končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
Bielkový medový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:\\\\\\\\r\\\\\\\\n 300 g múka hladká\\\\\\\\r\\\\\\\\n 100 g cukor mletý\\\\\\\\r\\\\\\\\n 2 ks celé vajcia\\\\\\\\r\\\\\\\\n 60 g maslo\\\\\\\\r\\\\\\\\n 1 PL med\\\\\\\\r\\\\\\\\n 1 ČL sóda bikarbóna\\\\\\\\r\\\\\\\\n 1 PL šťava citrónová\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nKrém:\\\\\\\\r\\\\\\\\n 7 ks bielky vaječné\\\\\\\\r\\\\\\\\n 3 bal. prášok krémový (Zlatý klas)\\\\\\\\r\\\\\\\\n 200 g cukor kryštálový\\\\\\\\r\\\\\\\\n 800 ml voda POSTUP PRÍPRAVY 1.Z uvedených surovín na cesto spracujeme medové cesto, rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri cez fóliu do tvaru obdĺžnika, ktorý si vopred nakreslíme podľa rozmerov vnútornej strany plechu. Oba medové pláty upečieme na opačnej strane plytkého plechu a necháme vychladnúť.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\n2.Bielky vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Vo väčšom hrnci uvaríme puding z cukru, vody a zlatého klasu. Do horúceho pudingu po odstavení metličkou vmiešame sneh a ihneď ho preložíme na upečený vychladnutý spodný plát v hlbokom plechu. Plech som použila hlboký s rozmermi 22x32 cm. \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\n3.Puding uhladíme kartičkou a priložíme naň druhý upečený plát. Jemne dlaňami pritlačíme a dáme stuhnúť na hodinu do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.11.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Tvarohové pagáčikyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká 250 g tvaroh hrudkovitý 250 g palmarín soľ kmín celý vegeta 1 ks vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, tvarohu a palmarínu, soli, kmínu a vegety vypracujeme v miske cesto. Kmín, soľ aj vegetu pridávam od oka, kmínu mám rada radšej viac. Soli sa dá pridať kľudne aj za lyžičku, ešte sa mi nestalo, aby boli tieto pagáčiky presolené. :) Cesto dáme odležať do chladničky, ideálne aj na celú noc.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nNa pomúčenej doske rozvaľkáme cesto približne na 5mm hrúbku. Z cesta potom vykrajujeme pagáčiky pomocou formičiek. Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C približne na 15- 20 minút, to uvidíme podľa farby- na okrajoch hnedšie, na povrchu pekne zlaté. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.11.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |