Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov)
(Zapekane) syrove cestoviny s brokolicou
[ recept č. 13714 zo dňa 3.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny (1-1,5 balika - pre rodinu,prip.ked varime "aj na zajtra") * brokolica (1 hlavicka) * parky / spekacky / kuracie maso / sunka (co mame doma - co nam chuti) * por (1 mensi alebo polovicu vacsieho - prip.podla chuti) * tvrdy syr * OMACKA: 1 smotana na varenie * 2 syry v crievku (ja mam na varenie najradsej tie tescacke - su lacne a trosku redsie ako tie ostatne - rychlejsie sa roztopia) * mlieko podla potreby (my mame radi redsie omacky, takze som dala asi 7 dl) * cesnak (3 struciky) * trosku solamylu na zahustenie (cca 1CL) * sol, vegeta, cier.korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Viem,ze je tu uz par receptov na zapekane cestoviny, ale tak inspiracie nie je nikdy dost ;o) A komu sa nechce zapekat, nemusi, su vyborne aj bez toho, len tak s omackou
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Na omacku si zohrejeme smotanu s trochou mlieka a nechame v tom roztopit syry (tie z crievka, tvrdy zatial nie). Dolejeme zvysne mlieko, alebo ho dolievame podla potreby postupne. Pridame na kolieska nakrajany por a parky (prip. varene (opecene) kuracie maso). Chvilu povarime, zahustime a dochutime solou, vegetou, cier.korenim. Odporucam osolit viac ako bezne omacky, cestoviny a brokolica nam to trosku zneutralizuju, tak aby to nakoniec nebolo take nijake. Ale vsak dosolit sa da stale ;o) Nakoniec pridame pretlaceny cesnak. |
|
Cestoviny si uvarime. POZOR, nevarime do makka, aby sa nam pri zapekani nerozvarili. Staci povarit tak 5 min. a prikryte nechat chvilku dojst.
Zcedene cestoviny si jemne poolejujeme a zmiesame s pripravenou syrovou omackou. Primiesame na pare (alebo ako bezne varime) uvarenu brokolicu (tiez len napoly uvarenu)
Pokial nemame cas a chut zapekat, cestoviny aj brokolicu si uvarime "tak akurat" a v tomto bode koncime a obedujeme. |
|
Do olejom vymastenej zapekacej nadoby (na mnozstvo ako uvadzam v recepte treba dost velku - ja som zapekala v nadobe a zvysok vo vrchnaku ;o) si navrstvime cestoviny - teda, mne sa to nedalo vsetko vymiesat v miske,tak som dala polovicu cestovin s omackou, na to brokolicu, tvrdy syr a do zvysku som uz zamiesala zvysnu brokolicu a dala na vrch. |
|
Vrch posypeme tvrdym syrom a do rury vyhriatej na 200 stupnov dame zapiect na cca 20 min. (do zlata) |
|
The End |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 48 (zobrazuje sa 41-48) | << predošlé 1, 2, 3 |
Zuzka K. (zuziček-TO) ID 95720 (11.5.2009, 20:26) |
úplne zantastickéééé!!! ja som ich robila len tak s tou omáčkou a nezapekala, ale môj priateľ aj s kamarátom sa išli popukať ako im chutilo ))a to ten kamarát nemá rád zeleninu ale na tomto si zgustol |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.5.2009, 9:34) |
parada, to ma velmi tesi |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.5.2009, 19:11) |
Brokolicu mám rada.Vyzerá to užasne. Neviem kedy začnem s tou diétou. Samé dobroty tu na mňa číhajú. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.5.2009, 19:15) |
nechaj dietu dietou.ked sa otepli spravi sa to samo - salatiky a somarinky. alebo skus to,co som vlozila dnes (lahke rizoto/spagety.....) - mozes tam pridat aj brokolicu |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.5.2009, 19:29) |
Tebe sa hovorí ,Ty si štíhla ako laň. ... Ja len na jedlo pozriem a už mám o kilečko viac. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.5.2009, 19:32) |
ale nie som,to len take fotky vyberam a po detoch sa to aj tak zmeni. musim si este uzit jedenia bez vycitiek a co sa tyka napr.tych cestovin, nemusis davat smotanu na varenie,ale nizkotucne mlieko. a nizkotucny syr - co ale neviem aky je |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.5.2009, 17:08) |
Nízkotučné potraviny nekupujem. Tie mi nechutia. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2009, 21:15) |
ja tiez nie, napr. ked jogurt tak poriadny a husty. a mlieko nech aspon zdaleka pripomina mlieko,nie len mutnu vodu,vsak? |
ODPOVEDAŤ |
| Mirecka F. (Miirabell) ID 85824 (5.5.2009, 17:45) |
tak toto nema chybu. Janicku, dalsi skvely recept do zbierky a brucha clovek je na teba fakt hrdy ) |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.5.2009, 17:47) |
ta ty si |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (5.5.2009, 14:27) |
Rodina sa zhodla, že je to prudko jedlé Naozaj fantastické papaníčko, ledva sa hýbem, tak som sa napráskala |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.5.2009, 16:48) |
to ma tesi. pozdravujem rodinku |
ODPOVEDAŤ |
Martina K. (mimabj25) ID 92767 (4.5.2009, 19:23) |
Dnes som to robila na obed, bolo to výborne. Myslela som, že nám ostane aj na zajtra, ale všetko sme to zvládli ešte dnes. Odporúčam každému, rýchle a hlavne chutné |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.5.2009, 20:24) |
Matka,az teraz som si vsimla,ze si rodacka - zdravim do Bj |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.5.2009, 19:41) |
jej, som rada, ze chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (ikuska) ID 11338, mimibazar.sk/ikuska (3.5.2009, 14:50) |
vyzerá to mňamkovo určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 14:52) |
budem rada, daj vediet,ci chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Silvia K. (ikuska) ID 11338, mimibazar.sk/ikuska (3.5.2009, 15:13) |
Nam by naopak stacila už aj ta omacka Ale ani zapecene niesu zle. My milujeme akekolvek cestoviny vsetci aj a |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 15:15) |
No ved aj mne by to stacilo aj takto,ale moj muz ma radsej zapekane vyjedala som ich este pred zapekanim a boli vyborne,takze kludne aj tak |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.5.2009, 14:45) |
Mňam, takéto zapekanoidné cestovinové jedlá milujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 14:48) |
Aj moj muz, on cestoviny tak klasicky s omackou velmi neoblubuje (teda, hlavne nie casto),ale zapekane ma velmi rad. Sice to celkom nechapem,ale nevadi. Tie dnesne boli fakt super - milujem kombinaciu brokolica - cesnak |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva K. (evekei) ID 31604 (3.5.2009, 14:59) |
Môj priateľ je taký istý |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 15:05) |
podla mna im ide iba o tie chrumkave kusky a syr na vrchu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva K. (evekei) ID 31604 (3.5.2009, 15:07) |
presne tak, Janiček ten môj sa s tým ani netají. najlepšie mu idú dole hrdlom také jedlá, kde je syrček a keď je ešte k tomu chrumkavý - netreba ho dvakrát núkať.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 15:06) |
dievcata, brokolica a syr a cesnak, ja tiez nic lepsie nepoznam...skvele janulik |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 15:07) |
dakujem,pod na veceru,este mame veeeela. ale ten zapeceny vrch sme uz zdlabli, neoplati sa ho nechat, najlepsi je cerstvy |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.5.2009, 15:11) |
aha, takze ma pozyvas na vyzobanie zbytkov z plechu? dakujem, no vlastne take plechove zbytky byvaju tiez dobre priam najlepsie ja som okrem ranajok este nejedla dnes janik, takze uz mi skvrka v brusku |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 15:14) |
coby zbytkov. som robila pakel a pol cestovin. vies kolko toho este je? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.5.2009, 14:43) |
vyborne boli, vlastne, este su. na zajtra |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 48 (zobrazuje sa 41-48) | << predošlé 1, 2, 3 |