končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sanquickové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na 3 piškóty: 12 vajec, 200g polohrubej múky, 200g kryš. cukor, 2 lyžice teplej vody, 1/2 kypr. prášok, kakao, 200ml sanquickový sirup Plnka: 200g práš. cukor, 250g Hery, 1 van.puding, 400ml mlieko, 200g kryš. cukor, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Piškóty: Z múky, cukru, vody, žĺtkov a kypr. prášku vymiešame cesto do ktorého postupne pridávame vyšľahané bielka. Na jeden mukou posypaný plech nalejeme jednu tretinu cesta. Do zvyšku pridáme kakao a rozdelime cesto na ďalšie dva plechy. Dostaneme tak 2x tmavú piškótu a 1x bielu. Pečieme podľa vlastného uváženia- resp. kým sa neodlepia okraje piškóty od plechu. Plnka: Vymiešame praš.cukor s Herou. Puding - podľa postupu ale s upravenými ingrediencami (400ml mlieko,200g kryš.cukor, 1 van.cukor). Po vychladnutí pudingu postupne!!! pridávame do vymiešanej Hery s cukrom - mixujeme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.1.2015, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Šľahačkové venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :) POSTUP PRÍPRAVY K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové sušienky "Koka"POTREBNÉ PRÍSADY 250g Hery (alebo tuk na pečenie), 260g hladká múka, 150g práškový cukor, 100g strúhaný kokos, 30g kakao, 2 žĺtky, 1 van.cukor POSTUP PRÍPRAVY Heru roztopíme v mikrovlnke, necháme trošku vychladnúť. Po vychladnutí všetky prísady zmiešame - malo by vzniknúť cesto podobné plastelíne. Z cesta robíme guličky asi o priemere 1cm a ukladáme na papierom vystlaný plech - nechávame medzery asi 2,5-3cm. Ak už máme plný plech guličiek vezmeme vydličku a stláčame guličky - ja som použila dezertnú vidličku ( zatlačiť a potiahnuť, ak to len tak nadvihnete cesto ostane prilepené na vidličke). Pečieme na 180 °C - približne 7 minút. Pečieme tak aby cesto chytilo peknú farbu a bolo mäkké - pri vychladnutí pekne stvrdne - tak sušienkovo. :) Z jednej dávky mi vyšlo 200 ks o priemere asi 2cm. Sušienky sú výborné, v zavretej dóze vydržia aj pár týždnov...aj keď u nás sa zjedia do pár hodín. :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.12.2015, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |