !
Dôležité :
- Pravidelne striedame jednotlivé dni
- Denne konzumujeme 1 a pol lyžičky ovsených otrúb
- Pokúsime sa zvýšiť množstvo chôdze na 30 minút denne
- Pijeme najmenej 1,5 litra vody denne
- Tofu syr je tiež povolený. Môžeme ho primiešať do jedla alebo rozmixovať s jogurtom na omáčku
- Mäso a zeleninu pripravujeme bez tuku dusené na vode, grilované, v alobale, v silikónovej nádobe, nad parou a pod.
- Ku jedlu môžeme podávať omáčky bez tuku
- Nezabúdame ani na vitamíny !

V tejto fáze treba zotrvať až pokiaľ dosiahnete vysnívanú váhu.

3.faza
Do 3.fázy – takzvanej konsolidácie prichádzate akonáhle dosiahnete svoju želanú hmotnosť. Ak sa teraz vrátite k svojim pôvodným stravovacím návykom, kilogramy veľmi rýchlo nabehnú späť. Preto je táto fáza veľmi dôležitá. Jej dĺžka závisí od toho, koľko kilogramov ste schudli. Za každý zhodený kilogram 10 dní konsolidácie, to znamená, že ak ste schudli 5 kilogramov, v tejto fáze musíte zotrvať 50 dní. Ak išlo o 30 kg, tak 300 dní. Nemusíte však mať strach, lebo váš jedálniček bude oveľa pestrejší. Počas tejto fázy musíte pomaličky navyknúť váš organizmus na novú « podmienenú slobodu ».


Do svojho menu môžete pripojiť :

Jedna porcia ovocia denne (okrem banánov, hrozna, čerešní a orieškov)

Keď hovorím o porcii, tak myslím jeden kus ovocia ako napr. jablko, hruška, pomaranč, grapefruit, broskyńa...

Drobného ovocia ako jahody a maliny si môžeme dopriať za malú misku.

Veľké ovocie ako melón a dyňu prekrojíme na polovicu.

Stredne veľké ovocie ako marhule a slivky jeme po dvoch kusoch.

Dva krajce celozrnného chleba denne

Chlieb môžete jesť kedykoľvek – na raňajky, na obed formou sendviča alebo nečer so syrom.

40 g syra denne

Ak hovorím syr, tak myslím tvrdý syr ako ementál, gouda, comté, tomme a pod. Mäkké syry typu camembert alebo roquefort sú ešte stále zakázané.

Týždenne 2 porcie jedál obsahujúcich škrob : cestoviny, kuskus, šošovicu, ryžu alebo zemiaky.

Ryžu a zemiaky jeme len v obmedzenom množstve – 125g

Cestoviny sú najvhodnejšie zo všetkých škrobov v tejto fáze. Dobre zasýtia a človek pri nich nemá pocit, že drží diétu. Máte právo na 220 g varených cestovín napríklad s ľahkou paradajkovou omáčkou, cibuľou alebo bylinkami.

Kuskusu, polenty alebo boulgouru si môžete dať 220 g.

Celozrnná ryža je tiež povolená – 220 g.

Šošovice, fazuli a hrachu si môžete dať tiež 220 g.

Každý týždeň dvakrát nárok na jedlo podľa želania, pričom tieto jedlá musia byť oddelené minimálne jedným dňom, v ktorom diétu dodržiavate. Keď hovorím o jedle podľa želania, tak myslím len jedlo a nie celý deň. Ide o predjedlo, hlavné jedlo a dezert, ale len jednu porciu, a nie hneď niekoľko...


Jeden deň do týždňa potrebujete absolvovať čisto bielkovinový deň. Tento deň vám zabezpečí udržanie stratených kilogramov. Najjednoduchšie bude, ak si dopredu stanovíte ten istý deň, počas ktorého sa budete stravovať ako v 1.fáze.

4.faza
Záverečná fáza už povoľuje všetko, jedinou podmienkou je, že raz týždenne musíte dodržiavať čisto bielkovinový deň z prvej fázy.
<< Smoliatko | Dukanova dieta | Svadobná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 2.916 (zobrazuje sa 2881-2900)<< predošlé 1,.,140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ďalšie >>
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (28.10.2011, 14:59)
Čauko prvý deň zatiaľ v pohode práve olovrantujem,dala som si morčaciu šunku a taký slaný syr som si kúpila:
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 14:20)
myslim si ze tato dieta by ti mala vyhovovat nebudes hladna a kg pojdu rycho dolu...90dnovka bola dobra ale len na take chudnutie 5-10kg a niekto potrebuje schudnut aj viac a myslim ze toto je spravne riesenie aj pre teba...len si musis zvyknut na ttie skoro same bielkoviny ale je dost receptov aby sa ti to neznechutilo...drzim palce dufam ze teraz ti to pojde uz dole (Y) (Y) (Y) rada budem pri tom (Y) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 14:17)
ahoj (L) Jaroslavka tak ako ide prvý den??? na ranajky o 10:30 :-D som, mala sunkove rolky s cothage syrom + paradajka a uhorka...a este niesom hladna a ani nemam kedy jest ,-) inak jest mozes neobmedzene takze aj o 22h vecer ale uz len niecop lahke takze by si nemala hladovat...ja jem len 3 krat do dna ale stale sa citim najedena aje mi super,mam viac energie a uz nemam ani ziadne problemy predtym aj 90dnovke ma stale zduvalo,brblalo v bruchu a kazdy vecr som mala nafuknujte brucho a teraz nic na wc chodim pravidelne,brucho je ploche ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (28.10.2011, 12:33)
tak dobre to ide dole, no preštudujem a uvidím potom....alebo ako to pôjde tebe a Katrin
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 12:17)
boze moj mna tak bolia krize a vajecniky ze sa mi chce az kricat 8o| 8o| 8o| :´( a to takto vzdy v prvy den cely den idem zas prelezat :-( idem si spravit kavu som este nemala na ranajky (C) a musim ist este pupratovat a zakurit a mozem ist oddychovat ,-) dufam ze do zajtra to prejde
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 12:14)
Tani nejake 3 kg...ale dostala som kramy tak presne neviem ale vcera som mala 1tyzden...tak to je celkom dobre za tyzden 3 kg ono v tejto diete kg idu dole strasne rychlo pretoze sa chudne len 1 a 2 faze v 3 faze sa uz len udrzuje...takze este 7 kg a budem kocka (dance) ,-) a musim schudnut lebo som si objednala bundu s netu a je mi trochu uzka a to je akoze 40tka zapnem ju vsetko len mi furt vyskakuje lebo mi ju boky tahaju hore :-D tak dufam ze do vianoc ju bdem uz nosit (Y) tani tak si to postuduj a pootm sa pridaj (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (28.10.2011, 11:06)
Zlatanka a koľko máš dole od kedy si začala?
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (28.10.2011, 10:51)
zatiaľ ďakujem Zlatanka..no uvidím či sa na to dám, ešte počkám také 2 týždne a potom sa rozhodnem
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 10:40)
ahoj tak 1 fazu podla toho kolko chces schudnut?ak 10kg tak 5 dni ale ak menej tak len 3dni... napisem ti to iste co Jaroslavke a je na tebe ci to budes jest podla toho alebo ako ti to vyhovuje...a recepty su na dukanovadieta.com od tial mam aj ja recepty...


1den
:ranajky kava alebo caj s umelym sladidlom+sunku s cothage syrom
desiata:tuniak vo vlastnej stave
obed kuracie prsia
olovrant:cokoladovy kolacik
vecera jogurt s otrubami

2den
ranajky:jogurt
desiata. sunka
obed:otrubova pizza
olovrant:prazenica z bielok
vecera:odtucneny tvaroch

3den
ranajky: sunka
desiata:jogurt bez otrub
obed kridla alebo stehno
olovrant:dukanov chlebik s nutelov
veceras jogurt

4den
ranajky:prazenica
desiata:cokolsadovy kolacik
obed:pizza otrubova alebo masko
olovrant:cothage cesse
vecera:jogurt ale uz bez otrubov ak budes mat pizzu

5den
ranajky:tvaroch
desiata: sunka
obed:masko
olovrant:pralinky
vecera:jogurt s otrubami


zatial som ti to napisala takto ale je jedno v akom poradi si to das...a nemusis az 5 krat do dna jest ja jem len 3 krat.


na tej stranke dukanovadieta.com si pozri aj recepty aj vsetky povolene potraviny...ale mozes masko kuracie,jogurty,vajcia,syry este nie len cothage syr,tvaroch,sunku,tuniaka ale len vo vlastnej stave,ryby zelenina a ovocie este NIE! ak nebudes vediet napis ale napriklad ja mam dnes na ranjky sunkove rolky s cothage syrom,na obed kridla a na veceru budem mat jogurt s otrubami ked som ich nemala v ziadnom jedle...a ak si budes robit chlebik tak by ti mal vyjst na nejakych 6 dni lebo tam ide az 12lyzic otrub tak si ho das do mraznicky a mozes ho jest aj kazdy den...ak nieco napis nespominam si teraz na vsetko ale pytaj sa :) a pootm uz ps na tu stranku na mmb-dukanova dieta pekny den :)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (28.10.2011, 10:36)
no trošičku mám z toho chaos, tie prvé dni to len čisté mäso alebo, budem rada keď mi napíšeš pekne po lopate a nejaké recepty by si nemala?
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 10:30)
ahoj tani pridaj sa budeme radi (clamp) aspon budeme viacere...vies co mas jest ci? jaroslavke som pisala co ma jest ...vsetkemu rozumies daj len vahu a mozes zacat... (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (28.10.2011, 10:07)
(hello) Zlatanka, no rozmýšľam že či nezačnem s vami dietovať...ale nejako z toho nemôžem výjsť
v 90 dňovke mi už tiež váha stojí a nechce sa hnúť, už si asi telo zvyklo na ten princíp stravovania a má chudnutie na háku :(
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (28.10.2011, 10:04)
ahoj (hello) tak ako ide prvy den? ja som dnes prave dostala kramy +o( tak zas budem mat strasnu chut na sladke ,-) ale aj vcera som mala chut na sladke a dala som si biely jogurt 0,1%a do toho lyzicu nuteli tej co som si spravila a je to super chuti to ako ked sme si robievali smotanu s kakaom a cukrom :-D tak ak budes mat niekedy strasnu chut na sladke tak si daj to... (Y) na ranajky si idem dat sunku s cothage syrom na obed si spravim asi pizzu otrubovu uz som dlho nemala...od 1 fazy si mozes aj ten chlebik robit a jest ho kazdy den len nie cely den aby si vela tych otrub nezjeda...otrubi su pozierac tukov ale zas sa nemozu jest vela :-$ pekny den (child1)
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 18:19)
Už si si nejaké vitamíny nakúpila .Ináč podľa krvnéj skupiny by som mala jesť hlavne mäso .Asi to bude aj pravda tak vyskúšam túto dietu rada ,celkom mi vyhovuje,že sa tu je 5 krát za deň lebo v tomto som ja lajdák ale ked´to mám predpísané tak mi to ide :
Budem sa tieto dni držať toho rozpisu čo si mi poslala na email vyzerá dobre nemala by som mať žiaden problém!!
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 18:15)
Zajtra idem na nákup do Kauflandu už som si aj súpis spravila .Chcem ten otrubový chleba vyskúšať spraviť tak Ti dám potom vedieť či sa mi vydaril !! :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (27.10.2011, 17:27)
ahoj tu som (L) (L) ja tiez nejem kazdy den masko skor tie jogurty,syr
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 18:13)
Bože tak som sa do téj diety začítala ,že som na teba zabudla prepáč!! ,-)
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 17:11)
Už som to preliezla tak zajtra začínam ja budem skôr jogurtová a syrová akoto len bude možné!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (27.10.2011, 16:43)
ahoj ja tiez budem radsej jest masko a ko ked som drzala mliecnu alebo ryzovu dietu :-D :-D :-D mne tato dieta celkom vyhovuje ja mma rada bielkoviny a je dost dobrych receptov na kazdy den len si ich pozri ns tej stranke dukanovadieta.com tak sa uz priprav na zajtra (Y)
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 17:10)
Čauko Zlati ja som síce neni moc mäsková ale čo už musím vydržať! :-$
ODPOVEDAŤ
Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 (27.10.2011, 14:14)
Ja už som nevydržala a nakukla som prv Tak od zajtra začnem mne sa tá váha stále motá okolo 102 kg takže tú aj uvádzam .Ideme do toho zajtra idem k lekárke tak si kúpim vitamíny dobre .Vieš niekto povie ,že je táto dieta zlá ale vždy je lepšia ako ked´som bola stredoškoláčka a držala som dietu t.j. raňajky nič desiata 1 jablko obed 1 jablko .Olovrant nič a večera moja pohár vody ver či nie vydržala som skoro 2 mesiace a naši mali zo mňa parádne nervy a ked´na nanutili niečo zjesť tak som išla na vecko.
ODPOVEDAŤ
Zlatana M. (zlatanulienka) ID 97685 (27.10.2011, 13:01)
ahoj ano citala uz som odpisala len som bola v robote tak dnes som tu pryv krat tak od zajtra zacinas?napis vahu...zatial ides do prvej fazy ta ti bude trvat 5dni...pootm je 2 faza a tam sa strieda bielkovina a bielkovina so zeleninou a budes drzat do vtedy tu 2 fazu kym neschudnes na vahu aku chches a pot ide ta 3 faza a o tej ti radsej poviem pootm aby som ta nepomotala ,-) tak 17:15 tu nakuknem :-o a najlepsie by bolo keby si si kupila aj nejake vyzivove doplnky lebo ked sa tu este neje ovocie ja zatial nejem tie vyz.doplnky ale ze je to dobre pre isto :-$ mne nic zatial nieje ale niektore bolela hlava atd...tak aby ti nic nechybalo...tak zatial sa maj vecr piseme pa (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 2.916 (zobrazuje sa 2881-2900)<< predošlé 1,.,140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu