končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
sampinonove suflePOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: 500 gr. sampinonov* 2 zemiaky* 1 mlada cibulka* 2 struciky cesnaku* 2 vajecne zltky 3 vajecne bielka (ja som dala 3 vajcia - 3 zltka a 3 bielka) 25 gr. masla 1 phar smotany na varenie maslo a muka na vysypanie formy voda olivovy panensky olej sol petrzlen POSTUP PRÍPRAVY pripravime si zemiakovu kasu a odlozime. na panvici rozpalime olej a pridame cesnak a cibulku na drobno pokrajane - uprazime do zlatista, pridame pokrajane sampinony a nechame ich pekne uprazit - do makucka. pripravene sampinonky primiesame do rezervovanej zemiakovej kase. vyslahame zltka a pridame do zemiakovej kase. bielka vyslahame na pevny sneh - pomaly aby to cele nekleslo. - samozrejme solime podla chuti. na koniec vymazeme formu - ja som pouzila hlinenu okruhlu formu alebo tiez je mozne urobit individualne porcie - takze je si treba zadovazit mensie formicky podla vkusu a poctu jedakov v rodine:) Podavame s omackou zo smotany na varenie, ktora sa vymiesa z 2 lyzicami zemiakoveho pure - ktore, hups zabudla som to napisat na zaciatku, je potrebne si odlozit ;) - a pridat nakrajany petrzlen. chutne a lacne aj detom chuti. dobru chut Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 30.1.2015, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.POTREBNÉ PRÍSADY 2 strucky cesnaku - 1kg velmi cervenych a dozretych paradajok - 1 mala lyzicka soli (alebo teda podla chuti) - 150g(viac-menej) striedky z bieleho chleba(ja som pouzila bezlepkovy sendvichovy chlieb - nakolko mame v rodine celiaka) - 30g octu (ja davam trosku menej okolo 20g) - 150g oleja panensky olivovy extra.. na ozdobenie - 2 varene vajcia a potom kto moze tak naj je spanielsky jamon na kusocky - alebo potom nejake to udene masko trochu oprazene. POSTUP PRÍPRAVY postup v obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
zeleninova ryza s krevetamiPOTREBNÉ PRÍSADY ryza - zalezi podla toho pre kolkych ludi sa bude robit - asi tak jedna hrst = jeden clovek (ale ak je tolko ako moj muz tak aj dve hrste na jedneho)mrazena zeleninova zmes - podla toho ci chcete viacej zeleninove alebo menej - ja som dala asi tak jednu mensiu misku - najlepsie ak tam je zelena fazulka, articok, hrasok atd.za hrst mrazenych krevietjedna vacsia alebo dve mensie zrele paradajky 3-4 strucky cesnaku olivovy olej - alebo ten ktory pouzivatezeleninovy alebo rybaci vyvar - mnozstvo - to by malo byt na vahu asi tak 2krat tolko ako vaha ryze.solsafran POSTUP PRÍPRAVY na siroku panvicu nalejeme trosku oleja - 2-3 pol. lyzice pokial sa jedna o olivovy olej tak je ho treba poriadne vyhriat (mala by stupat para - zasa nie aby horela panvica ;) ocistime strucky cesnaku a pridame ich do panvice nechame ich trochu oprazit na oleji, pridame predom zotrete paradajky a vsetko to trochu oprazime prilejeme vyvar a nechame ho zovriet, pridame zeleninu a nechame znovu zovriet - takto pripraveny vyvar mozte pripravit aj rano a potom uz len 1/2 - 3/4h pred obedom pridame ryzu - privedieme pripravenu zmes do varu a pridame ryzu, premiesame a na silnom ohni - na sklokeramike na 8-9 - nechame varit prvych 10-15min a potom zmiernime plamen a nechame dojst ryzu tak aby ostala tak ako je to zobrazene na obrazku a aby nebola ta ryza tvrda samozrejme - mozno sa vam niekedy moze stat ze ostane ryza este nedorobena ale uz sa spotreboval vsetok vyvar - na to je najlepsie si odlozit aspon hrncek vyvaru a ked vidite ze sa vam toto stane tak zohriat vyvar a doliat tam vyvar podla potreby. Asi tak 5- 8min pred koncom - ked je ryza viac menej urobena polozime na vrch ryze rozmrazene krevety - ak ich tam nasypete na zaciatku tak zostanu uplne mikroskopicke takto ostanu krasne velke, okrem toho krevety nepotrebuju vela varenia, tych 5-8min im staci a ony potom este dojdu na teplej ryzi. dobru chut. ps. a nezabudnite ze ryza potrebuje vela vody - nielen na jej pestovanie a jej varenie ale tiez na travenie ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
MOCHE MANČEGO - ALEBO PARADAJKOVY LETNY SALATPOTREBNÉ PRÍSADY mozeme pouzivat bud cerstve paradajky - 3-4 velke paradajky, alebo cele paradajky zakonzervovane bez supky - vidi sa mi ze sa volaju talianske paradajky - pokial pouzijete tieto z konzervy tak to bud stavnatejsie. 2 vajcia 1/2 cibule 1 konzerva tuniaka olivy - cierne alebo zelene - podla chuti olej - najlepsie olivovy sol POSTUP PRÍPRAVY uvarime vajcia na tvrdo. do nadoby, v ktorej budete servirovat - najlepsie ak sa moze aj zatvarat s nejakou pokrievkou, sa polozia nakrajane paradajky na male kusky, nakrajate cibulu na pasiky a date to na tie nakrajane paradajky, navrh sa polozi tuniak a vajicka na tvrdo nakrajane na kolieska. pridaju sa olivy,posolite to a pridate olej podla chuti. dobru chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkova babovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 1 jogurt - najlepsie grecky alebo aj danone obycajny - teglik z jogurtu pouzijeme ako odmerku 1odmerka oleja - najlepsie olivoveho 2odmerky cukru - kristaloveho bieleho alebo hnedeho 3odmerky muky - ja pouzivam maizenu kukuricnu 1 sacok kypriaceho prasku bez glutenu a potom zalezi na kazdeho fantazii mozete robit rozne varianty - s orieskami, hrozienkami, mozete rozmixovat aj zopar kociek cokolady, slivky, banan atd. fantazii sa medze nekladu POSTUP PRÍPRAVY ja to robim tak ze zmixujem vsetky ingrediencie v mixeri - nedodrzujem nijaky specialny postup. do mixeroveho pohara dam vsetky prisady a zmixujem nakoniec pridam kypriaci prasok a ovocie alebo oriesky prip. hrozienka. vymixovanu zmes nalejem do predom naolejovanej formy na babovku alebo len normalne forma na tortu a strcim do rury vyhriatej na 200º - peciem podla potreby - okolo 20-30min. je to jednoduche a rychle - dobru chut prajem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |